Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lakihegy Rádióban kérdeztünk: MIKOR KEZDŐDIK A BUCKA-TÓ VALÓDI REKULTIVÁCIÓJA?

2016. június 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt évek során a Buckai Szövetség Egyesület számtalanszor tette fel a kérdést: Mikor kezdődik a Bucka-tó valódi rekultivációja? Tekintettel arra, hogy képekkel tudjuk bizonyítani, hogy ez soha nem történt meg! Csak talajforgatást történt! Így a súlyos szennyezés maradt! Választ érdemben persze sosem kaptunk!

 

Ellenben a mai napra a Lakihegy Rádió meghirdette Napirend című műsorát, ahol a Polgármestertől lehetett kérdezni! Egy hirtelen felindulástól vezérelve úgy döntöttünk megkérdezzük tőle! Természetesen azt mondta a Bucka-tó rekultivációja megtörtént, s ha úgy gondoljuk, hogy nem akkor azt jelentsük be az illetékes hatóságoknál! Csakhogy két alapvető dolog van, amely megkérdőjelezi azt, amit mondott:

 

1. Több száz kép bizonyítja, hogy a Bucka-tó rekultivációja helyett talajforgatás történt 4,7 milliárd forint értékben és mindenkit átverve!

2. Mi nem vagyunk az a feljelentgetős fajta! Ha minisztériumoknak is írunk, akkor segítséget kérünk a probléma megoldására az itt élő embereknek! Így nem kell minket ellenségként kezelni!

 

Ezentúl azonban tudni kell, hogy a Bucka-tó területén ott hagyott szennyezés a továbbiakban is súlyosan szennyezi a környezetet, s mivel annak idején ezzel élő vízfelszínt töltöttek fel, ezért a Bucka-tóval egy talajvíz ívásra, locsolásra, fürdésre alkalmatlan, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluli gyermekre nézve életveszélyes! Így a Hivatal vagy az aki a látszat rekultivációért felelős nem csak Uniós pénzeket vett fel jogosulatlanul, a céloknak meg nem felelve, hanem embereket hagyott veszélybe és súlyosan elszennyezve! Ez, pedig a legkevesebb, hogy azt mondjuk, hogy bűn!

 

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy ugyanezen elszennyezett területen vannak emberek, akik mind a mai napig küzdenek a vezetékes vízért és vagy a szennyezett vizet kénytelenek inni vagy öregen, betegen, fáradtan a legnagyobb melegben vagy a legszörnyűbb fagyban is kénytelenek a kútra járni, akkor azt mondhatjuk, hogy ez már szörnyebben hangzik, mint a legrosszabb horror történet!

 

 

(A Lakihegy Rádió Napirend című műsorának ismétlésére szombaton 14 órától kerül sor)

 

 - CsCs –

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr318769018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása