Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

KÉPVISELŐ TESTÜLETRŐL JELENTJÜK: Túl drága az egészségügy!

2016. június 30. - Buckai Szövetség Egyesület

A 2016 Június 29-ei Képviselő testületi ülés Marathoni hosszúságú előterjesztéseiből az egyik nem másról, mint a nagyon is vitatott egészségügyről szólt! Arról az egészségügyről, amely valóban elégé szomorú helyzetben van országszerte és ehhez elég csak bemenni akár a Szent Margit vagy egyéb kórházakba is!

 

Térjünk azonban vissza Szigetszentmiklósra! A településre, ahol a Szakorvosi Rendelőintézet felújítása óta jelentősen romlott az egészségügyi ellátás színvonala. Ma már nem lehet a vérvételt egy nap alatt elintézni, mint régen és nem lehet különböző szakrendelések, különböző véleményezését, akár például egy alkalmassági kritériumhoz egy vagy két nap alatt elintézni! Sok minden és sokkal lassabb, ezáltal hiába szebb épületben, de sokkal rosszabb lett! Ezek, pedig akár halálhoz, akár a kezelések elmaradása miatti problémák súlyosbodásához, további egészség romláshoz vezethetnek!

 

A Szigetszentmiklóson élőknek persze van egy kedvezménye! Ez a kedvezmény nem más, mint hogy bizonyos limit keretében a betegek elmehetnek vérvételre a Határ útra és a Dr. Lengyel Lajos utcába. De ha betelik a limit, akkor teljesen mindegy ki és milyen beteg vagy hány éves Gyártelep jön és a várólista!

 

Jól látható, hogy nem jó ez így, hogy igenis szükség lenne arra, hogy baj esetén nem csak limit szerint, hanem azonnal ellátást, segítséget és megállapítást nyerjenek az emberek! Ehhez azonban több pénz kellene és ez is volt az ellenzéki felvetés lényege! Azaz az, hogy az Önkormányzat még több pénzzel járuljon hozzá ezen például vérvételi lehetőségek biztosításához…

 

A Polgármester persze mint mindig most is cinikus volt:

Közölte, hogy túl drága az egészségügy!

Ebből szinte egyenesen következik, bár ezt így nem mondta ki, hogy a temetés olcsóbb!

 

Erre az ellenzéki felvetés arról szólt, hogy talán nem kellene annyit költeni Sport létesítményekre feleslegesen! Az Önkormányzati többség erre azt válaszolta, hogy ez egy országos tendencia! Ha ez adott ellenzéki képviselőnek nem tetszik reklamáljon a parlamentbe! Csakhogy a cinikus válasz mellett a valóság az, hogy a felvetés egyáltalán nem országos, hanem helyi problémáról szólt! Arról a problémáról, hogy miközben hosszúak a várólisták a különböző egészségügyi ellátásokra, aközben új sprotomplexum épül egy harmadosztályú csaopatnak és klubnak! A harmad osztály nem mellesleg már-már az amatőr kategória!

 

Talán egy picit fontosabbnak kellene lennie az egészségnek, s talán több értékkel kellene, hogy rendelkezzen egy-egy lakossági probléma!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr888855604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása