Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közéleti kitekintő - Szigetszentmiklós - 2016: A nyitó szavak

2016. augusztus 30. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület egy új cikksorozatot ír a jelenlegi Önkormányzati ciklus 2 éves fordulója alkalmából.

Tudjuk azt, hogy nem fog mindenki egyetérteni vele, hogy némelyek nem tekintik másnak, mint bántónak vagy provokatívnak, de mi igyekszünk objektívek maradni és ekként tájékoztatni!

Azt is tudjuk, hogy némelyek, amikor meghallják a politika szót fejvesztve menekülnek, hiszen az valami gusztustalan képződmény és tényleg borzalom. De gondoljanak bele, hogy amikor elmennek a boltba és vesznek egy kenyeret majd azt mondják rá, hogy drága nem politizáltak-e? Nem politizáltak-e, akkor amikor túlzsúfolt Bucka buszokon egymás veséjében utaznak, s „dicsérik” azokat, akiknek ezt a borzalmas közlekedést köszönhetik. Nem politika-e, hogy útjaik mentén járdára, a legfőbb gyalogátkelő pontokra zebrára vágynak saját biztonságuk, saját életük megóvása érdekében? De bizony az! A politika már bemászott az otthonukba, a tányérjukba, az ágyukba és mindennapjaikba! Meghatározza… sajnos meghatározza létüket és életüket!

Némelyek a politikát különböző ideológiákra bontják! Ideológia volt a kommunizmus, mely szerint mindenki egyenlő! De gondoljanak abba bele volt valaha mindenki egyenlő? Ideológia a nacionalizmus! De gondoljanak bele volt valaha olyan ember, vezető, politikus, aki csak a hazája érdekében tett a mostaniak közül? Olyan, aki nem a saját érdekeit leste? Ideológia a liberalizmus, hogy elfogadóak legyünk és szabadelvűek! De képesek vagyunk-e mindent elfogadni? Nincsenek-e a szabadelvűségnek valahol és valamiként erkölcsi és etikai határai? Ugyanakkor ideológia az autonómia és az önrendelkezés! De helyes az, ha mindent mindenkire ráhagyunk? Egy normálisan működő Önkormányzatnál persze helyes, hogy nem szól bele más, mert az Önkormányzat és az ott élő népesség tudja merre szeretne haladni, fejlődni és mit tart előre vivőnek! De adnánk önrendelkezést azoknak az Önkormányzatoknak, amelyeknek fejei semmit sem tesznek településük és lakóik érdekében? Elengednénk-e a kezüket és azt mondanánk-e ezentúl tégy önállóan, amit akarsz… akár lakósaid ellen?

 Jól látható, tehát hogy vannak szép szavak és vannak ideológiák, de mégis jönnek a tettek, amelyek mindent felülírnak!

Szigetszentmiklóson a rengeteg új lakó miatt számtalan esetben és az utóbbi időben az emberek nem a tettek alapján ítéltek, hiszen nem is ismerhették az itteni képviselőket, hanem ideológiai elképzeléseiket követve! De vajon ideológiát követ, amikor nincs járda és életveszélyben kell közlekedni nekünk és gyermekünknek? Milyen ideológiát követ az immáron 6 éve kiáradó Határ úti fertő? Minek felel meg a város romokban léte és hogy csak a központi tereken vannak némely intézkedések, de a város jelentős részén, ahol ezrek élnek semmi sincsen? Mely ideológia üzenetének felel meg futószalagon kiadni építési engedélyeket egy súlyosan szennyezett területre és ezáltal veszélyeztetni néptömegeket? Hol és melyik ideológiában van a Bucka-tó kitakarításának elmulasztási, de az utána járó pénz felvételi kötelezettsége? Milyen ideológia akadályozta meg, hogy az ki legyen takarítva és normálisan el legyen végezve? Ki és mely ideológiában határozta meg, hogy a Buckai csatornázás az ország egyik legdrágábbja és legsilányabbja legyen! Hogy általa házakat rongáljanak meg vagy embereket tegyenek tönkre! Mely ideológiába írták le, hogy ha kifizeted a vezetékes vized és küzdesz azért, hogy legyen, akkor víz helyett hercehurcát és megaláztatást kapj? Hol van az leírva a normálisnak vélt és nem anarchista ideológiák között, hogy egy városon belül olyan megalázott területek legyenek, mint amilyenek Lakihegy, Bucka, Üdülő sor és környzete vagy éppen a Felső tag? Mert persze anarchistáktól ez nem lenne meglepő, de papíron egyetlen Szigetszentmiklósi Önkormányzati képviselő sem anarchista! Papíron! De mit mutatnak a tettek?

Miközben ezernyi ember érkezik az olcsó ingatlan árak és Budapest közelsége miatt területünkre, aközben ezernyi ember hagyja el a várost, ahogy megismeri a sokszor élhetetlen körülményeket! Mégis ezen jelenségek mellett a képviselők részéről megy a sok dinom-dánom meg a tesvérvárosi kapcsolat építésnek nevezett nyaralás, persze közpénzből! Olykor ellehet azon gondolkodni, hogy mit is ünnepelnek oly kegyesen? Azt, hogy a Szigetszentmiklósi élet maga a borzalom? Hogy a problémák csak elmeneküléssel lennének orvosolhatóak? Miért mi futamodjunk meg? Miért kell beletörődni abba a szörnyűségbe ami van? És a változás szele miért is ne jöhetne el?

A változás szele nem feltétlenül azt jelenti, hogy legyenek más színek, hanem azt jelenti, hogy legyenek más emberek! Hogy Szigetszentmiklósiként ne csak papíron, hanem a valóságban is legyen az embereknek, a területeknek valós képviselete. S, hogy legyen olyan, akihez a problémája van fordulhatnak és nem csak a választás előtt fél évvel ismeri meg őket vagy akkor sem.

Szigetszentmiklós ma bajban van! Elkövetkezendő részeinkben objektíven szembesülhetnek azzal, hogy mely képviselőnk és mit tesz városunk érdekében vagy és sajnos ez a gyakoribb városunk ellen. Megfogják látni, hogy Szigetszentmiklóson az Önkormányzatban nincs ellenzék és alig 2 – 3 ember az akire lakossági téren egyáltalán lehet számítani. Megismerhetik azt a többséget, amely gőgösen és lenézően reagál minden lakossági problémára, vagy azt a formációt, amely ellenzéknek nevezi magát mégis kijelenti, hogy nincs korrupció ebben a városban. Megláthatják azt az egységes egészet, amely minden formában és minden téren összedolgozik minden oldalról, de nem a város, hanem csak önmaguk érdekében! Megérthetik miért mondjuk azt, hogy ideológiákon felülemelkedő lokálpatriótákra van ennek a városnak szüksége, s nem olyan emberekre, akik születési joguknak érzik a képviselői széket, amelyért semmit sem kell tenni és semmit sem kell teljesíteni az itt élők a lakosok érdekében!

Érték kell Szigetszentmiklósra szemfényvesztések, hazugságok és hazug emberek helyett!

Mert, ha ma lennének a választások és a jelenlegi formációk indulnának el nem lenne választási lehetőség azoknak, akik Szigetszentmiklóson értéket keresnek!

Nem akarhat senki sem egy rossz helyett megválasztani egy másikat, amely legalább annyi értéktelenséget, hazugságot és önszolgálatot mutat!

Cikk sorozatunk lényege, értelme azon túl, hogy bemutatjuk a jelenlegi állapotokat az, hogy minden helyi közösség válassza ki ideológiától függetlenül a helyi kivállóságait. Olyanokat, akik képesek közösségük valódi érdekeit és értékeit megőrizni!

Legyenek Ők a képviselők! Mert Ők tudják mit kell elhozni... és akkor már mehetnek a jelenlegi semmire kellők! Egy város végre megtud nyugodni!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4611661018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása