Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A TÖRTÉNELEM ISMERETÉBEN: Vajon nálunk is rejt fel nem robbant második világháború bombát még a föld?

2016. június 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Ha körülnézünk a nagyvilágban, vagy országunkban mindig és még napjainkban is fel nem robbant második világháború bombákról lehet hallani! Ilyeneket találtak az elmúlt időkben az Infoparkban (ráadásul ott többet is) vagy például Dabason! De mi a helyzet Szigetszentmiklóson? Vajon rejt, vajon rejthet ilyet a föld?

 

Történelmi tény ugyanis, hogy a második világháború idején a Csepel Autógyár területén elterülő gyár, valamint a Pestvidéki Gépgyár lebombozására szánt bombákat az amerikaik előbb oldották ki, így azok jelentős részét a Bucka lakossága és területe kapta! Az akkor erősen összetartó kis közösség több tagja a repülő bomba látványától idegösszeroppanást kapott vagy cukorbeteg lett és inzulin injekcióra szorult! Az is történelmi tény, hogy az egykori templom toronyból lőték Dunaharasztit többek között, s ezért ezt még a háború során és legendák szerint a földig rombolták le!

 

Két hely tehát, amely biztosan bombákat és találatokat kapott!

 

A Buckában ennek sokáig megvoltak a nyomai! Az ős Buckaiak mindig megmutatták melyik bomba gödör és hol is található! A bombagödröket azóta szeméttel töltötték fel és elfedték! Egyik – másik tetején azóta lakópark épült! Ahogy sok ember él a Csepel Autógyár által elszennyezett terület jelentős részén! Hiszen a 2001-es RTL-es riport óta már nem csak legendák alapján, hanem nyíltan tudjuk, hogy a Csepel Autógyár egykori gazdái a gyárkerítés és a Csépi út közötti Buckai részt milyen súlyos mértékben szennyezték el! Ahogy ugye kohósalakkal és egyéb ipari hulladékkal a talajvízzel egy Bucka-tó területét és vízfelszínét is! S miközben tudjuk mennyi elszennyezet és szeméttel elárasztott terület tetején ülünk elképedve, miközben egyeseknek vért kell izzadniuk az egészséges víz érdekében, ja meg duplán kellene fizetniük aközben az is nagy kérdés:

Vajon minden második világháborús bomba felrobbant ami ide és ránk repült?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr868822542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása