Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - A Gatyánk is rámegy a Sas utcai Óvoda bérletre!

2016. április 23. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület megvizsgálta a 2016. évi költségvetést annak tekintetében, hogy a különösen problémás ügyeknél történt változás, optimalizálás, átgondolás, sporolásra való hajlam, hogy az így megtakarított költségvetési tételeket egyéb fejlesztésekre, beruházásokra fellehessen használni!

 

Sajnálattal közöljük, hogy nem!

 

Egyik kiemelt ügyünk, amelyet évek óta vizsgálunk a Sas utcai Óvoda és annak bérlete.  Már az előző években részletesen levezettük, hogy bizony-bizony ez egy euró alapú és kedvezőtlen bérlet, amely az önkormányzat baráti körébe tartozó Szilágyi családra és a SZILMO Kft-re alapoz és arra a téveszmére, hogy a gyermekek száma csak időlegesen magasabb, de később kevesebb gyermek lesz! Olyan dologi kiadást jelent, amely két óvoda árának + árfolyamkülönbözetnek a kiadása után sem kerül és soha a város, az önkormányzat birtokába! De nézzük a számokat:

 

A 2016. évi költségvetés 02-02. számú mellékletének 61. oldalán található táblázat szerint a Szigetszentmiklósi Önkormányzat 2015-ig 264.327 e Ft-ot költött a Sas utcai óvoda bérletére. 2016-ban 51.394 e Ft-ot tervez kiadni bérletre és ugyanezt az összeget irányozza elő 2023-ig évente. Így 2023-ban 645.479 e Ft + árfolyamkülönbözet + karbantartási díjak után sem fog az óvoda a város, az Önkormányzat birtokába kerülni!

 

Hogy kinek jó ez? Nos! Szigetszentmiklósnak biztosan nem! S mivel Szigetszentmiklóson óvoda hiány van, ezért valódi önkormányzati óvodák kialakítására és megépítésére is lehetne fordítani az ezt az összeget, hiszen hála Istennek sok a gyermek és azért hiába gazdag a város azt nem hisszük, hogy helyes kidobni száz milliókat holmi bérletre!

 

Itt jegyeznénk meg, hogy mennyibe kerültek más településeken elkészült és Önkormányzati tulajdonba került óvodák:

  • Bőcs 5 helységes 300 millió,
  • Kerekegyháza 3 helységes 200 millió,
  • Dabas 3 helységes, só barlangos, kerekesszékes gyermekek ellátás és fejlesztését segítő hatalmas óvoda 352,2 millió

Ha ezeket is figyelembe vesszük méginkább érthetetlen miért is kell nekünk bérlet és miért nem próbálják meg ezt az anomáliát feloldani és a rendelkezésre álló pénzösszegeket elherdálás helyett megspórolni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr968657392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása