Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós - Ha már egészségügy, akkor szeretnénk túlélni!

2016. június 26. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Minisztériumok!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Mentők!

és

Kedves Barátaink!

 

Szigetszentmiklós város Önkormányzatához 2010 óta fordulunk az egészségügy miatt és heves érdeklődéssel! 2010-ben halt meg barátunk, tagtársunk a kezeink között miután mentő 40 perccel a bejelentés után a Jahn Ferenc kórházból érkezett és az orvosi ügyeleten, pedig nem tudták vajon a deffibrillátor merre is lehet! Előbbi nem a mentők hibája, hiszen kevesen vannak és nem tudnak mindenhol ott lenni, ezért kell kapacitásukat, állományukat és eszközparkjukat folyamatosan korszerűsíteni, bővíteni, szakmájukat népszerűsíteni és vonzóvá tenni! De az Orvosi Ügyeletről nem mondható el ugyanez! Nekik igenis tudniuk kellett volna, hogy hol van az újra élesztő készülék! Nem tudták és ember halt meg emiatt!

 

Azóta és évek óta próbáljuk a Szigetszentmiklósi mentők állományát bővítetni, eszköz parkjukat korszerűsítetni, állomásukat pedig rendbe tetetni. De van baj bőven!

 

Értesüléseink szerint a beígért + 2 új mentő autó nem érkezett meg! Voltak időszakok, amikor nem volt olyan rózsás a viszony a mentők, a rendőrök, a tűzoltók, a szak és körzeti, valamint ügyeletes orvosok között sem, mint az volt korábban tapasztalható! Ráadásul a mentők leírták, hogy nem a legrózsásabb az együttműködés a mentők és a Szigetszentmiklósi Önkormányzat között sem!

 

Amikor a Szigetszentmiklósi Önkormányzathoz fordultunk, akkor Dr. Dániel Dóra jogi referens egy dilletáns levélben azt írta, hogy a jó kapcsolat fenntartása nem is lényeges! Véleménye és az Önkormányzat véleménye szerint is nincs szükség nagyon szoros együttműködésre, ahogy a mentők, szakorvosok, körzeti orvosok egységes hálózatba kötésére se! Nem kell elkerülni szerintük, hogy félre kezelés veszélyétől rettegjen bárki az információ hiányában, hiszen mint írta mindenkinél és mindig ott vannak minden orvosi papírjai! (Persze! Kis talicskán húzogatja maga után mindenki vagy nem?!)

 

Tekintettel, tehát az Önkormányzat komolytalan válaszára és arra a tényre, hogy az Orvosi Ügyeletre vonatkozólag újra és egyre több panasz van, az emberek egyre kevésbé érzik biztonságba magukat tőle szeretnénk kérni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a Miniszterelnökséget és a Mentőket, hogy egységes rendszerbe összefogva találjanak ki és alkalmazzanak egy olyan rendszert, amelyben bárki különleges egészségügyi adatai az orvosi és gyógyítási szakma bármely résztvevője számára bármikor legyenek hozzáférhetőek! Ez a félre kezelések elkerülése végett lenne rendkívül hasznos! Hogy nehogy valakinek, bárkinek olyan gyógyszert adjanak be, ami nem segít rajta…Sőt! Talán sokkal rosszabbul lesz tőle!

 

Szeretnénk továbbá a negatív tapasztalatok okán olyan előre nem egyeztetett ellenőrzéseket kérni, amelyek az újra élesztő készülék meglétére vagy meg nem létére terjednek ki az orvosi ügyeleten. Azt szeretnénk, ha mindig elérhető lenne! S, ha mindig betudnák mutatni!

 

Köszönjük!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Június 26

 

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                                                    BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                                                                   Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr898844772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása