Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklos - Bucka busz - Kapacitás csökkentés helyett kapacitás növelést szeretnénk kérni!

2016. június 26. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Minisztériumok!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Volánbusz Zrt!

és

Kedves Barátaink!

 

A Bucka buszok történelme 1998-ra vezethető vissza, amikor is akkor még diákszállító iskola busznak hirdetve a később 685-ös sorszámú egyébként 23 fő befogadására alkalmas kisbusz róta a köröket. Hamar bebizonyosult, hogy ez kevés, hogy egy előbb 6.000, majd később 8.000 és ma már 10.000 fős lakosságot magába foglaló városrésznek ennél nagyobb kapacitásra van szüksége. Éppen ezért a Csépi úton egy kisegítő nagybuszt közlekedtettek, amely 84 – 93 fős befogadására alkalmas. Mivel a tömeg okán olykor gyermekek egymás ölébe ültek, ezért valószínűleg többen is voltak a nagybuszon. Az összes kapacitás így hamarosan 23 főről 23 + 93 = 116 főre növekedett!

 

2009-ben amikor megterveztük a Boglya járatot, amelyet később 686-osnak neveztek el felhívtuk a figyelmet arra, hogy az addigi Bucka buszokkal csak a terület keleti részét fedték le és a nyugatit, ahol szintén sok ember él, pedig nem! 2009 December 1-én rengeteg harcunknak, könyörgésünknek és tervezésünknek, kitartásunknak, valamint a Volánbusz támogatásának köszönhetően elindult végre a járat, amelyre azóta is büszkék vagyunk, hiszen a mi gyermekünk! Az új járat + 23 fővel növelte az addigi kapacitást, amelynek hatására az már 116 + 23 = 139 fős kapacitással rendelkezett! Ráadásul a Boglya járat gyors utas igény növekedése miatt ez is kevésnek bizonyult!

 

Valaki azonban gondolt egy nagyot! Úgy gondolta, hogy elveszi a nagybuszt      ( – 93 fő) és betesz két kisbuszt (2 * 23 = 46 fő) így a korábbi 139 fős kapacitás helyett 92 fős kapacitásra csökkent a Bucka buszok közlekedése. Ez 47 fős csökkenést jelent és az összes Bucka buszon tömegnyomort és az egymás veséjében létet!

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a 2016 Áprilisi közmeghallgatás során ígértek egy ötödik kisbuszt is, amelyről azóta se lehet tudni, de felhívjuk arra a figyelmet, hogy 92 + 23 = 115 fős kapacitást vinne el a korábbi 139 fős kapacitás helyett, amely még így is kevesebb!

 

Éppen ezért kérjük vissza a nagybuszt! És kérjük annak kialakítását is, hogy a Csépi úton igenis legyen neki buszfordulója, hogy teljesen rendben és szabályosan mehessen! Immáron 2010 óta hívjuk fel erre a buszfordulóra a figyelmet, de egyre égetőbb és egyre fontosabb kérdés, hiszen a Csépi útra a nagybusz mindenképpen kell!

Fogalmunk sincs mindemellett arról, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata miért alkalmaz egy tehetségtelen, a közlekedéshez nem értő, de arról papírral rendelkező pályakezdő fiatalembert közlekedési szakértőnek és miért nem egy tapasztalt és hozzáértő embert, de azt tudjuk, hogy a Volánbusz Zrt-nek rengeteg és remek szakembere van! Hisszük azt, hogy számukra is belátható, hogy kapacitáscsökkentés történt, amely nem tesz jót senkinek! Éppen ezért kérjük a nagybusz el hozatalának támogatását, valamint

 

mindenféle szerv, minisztérium,

hivatal felé fordulunk, hogy ez

nagyon sok embert érint ezért

támogassák, segítsék a

buszforduló kialakítási tervet!

 

 

Felkérjük továbbá a Volánbusz Zrt-t és támogatásul a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot arra is, hogy bár már 2010-ben, 2011-ben is felvetettük most is arra kérjük Önöket vizsgálják meg a Mercedes Sprinter City 77 vagy hasonló kapacitású mini busz beszerzését! A Mercedes Sprinter City 77 utaslétszámában 47 fő befogadására alkalmas, amely így dupla akkora, mint a most közlekedők. Elől és hátul is dupla ajtós így kisgyermekes anyukák, vagy kerekes székes emberek is könnyebben tudnak közlekedni! Mivel a Budai várban a terepviszonyok miatt nem volt alkalmazható, de a Bucka sík terep, ezért itt remekül bevethető lenne! Vélhetőleg árában sem oly elérhetetlen már, mint az korábban újonnan volt, hiszen szerte európában már kell, hogy legyenek ebből 3 – 4 – 5 éves talán eladásra is kínált példányok! Azok bevetése hatalmas segítség lenne a Bucka teljes lakosságára nézve! Ezért felkérjük Önöket arra is, hogy van-e ilyen elérhető áron és szabadon a piacon. Mennyivel lenne drágább egy ilyen dupla kapacitású busz beszerzése, mint kettő jelenlegi buszméreté?

 

Ha ennek vonatkozásában bármiben tudunk segíteni higgyék el szívesen megtesszük, de élhető körülmények között és nem egymás veséjében szeretnénk közlekedni!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Június 26

 

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                                                          BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                                                                   Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr368844512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása