Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csepeli HÉV: A Csepeli Polgárnestertől választ nem, a propagandától mellébeszélést kaptunk! - HOSSZÚ, DE LÉNYEGES

2016. június 22. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület a 2016-os évben attól a pillanattól kezdve, hogy megjelent a különböző sajtóorgánumokba, különböző döntéshozók és véleményalkotók nyilatkozatai által a Csepeli HÉV esetleges megszüntetése és villamos hálózattá züllesztése küzd és harcol azért, hogy a Csepeli HÉV megmeneküljön! Hiszen megnéztük, felmértük és ismerjük a különböző villamos vonalakat és tudjuk, hogy a környező összes villamos vonal túltelített ezáltal a Csepeli villamos egyik vonalon sem férne el! Nem beszélve arról, hogy ezek a vonalak mit is kereszteznek és a Csepeli villamos a kapacitás megtartás mellett milyen sűrűséget és milyen körülményeket igényelne! A Soroksári út 50 másodpercenkénti, a II. Rákóczi Ferenc út 1 percenkénti leállítása esetében az előbbi Dél Pest közlekedésének, az utóbbi Csepel és Csepel sziget közlekedésének és élhető körülményének intene örökre bucsút.

Ennek ellenére mégis egyesek teljes mértékű közlekedési alternatíva és szokás ismeretének hiánya mellett a villamos hálózatot is megvalósíthatónak tekintik! Nem veszik figyelembe, hogy nem mással mennek szembe, mint a fizika törvényeivel! Már, pedig bármennyire is erősnek hiszik magukat a fizika törvénye biztos, hogy erősebb!

Ha villamos hálózat erőltetik ennek fényében, akkor teljes mértékben kivégzik Csepel, Csepel sziget és Dél Pest fejlődését és mivel az ötlet totális közlekedési káoszhoz vezet, ezért elmondható, hogy területünket térségünket évszázadokkal vetik vissza, egy a Középkori állapotoknál is rosszabb körülmények közé taszítva!

Furcsa továbbá az is, hogy miközben az agglomerációban élőt embernek sem nézik és válaszra sem méltatják legyen az akár magánszemély, akár társadalmi szervezet, tehát DISZKRIMINÁLNAK aközben arról beszélnek, hogy semmi sem konkrétum és nem értik miért és mi ellen tiltakozunk!

Ha semmi sem konkrétum, akkor miért álltak ki országos sajtó orgánumok elé? Miért mondták el, hogy hogyan szeretnék a Csepeli HÉV-et megszüntetni és kivégezni? Miért nyilatkoztak erről az Origo-nak, az Index-nek, az ATV-nek a HírTV-nek, a RTLKlub-nak, a TV2-nek és még ki tudja kinek erről, ha semmi sem konkrétum?

Azt is mondják, hogy tekintsük újságaikat és sajtójukat, melyekben „tájékoztattak” hivatkozási alapnak. Igen ám, de saját sajtójukban még önmaguknak is ellent mondanak! Köznapi szóhasználattal még ők sem tudják, hogy mit hazudnak! Nem értik, hogy miért ragaszkodunk a Csepeli Polgármester személyéhez, miközben Csepel Polgármestere Csepelen a HÉV vonatkozásában vélemény alkotó, míg a Fővárosi Önkormányzatban, a Fővárost érintő kérdésekben, így a gyorsvasút vonakozásában döntéshozó! Nincs más ilyen ember!

Azt mondják és azt írják, hogy mindazok, akik a Csepeli HÉV-ért küzdenek a mostani korszerűtlen szerelvényeket szeretnék az alacsony padlós csúcs szuper villamosok helyett! Soha nem hallottak még arról, hogy alacsony padlós gyorsvasutak is léteznek és el sem tudják képzelni azt a valóságot, hogy a Csepeli HÉV-ért küzdők, amellett, hogy a HÉV megmeneküléséért küzdenek a szerelvények tekintetében korszerűsítést, a vonal tekintetében bővítést (északi irányban legalább a Kálvin térig, déli irányban legalább az Auchan Szigetig) szeretnének!

Igaz! Mit várunk olyan emberektől, akiknek az oldalain egyes emberek származási alapú üldözésre és népirtásra szólítanak fel és ezt nem törlik és ettől nem határolódnak el! (pl.: Csepel Info 2016.06.19). Ha ezt mind figyelembe vesszük, akkor láthatjuk az a levél amit nekünk küldött a Csepeli Önkormányzat propaganda gépézete teljes mértékű mellébeszélés, amit minősíteni sem szeretnénk, nemhogy elfogadni:

„Tisztelt Csizek Csaba!

 

Olvastuk a Csepeli HÉV-vel kapcsolatos nyílt levelét, melyre a következő választ adjuk:

 A Főváros hosszú távú fejlesztési tervében továbbra is van egy létező, 2030-ig megvalósuló fejlesztési koncepció. A Balázs Mór tervben az szerepel, hogy a csepeli HÉV-et gyorsvasúttá alakítják, mely munkálatok becsült összege 750 milliárd forint. Ez a terv jelenleg is létezik, de a tapasztalatok és a forráshiány azt mutatják, ez a terv csak hosszú távon valósulhat meg.

A Balázs Mór tervvel párhuzamosan, új fejleményként jelent meg a budapesti olimpia megrendezésének lehetősége, aminek kiemelt helyszíne Csepel. Egy ilyen szintű világesemény lebonyolításához a meglévő közlekedéshálózatot fejleszteni kell, ekkor merült fel kerületünkben a fonódó villamos ötlete.

 A csepeli önkormányzat nem a Csepeli HÉV fejlesztését és nem a fonódó villamosvonal kiépítését támogatja, hanem azt a tervet, amely a csepeliek és a környező településeken lakók számára egy modernebb, kényelmesebb, tisztább közlekedést hoz létre. Éppen ezért nem vetettük el a HÉV modernizálását (Balázs Mór terv), de élve az olimpiarendezés adta lehetőséggel, szeretnénk megvizsgálni a fonódó villamosvonal kialakításának lehetőségét is.

 Ez utóbbin jelenleg szakemberek dolgoznak. Amennyiben konkrét tervvel állnak elő, azt mi is, illetve szakembereink is megvizsgálják, sőt, az anyagot különböző fórumokon is nyilvánossá tesszük.

 Addig azonban mindenkitől türelmet kérünk.

 

Tisztelettel:

Tóth Dániel

sajtóasszisztens”

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr108832596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása