Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZIGETSZENTMIKLÓS - Miért fontos a többségnek megszerezni az ellenzéket is?

2016. július 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Ugyanúgy, ahogy a parlamentben vannak 2/3-os törvények vannak az Önkormányzatnál is ügyrendi döntések, melyekhez 2/3-os támogatás kell! Ha egy adott Önkormányzatban ez a többségi arány már nincs meg, akkor bizony az ellenzék támogatása is kell! Máskülönben hogyan lehetne elfogadni a költségvetést vagy a városvezetés számára oly fontos döntéseket?

 

Nincs erre egyébként egyszerűbb példa, mint a 2003-ban 5 millióra, 2016-ban 3,5 millióra értékelt Dunaparti ingatlan! Ha nem ügyrendi döntés kellett volna hozzá, akkor 7 igen, 3 nem és 3 tartozkodás mellett már régen ellett volna kótyavetyélve! Ez most Hála Istennek nem lett, de csak az ellenzéken múlik, hogy más érték se legyen!

 

A másik alapvető kérdés a döntések felelőssége! Ha csak a többség hoz meg minden döntést, akkor csak a többséget terheli annak felelőssége, ha azonban az ellenzék is megszavazza, akkor megoszlik a felelősség és kisebb a teher!

 

Ezért próbálják Önkormányzati többségek megszerezni az ellenzéket, melynek módja lehet tisztességes, de lehet tisztességtelen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr528862744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása