Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Rendezvényekkel tér vissza Szigetszentmiklósra az uborka szezon utáni aktív közélet

2016. augusztus 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Rendezvényekkel tér vissza Szigetszentmiklósra az aktív közélet az uborka szezon után!

 

Már rögtön ezen a héten hétvégén a Kéktó területén a Roma kisebbségi Önkormányzat szervez gulyásleves főző versenyt, amely több éve visszatérő hagyomány Szigetszentmiklóson és mindig jó hangulatban. A szervezők szeretettel látnak minden kedves érdeklődőt!

 

Szintén ezen a hétvégén Lakihegyen lesz pörkölt főző verseny, melyre itt is szeretettel várnak mindenkit a szervezők, köztük a terület Önkormányzati képviselője is.

 

Augusztus 20-án idén is Ünnepi rendezvény lesz a Sárgaház előtt hagyományosan lelombozóan unalmas programmal. Este azonban újból tűzijáték, amelyre tényleg érdemes kimenni, hiszen hagyományosan jól szervezett és szép! No és persze a miénk Miklósiaké!

 

Szeptember 3-án Roxiget Tehetségkutató verseny a Kéktón, melyre meglátásunk szerint mint mindig idén is érdemes kimenni!

 

Szeptember 10-én Halászléfőző verseny lesz aztán ugyanitt! Sajnos a Halászléfőző versenyek hagyományosan rettenetesen esős időszakban szoktak megrendezésre kerülni! 2010-ben a rendezvény napján a város jelentős része, a Bucka 80 %-a és a Határ út is víz alatt volt! Ha idén megússzuk nagy esők nélkül, akkor ez egy nagyon jó hangulatú rendezvény tud lenni!

 

Szeptember végén hagyományosan a Szabacsi nap várható! Ha eltekintünk attól, hogy maga Szabacs soha nem létezett és az egész kitaláció, azért a rendezvényben lehet felfedezni nagyon jó elemeket! A koncertek hagyományosan jók szoktak lenni és az egyszerű technikájú, de kreatív régies játékok is. Csak a tavalyi évben egy Ikarus busz keretében régies utazás volt biztosítva ezen a rendezvényen. Ha a rendezvénynek Miklósi nap vagy Miklósi napok lenne a neve sokkal eladhatóbb és őszintébb lenne! Talán nem is lenne személyi kultusz ünnep jellege! Szóval a rendezvény meglátogatása mindenképpen érdemes az állítólagos Szabacsi és nem létező hagyomány kinevetése mellett!

 

Röviden egy hónapon belül erre lehet számítani!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7010033502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása