Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

KÉPVISELŐ TESTÜLETRŐL JELENTJÜK: Még mindig veszélyben a Kéktó!

2016. június 29. - Buckai Szövetség Egyesület

A 2016 Június 29-ei Képviselő testületi ülés legtöbb vitáját kiváltó kérdése az nem más a Kéktóról szóló napirendi pont.

Eltérnek a nézetek arról, hogy vajon az a GRILLEZŐ, amelynek hatására ismét felszínre kerültek korábbi már elfeledettnek és lezártnak vélt események kellenek-e a Kéktóra avagy sem, hiszen:

·        Egyesek azt mondják nem kell, mert ne csökkenjen egyetlen centivel sem a Kéktó területe. Ha valaki akar vendéglátóipari egységet az vegyen meg egy környező telket és létesítsen oda!

·        Mások azt mondják, hogy annyian járnak oda, hogy mégiscsak kellene valami, ami kiszolgálja az oda járókat!

·        Egyesek szerint a szeszes ital és egyéb termékek nem valók a Kéktó területére, hiszen ott kiskorúak is tartozkódnak és nem tennének jót az eldobott üvegek ennek a környezetnek.

·        Míg mások szerint, aki alkoholt akar fogyasztani így is úgy is eltudja jutatni a Kéktóra, ahogy kapható szeszes ital, ha különböző nagyrendezvények vannak, akkor is.

·        Egyesek szerint a megvalósítás legfőbb akadálya egy vizes blokk kialakítása és egy nagy a fiókban lévő pályázat, amelyet lejjebb részletesen kifejtünk.

·        Míg mások szerint jó lenne, ha lenne ott rendszeres valami, ami nem csak vendéglátóipari egységet üzemeltetne, hanem illemhelységet is, mentesítve ezzel a környező fákat és bokrokat!

 

Mindegy is melyik álláspontot foglaljuk el, hiszen a grillező létesítésének kérdését előre eldöntötten az Önkormányzati többség nem akarta támogatni, azt leszavazta!

 

A grillező felvetője egyébként szerintünk mindenképpen jó dolgot és jó szándékot akart, de mindamellett, hogy kezdettől ellenszélben küzdött nem tudhatta, hogy felvetése miket is hoz elő!

2009-ben egy alapvetően elképesztő terv látott napvilágot, amely a Kéktóra Panziót akart, minigolfpályát, meg Sóbarlangot. Ma Virág Róbert (FIDESZ), a Kéktó elpusztítója azt mondta, hogy ilyen nem szerepel a tervben, amire mi ott is és azóta is azt tudjuk válaszolni, hogy akkor mindezt Virág Róbert nem olvasta el, hiszen a tervben feketén – fehéren le van írva!

 

A grillező felvetése azért volt veszélyes, mert 2009-ben azon pusztító terv ellen tüntetésben adott nem tetszésének hangot a város! Ez volt a Tüntetés a Kéktó elpusztítása ellen! Akkor elmondtuk, felújítás és korszerűsítés igen! Panzió, minigolf pálya, sóbarlang és a Kéktó beépítése nem!

 

Azt a veszélyt hordozta, tehát a grillező magával, hogy ha nem figyelünk oda és nem megfelelően reagálunk, akkor a beépíthetőség engedélyezve van! Először egy grillező, aztán Virág Róbert vérszemet kap és jöhet az elpusztítási terv!

 

És vérszemet kapott! A grillező nem mellett 2016.06.20-án elhangzott, hogy az elpusztítási terv, melyet ők hosszú távú fejlesztési tervnek neveztek miatt nem jöhet a grillező el! Azt hittük nem hiszünk a fülünknek! Azt hittük, hogy ez a szándék 2009-ben végleg le lett söpörve! De rá kellett jönnünk a lakossági felháborodás miatt csak a fiókba lett rakva, hogy majd egy óvatlan pillanatban azt onnan újra előkaparják és elővegyék!

 

Ma elhangzott, hogy a 2014 és 2020 közötti pályázási időszakban nincs olyan keret, amelynek keretében a Kéktó elpusztítási tervére pályázni lehet! Tegyük hozzá, hogy: Hála Istennek! De bíznak abban, hogy 2020 után egy új pályázási ciklusban majd pályázni tudnak és sikerül megvalósítani!

Mi azonban abban bízunk, hogy nem és sosem! Abban bízunk, hogy egyre szélesebb körű ellenállással végre meglehet értetni, hogy a Kéktó elpusztításának tervét ne vegyék elő sem ma, sem holnap, sem 2020 után, sem soha!

Egyszerűen

dobják ki a kukába!

 

Abban bízunk, hogy kellő és folyamatos nyomással és éberséggel egy életre eltÜntethetjük ezeket a terveket!

 

Legyen a Kéktó szép és korszerű! De mindörökre maradjon az ami most:

EGY ÉLMÉNYEKET HOZÓ SZABADTÉRI SPORT, SZÓRAKOZTATÓ ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT, AMELY RÁADÁSUL INGYENES IS!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr518855280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása