Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós - A Buckát elkerülő gyorsforgalmi úthoz szeretnénk együttműködést és támogatást kérni!

2016. július 11. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Tisztelt Miniszterelnökség!

 Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

 Tisztelt ÁTI Sziget Ipari Park!

 Tisztelt Szigethalom Polgármestere!

 „Tisztelt” Szigetszentmiklós Polgármestere!

 és

 Kedves Barátaink!

 

Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrészének egyik legnagyobb problémája a közlekedés! Az, hogy 1,5 sáv széles kétirányú járdátlan utak mellett kell nap, mint nap teljes életveszélyben közlekedni! Persze ennek megoldására vannak tervek, mint az utak szélesítése a lakók terhére, vagy a Bucka főútjainak egyírányúsítása! Csakhogy míg az utak szélesítése konfliktusokhoz vezet a Buckában elterülő rengeteg osztatlan közös tulajdon és az ezáltal egy tulajdonosra jutó ingatlanegység mérete miatt, addig a Buckai főutak egyirányúsítása sebesség fokozást és halálos baleseteket hoz és hozhat el. A beláthatatlan kanyarok ugyanis is a felelőtlen vezetőknek mégnagyobb sebesség  elérését engedélyezik fejben, hiszen már nem kell félni a frontális ütközés veszélyétől. Ez azokra a sokakra igaz, akik a sebességkorlátozó táblát ma is dísznek tekintik, csak a rendőrség és a KPM jelenlétéig ismerik meg.

 

A Buckai közlekedés másik fő problémája az átmenő forgalom! Az, hogy hiába épült a mind a mai napig teljes hosszában el nem készült gerinc út (emiatt szokták gerinctelen útnak is gúnyolni) a közlekedők többsége az 51-es főútról, Dunavarsány, Délegyháza, Kiskunlacháza, Baja irányából a Taksonyi hídon, a Buckán és Szigetszentmiklós belvárosán, esetleg az Üdülő soron közelítik meg Csepelt! S nincs most semmilyen elterelő alternatíva, amely más utakra tudná terelni ezt a jelentős forgalmat! Most nincs! De jelen levelünkben szeretnénk azt az alternatívát bemutatni, amelyben lehetne!

 

A harmadik fő probléma a Szigetszentmiklósi Önkormányzat építési osztályának felelőtlen viselkedése! Az a viselkedés, amely futószalagon adja ki az építési engedélyeket az alapvető infrastrukturális feltételek megteremtése nélkül! Tehát nem elég a probléma ami most van, hanem a meg nem oldással és még több ember ránk zúdításával tovább fokozzák azt!

 

Tisztelt Minisztériumok!

 és

 Tisztelt ÁTI Sziget Ipari Park!

 

Miután ismertettük a problémákat nézzük hogyan lehetne mindezt megoldani! Ennek tekintetében abból kell kiindulni, hogy mi veszi a Buckát körbe. Keletről a Kis Duna, északra a Ráckevei HÉV síne, nyugatról a Csepel Autógyár egykori területet és kerítése, míg délről Szigethalom és a Taksonyi híd! Az egyetlen hely amerre bővíteni tudnánk az nyugat! A Csepel Autógyár ugyanis kettős kerítéssel rendelkezik! Belső területe az ÁTI Sziget Ipari Parké! Külső területe a két kerítés között, ha erdő van, akkor az Állami Erdőgazdálkodásé, míg ha föld, akkor az Állami Földalapé információink szerint! Csakhogy a két kerítés közötti terület el van hanyagolva! Az erdőben hajléktalanok élnek és a területet nagyon hosszan és sok szakaszon szemét hegyek lepik el! Igazán olyan érzést keltenek, mintha mindez a senki földje lenne!

 

Éppen ezért ide kellene egy a Buckát elkerülő gyorsforgalmi út! Azon keresztül elérhető lenne a terület és takarítható! Azon keresztül levezethető lenne az átmenő forgalom és a Bucka fő forgalma is ráterelhető! Elkészülte, pedig, amely szerintünk elsődleges levegőt adna a Bucka vonatkozásában egy például a Kispesti példákhoz hasonló lakóövezetté nyilvánítás mellett! Levegőt ahhoz, hogy a Bucka belső területein belül is valódi megoldások és valódi közlekedés jöhessen el.

 

 

Azért fordultunk hát Önökhöz, úgy az ÁTI Sziget Ipari Park vezetőjéhez, mint a Szigethalmi Polgármesterhez, a Minisztériumokhoz és a Miniszterelnökséghez, hogy a hiába a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ezzel kapcsolatban is fellelhető felelőtlen viselkedése, amellyel a lakosságot semmibe veszi, azért segítsenek ennek megoldásában a Buckai lakosságon! Segítsenek rajtunk és segítsenek nekünk!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Július 11.

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr788881778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása