Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós - Adóügy - Az eltűnt bevallások nyomában

2016. július 15. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzetgazdasági Minisztérium!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

és

Kedves Barátaink!

 

 

Elképedve, mi több elszörnyülködve állunk Szigetszentmiklós város Önkormányzatának adóztatási morálja és szokásai előtt! Ezek a morálok és szokások ugyanis a mértéktelen és eszeveszett bírságolásokról, szankciókról, a folyamatosan a Hivatalon belül elvesző bevallásokról, a lakosság, az adózók jogosulatlan agyon büntetéséről és másik oldalon található tékozló gazdálkodásról szólnak!

 

Szomorúak vagyunk, amikor Szigetszentmiklósi lakosként és adózóként ugyanazon gazdálkodó esetében, ugyanazon időszakról szóló bevallással a Hivatalba negyedjére is be kell menni, mert az Adóügyosztály a korábbi 3 azonos tartalmú és átvett bevallást nem leli. Elképzelni sem tudjuk ez alapján, hogy az Adóügyosztály a felelhető iratokat, bevallásokat hogyan, milyen módszerrel kezeli és csak sejteni merjük, hogy a Hivatalon belüli kupleráj és káosz a bevallások valódi elvesztésének az oka!

Továbbá elborzadva állunk azelőtt is, hogy a Hivatal a rendelkezésére bocsátott iratokat nem a másolati példányon átveszi pecséttel, dátummal és aláírással, mint minden más normális hivatalban, hanem tékozló módon külön átvételi tömböt ír és az igazolás az a kitépet lap, amelyet ebből tépnek ki! Az átvételi tömb meglátásunk szerint teljesen felesleges, amely nem csak pazarlás, de az ötletgazda teljes alkalmatlanságát bizonyítja! Az átvételi tömbökre felesleges költött pénznek bőven lenne helye a városban, amely inkább hasonlít egy katasztrófa súlytotta övezetre, semmint egy európai városra, egy európai főváros közelébe!

 

éppen ezért

 

Tisztelt Nemzetgazdasági Minisztérium!

Tisztelt Miniszterelnökség!

 

Kérjük segítsenek Szigetszentmiklós város lakosságellenes és embertelen Polgármesteri Hivatalának abban, hogy normálisan működő közintézményben hogyan kezelik az adózói adatokat és bevallásokat! Segítsenek egy működő, áttekinthető, esetleg az adózók által is hozzáférhető rendszer kialakításában, amely adózó, lakosság megnyugtatására van, s nem érzi úgy, hogy felelőtlen emberek, slendrián munkájukért őket akarják súlytani és büntetni!

 

Kérjük segítsenek abban, hogy egy ugyanazon adózó, egy ugyanazon időszakról szóló bevallását, mint minden normálisan működő Hivatal esetében itt és végre már csak egyszer kelljen leadni! S ne fordulhasson elő soha többé, hogy ilyen és jelentős adat tömeggel és szőrén – szálán eltűnik! Ne kelljen az adózónak erre többször, időt, üzemanyagot, energiát és költséget fecsérelni csak azért, mert valaki vagy valakik munkájukat nem kellő gondossággal és körültekintéssel végzik!

 

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

 

Önöknek semmilyen joguk embereket, adózókat addig bírsággal, szankciókkal fenyegetni, amíg Önöknél a bevallások elvesznek, eltűnnek, amíg káosz ügykezelés és kupleráj van!

 

Továbbá semmilyen morális joguk sincs addig, amíg képesek 10 milliót költeni egy gasztrónapra, nem tudják milyen eszközökkel rendelkeznek, hiszen jól láthatóan nincs az Önkormányzatnak tárgyi eszköz nyilvántartása (Mi más indoka lehet még, hogy nem tudják az ingatlan nyilvántartást kiadni?), magánpénzeket kezelnek és költenek el Önkormányzati pénzként.

 

Nincs moreális joguk, hiszen míg Önök dőzsölnek, addig nincs a Csépi útnak járdája, nem készült el a Gyártelepi zebra, kiárad a Határ úton minden héten és mindennap a fertő és a fekália, közlekedő emberek nem tudnak elmenni wc-re, tömegnyomor van a Bucka buszon, ahol maguk kapacitást csökkentettek!... Mert nincs kitakarítva a Bucka-tó, a Bucka csatorna rombolásától emberek szenvednek, vagy lakosoknak kell küzdeniük alaptörvénybe rögzített jogukért kifizetéseik ellenére! Mert Magyarországon minden embert megillet az egészséges vízhez való jog csak fura módon a Szigetszentmiklósi, a Buckai lakost nem! Annak ellenére nem, hogy a hozzájárulást már egyszer kifizette! S föl vannak háborodva, ha ezért Önök felelősségre vannak vonva!

 

Ügykezelésükben éppen ezért radikális változást szeretnénk kérni!

Olyan változást, amely nem az itt élők ellen, hanem mellett van!

Ha erre Önök képtelenek, akkor semmi baj!

Hagyják itt ezt a várost és adják át arra alkalmasnak a helyet!

 

Végezetül és nem utolsó sorban visszafordulva a Hivatalok felé mégegy kérésünk lenne:

 

 

Vigyék le a Szigetszentmiklósi Önkormányzat vezetését és alkalmazottait azokra a vidékekre, ahol nagy szegénység és nagy nyomor van! Mutassák meg, hogy hogyan tudnak ott a szinte semmiből fejleszteni és települést fenntartani! Mutassák meg, hogy vannak olyan helyek az országban, ahol egy település vezetése az nem tékozlásról és a lakosok megregzállásáról szól!

 

                                                                                        

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Július 14.

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr738891898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása