Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Tönkre tesz a Posta?

2016. július 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyar Posta!

Tisztelt Szarka Zsolt vezérigazgató Úr!

Tisztelt Nemzeti Adó és Vámhivatal!

Tisztelt Tállai András államtitkár Úr!

Tisztelt Magyar Kormány!

és

Kedves Barátaink!

 

Magyarország szerte egyre gyakrabban fordul elő az a jelenség, amely velünk előfordult, hogy adózót azért rángatnak meg, adószámát azért függesztik fel, más esetben törlik, vállalkozását, társadalmi szervezetét kényszer törlik, mert egy kézbesítőnek nem volt kezdve kézbesíteni! Azért szankciónálnak adózókat, mert egyes kézbesítő postásoknak egyes utcákba, egyes napokon nem volt kedvük bemenni! Így gyakran nemhogy a postaládáig, de még az utcáig sem jutnak el! Ellenben lepapírozzák, amit nem tettek meg! Lepapírozzák, hogy értesítőt dobtak be, amely nem történt meg, amely a postaláda kialakítása miatt ki nem eshetett, annak környékén postás sem járt! Visszaküldik a leveleket, mint ha az adózó, a címzett azt nem is kereste volna és kézbesítési vélelmezéssel már rögtön él a szankció! A kézbesítési vélelmezés ugyanis olyan erejű, mintha az adózó a levelet átvette volna!

 

 Csakhogy az adózó semmiről sem tud! Nem is sejti, hogy neki  levelet kellett volna keresni! Hiszen a levélnek sehol nem volt a környékén és semmi nyoma!

 

Mint talán Önök is tudják és jelen esetben további sújtó tény, hogy több, mint egy hónapja a magyarország.hu üzenetküldési tárhelyét kaotikussá és tönkre tették! Ma minden bevallásról és minden eseményről a rendszer üzenetáradatokat küld! Így olyan jelentős üzenetek, mint a bevallások elfogadó nyugtája, bevallások esetén történő további teendő is nagyon nehezen kikereshető a rengeteg üzenet között! Ha ebbe az üzenetáradatba egy ügyfélkapus kézbesítési vélelmezés érkezik az könnyen elsikkadhat, eltűnhet a rengeteg felesleges értesítés között!

 Hogy lehet hát reagálni?

A postások miatt mindig a megszűnéstől kelljen rettegni hiába becsületes az adózó, hiába minden papírja, bevallása és tevékenysége rendben van?

Csak azért, mert a postás nem érzi át munkájának felelősségét és nincsen kedve dolgozni, kézbesíteni?

 

A postások szava többet ér, mint az

adózóé, ügyfélé?

 

Ha Ők a központ felé azt hazudják, hogy kézbesítettek, akkor szent írás és nincs ellene mit tenni? Hiába nem igaz? Minden postaládát, minden utcát be kell kamerázni, hogy a postás slendriánságát bizonyítani lehessen? Itt tartunk ma?

 

 

Tisztelt Nemzeti Adó és Vámhivatal!

 

A Buckai Szövetség Egyesület adószámát 2016.07.08-ával felfüggesztették! Felfüggesztették azért, mert a 2010., 2011., 2012. évi Társasági adóbevallást egy állítólagos rendszerfrissítésnek köszönhetően nem lelték! Annak ellenére nem, hogy az korábban is le lett adva! Levélben értesítettek arról, hogy mindezen bevallásnak tegyünk eleget! Ha nem tesszük felfüggesztik az adószámunkat! Csak, hogy erről a levélről mi nem tudtunk! Mi értesítőt nem kaptunk! Semmilyen nyoma nem volt annak, hogy ilyen levelet keresnünk kellett volna!

 

Tisztelt Nemzeti Adó és Vámhivatal!

 

A nem kézbesítő postás levél visszaküldése, a kaotikussá vált ügyfélkapus rendszer, valamint az állítólagos rendszerfrissítés miatt felfüggesztették az adószámunkat! Felfüggesztették úgy, hogy mi ezt egyáltalán nem értettük! Az Önök munkatársával felvett kapcsolat hatására már ártatlanul szankciónált adózóként amikor megtudtuk mit szeretnének mi azonnal eleget tettünk ennek! Mert mi ilyenek vagyunk! Mindig és minden előírásnak megfeleltünk és ezután is erre törekszünk! Azóta az adószámunkat vissza is állították! Ezt köszönjük!

 

Csakhogy ártatlanul meghurcoltak bennünket! Egyes emberek, amikor meglátták az adószámunk felfüggesztését alaptalan rágalmakat és hitelrontásokat fogalmaztak meg! Mindezt egy lusta, kézbesíteni nem akaró postás miatt!

 

Természetesen tudjuk azt, hogy miért vezették be a kézbesítési vélelmezés rendszerét! Tudjuk, hogy egyes adózók így akartak a múltban a szankciókat elkerülni! Úgy, hogy nem vettek át leveleket, nem működtek együtt! Nyilván ezért jött létre ez az intézmény! Csakhogy átestek a ló túloldalára! Ma már ártatlan adózókat hurcolnak meg felelőtlen és kézbesíteni képtelen postások miatt!

 

Nem gondolkoznak-e azon, hogy

valamit adózó barátabbá

alakítsanak ezen a rendszeren?

Nem gondolkoznak-e azon, hogy ártatlan

adózók meghurcolását hogyan kerüljék

el?

 

Merthogy ez nem csak velünk történt meg! Ez a jelenség tömeges! Martonvásáron például egy tavaly alakult vállalkozást KOCKERD bevallás kitöltésére szólított fel Hivataluk! A Postás nem kézbesített, holott egy idős házaspár tartózkodik otthon! Értesítés sem volt. Kézbesítési vélelmezés is csak az idei évben jelent meg a rendszeren. Az adózó adószámát törölték! A vállalkozás kényszertörlés, az ügyvezetők 5 éves gazdálkodási tevékenységtől eltiltás alatt vannak egy nem kézbesítő, lusta, trehány és felelőtlen postás miatt!

 

Budapest XIV. kerületében egy KATA-s egyéni vállalkozó örökölt. Be kellett volna fizetnie az öröklési illetéket! De egyszerre és egy összegben nem tudta! Éppen ezért részletfizetési lehetőséget kért Önöktől! Önök erre válaszoltak! Csakhogy a válaszlevelet a postás nem kézbesítette! Értesítő levelet nem dobot be! Az adózó a levélről nem is tudott, így válaszolni, így hiánypótolni sem tudott! Válasz hiányában a kérvényét elutasították, tartozás miatt az adózót a KATA-ból kirakták!

 

S mindbe egy a közös! A nem kézbesítő postások mindegyike mindent úgy papírozott le, mintha mindent megtett volna! Lepapírozta, amit nem tett meg!

Csakhogy ezt nagyon nehéz bizonyítani! Csak úgy és csak akkor lehet, ha térfigyelő kamera figyeli az utcát és figyeli a postaládát! Információink szerint egy nem kézbesítő postás Budapest belvárosában pont így bukott meg!

 

No, de azért Tisztelt Adóhatóság, mert a

postás nem kézbesít biztosan az adózót

kell szankciónálni és megbüntetni?

 

Tisztelt Magyar Posta!

Tisztelt Szarka Zsolt vezérigazgató Úr!

 

Személyesen Öntől kérjük és várjuk a választ arra a kérdésre, hogy biztosan jó-e Önöknek, hogy a postások nagyon pici részét képező nem kézbesítő postások miatt népharag zúdul Önökre? Biztosan jó-e, hogy azon munkatársaik miatt, akik nem akarnak dolgozni, nem érzik munkájuk felelősségét és csak papíron van minden rendben velük… olyan kollegáikra is meghurcoltatást hozzanak, akik munkájukat ellátják tisztességgel és becsülettel? Nem akarnak-e ezen gyalázatok ellen valamit tenni? Mert nem elég, hogy adózók, emberek, magánszemélyek vannak meghurcolva emiatt! De hisszük azt, hogy Önöknek se jó ez!

 

Vagy esetleg kamerát biztosítanak mindenkinek? Hogy bizonyítani lehessen igazat mondanak avagy sem? Esetleg ez a cél? Embereket, szervezeteket bárkit nem kézbesítés melletti, valótlanságot tartalmazó lepapírozással felelőtlenül tönkre tenni és megkárosítani?

 

Várjuk az Ön személyes javaslatát és a Magyar Posta hivatalos állásfoglalását, hogy mindezt a gyalázatot hogyan szándékoznak megszüntetni!

Tisztelt Tállai András államtitkár Úr!

Tisztelt Magyar Kormány!

 

A fent bemutatott problémák miatt kérjük Önöket egy olyan törvény megalkotására, amely kizárja, hogy felelőtlen, nem kézbesítő postások miatt adózókat, embereket szankciónálni, megbüntetni és ellehetetleníteni lehessen!

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Július 29.

Tisztelettel:

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr768922846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása