Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós Hol tart a Gyártelepi zebra ügye?

2016. július 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

és

Kedves Barátaink!

 

2016 Februárjának első napjaiban baleset történt Szigetszentmiklós Gyártelepen! A Volánbusz végállomásnál szerettek volna fiatalok átjutni az úttesten! Sajnos azonban nem mindenkinek sikerült! Van, aki azóta is kórházban van és Isten segedelmével szépen, lassan egy sziget gyógyító drukkjának, az anya, a testvér és saját hatalmas erejének, akaratának köszönhetően talán felépülhet, s egyszer meggyógyulhat!

 

De hogyan fordulhatott elő mégis ez a baleset? Hogyan fodulhatott elő olyan helyen, ahol már 2 évtizedet meghaladóan, zebrát, felüljárót és útrendezést ígértek? Hogy nem sikerült mindez több, mint két évtized alatt?

 

Tovább megyünk!

 

Tekintettel arra, hogy az érintett útszakasz két település határán van, s az út egyik oldala Szigethalom, a másik Szigetszentmiklós, így Szigethalmi civilek, szülők és érző emberek fogtak össze sokakkal és mondták azt:

 

Gyártelepre a Volánbusz állomáshoz zebra kell!

 A körülmény így nem maradhat!

 

Szigethalom városa mellé állt a kezdeményezésnek, amit a Szigetszentmiklósi Önkormányzat csak hosszú unszolásra tett meg! Pedig a terület környékén a Lordok háza, az üzletsorok többsége és AZ ÁTI Sziget Ipari Park is Szigetszentmiklósi területen van, iparűzési adóbevétel tekintetében Szigetszentmiklós városát gyarapítja! Ugyanúgy, ahogy a leendő Közigazgatási Központ beleértve a bíróságot, az ügyészséget, a rendőrséget és számtalan más egyesített intézményt is a Szigetszentmiklósi oldalon van!

Sajnos a Közigazgatási központ úgy

épült meg, hogy nincsenek meg a hozzá

és a rávezető utak! Hogy olyan utak

veszik körbe, amelyek így is túltelítettek,

túlterheltek és túlzsúfoltak!

 

Egyben ez az intézményközpont az, amely a gyártelepi zebra sorsát is meghatározta! Ha többek között miatta a Ráckevei HÉV-et átívelő felüljáró benne van a 2017-es központi költségvetésbe, akkor a zebra nem kell, mert a felüljáró alatt át tudnak menni az emberek! Ha nincsen benne, akkor a zebrának kell eljönnie, melynek költségeit a rendelkezésünkre bocsátott megállapodások alapján a két Önkormányzat a közel évi 300 milliós iparűzési adóbevétellel rendelkező Szigethalom és a közel évi 3 milliárd forintos iparűzési adóbevétellel rendelkező Szigetszentmiklós 50 – 50 %-ban finanszírozza!

 

Itt jön tehát az első kérdésünk:

 

Tisztelt Minisztériumok!

Tisztelt Magyar Kormány!

 

Szigetszentmiklós Gyártelepnél a különböző állami

szervek a Ráckevei HÉV-et átivelő felüljárót több

évtizede ígérik! Tekintettel a növekvő forgalomra,

az egyre gyakoribb balesetekre és az ide létesülő

Közigazgatási Központra mindez mikor jöhet el?

 

S mivel mindez a 2017-es központi költségvetésben nem szerepel egyből adódik a második kérdés:

 

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

A gyártelepi zebra építésének előfeltétele, ha a felüljáró a 2017-es központi költségvetésben nincsen benne! Jelentjük nincsen benne! Mikor indul hát el a járda építése? Ugye itt nem fogják az időt húzni? Ugye itt nem az lesz, mint a Határ úti zebránál, hogy ott még halálos balesetek ellenére is 3 évet kellett várni mire eljött, mire ott lett?! Ugye tanultak a Határ úti zebrából? Ugye tudják azt, hogy ott azóta nem volt baleset, nemhogy súlyos baleset? Ugye nem akarják, hogy itt a Gyártelepinél még egy, még több legyen? Ugye nem akarnak sérülteket, s halálos áldozatokat? Ugye nem fogja ezt is elsöpörni az Önöktől mindig tapasztalható nem akarás, mellé beszélés és bürokrácia? Ugye megfog valósulni?

 Hasonlót kérdezhetnénk Szigethalomtól is, de tőlük teljesen felesleges! Ők Szigetszentmiklósnál sokkal mélyebbről indultak és minket túlfejlődtek! Ők sosem voltak akadályai a fejlődésnek, a biztonságnak és emberek akaratának! Náluk nem hagyomány a lakosságnak keresztbe tenni! Ez csak Önökre jellemző! Ezért Önöktől kell megkérdezni!

 

A Gyártelepi zebra elkészültét mindannyiunk biztonsága érdekében mihamarabb szeretnénk kérni, ahogy a Ráckevei HÉV-et átivelő felüljárónak elősegítését és a korábbi leveleink egyikében bemutatott Csepel szigeti közlekedés átsrukturálását is! Egyben olyan közlekedési koncepciót a teljes térségre, amely az itt közlekedő, itt élő hatalmas embertömeget kiszolgálja, kezeli és figyelembe veszi!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 Szigetszentmiklós, 2016 Július 17.

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr68896878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása