Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "Az Amerikai büfé"

2016. április 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Önök már megszokhatták, hogy nap, mint nap jelentkezünk Szigetszentmiklós város legmeghökkentőbb, legmegdöbbentőbb eseményeivel, amelyet azok elkövetői vagy elhozói biztosan nem gondoltak át vagy nem olvastak el! Ez a GROTESZK MIKLÓS!

Mai részünkben a 90-es évek elejére térünk vissza! Akkorra, amikor még a régi hagyományoknak megfelelően szorgos, de szegény emberek lakták többnyire a Bucka területét, s akiknek oly kis dolgok is nagy értéket jelentettek, mint a Bucka-tó, illetve az itt szerzett élmények!

A Bucka-tóról  persze mindenki tudta mennyire szennyezett, de kifeküdni a partjára napozni vagy játszani a part menti homokba, hallgatni a békák kórusát és megnézni milyen ereje van a természetnek a tisztulás terén… Nos azt persze lehetett! Ahogy lehetett a nyári élményekkel nem rendelkező diáknak is az angol órán a nyári élménybeszámoló dolgozatba írnia róla!

Én a nyáron a Bucka tónál voltam! Ahol a víz szép tiszta! Persze nem kék, hanem zöld! Vízi élőlényeink is vannak! Döglött macska, döglött kutya, döglött ló, gázolajos hordó, Trabant, Skoda és ezek mind-mind úsznak. Nálunk speciál nemcsak a Szent János bogarak foszforeszkálnak, hanem a békák is! Ily kiemelő a Bucka-tó, de  még tudnék róla mesélni…! „ Hát köszönték szépen, de nem kérték!

Pedig a Bucka-tóról sokat lehet beszélni! Lehet beszélni napjainkban, hogy talajt forgattak és a szennyezést nem vitték el, ellenben felnyalták a 4,7 milliárdot a semmire, vagy hogy milyen ormótlan az a domb, ami egy el nem végzett munkát fed, de lehet beszélni az 1994-es több napos motoros találkozóról, amit rendeztek meg, ahogy az Amerikai büféről is!

Történt egyszer, hogy a Bucka-tóhoz a nagy lejáró mellé egy hatalmas fa konténer érkezett! Az ott lakók szemlélték és suttogtak! Tuti valami hipermodern Amerikai büfé van benne! Valami csoda és csúcs technika! Mindennap lejárták megnézni, hogy történt-e valami és vajon mi lehet benne! Egy napon aztán a konténer nyílt ki! Semmi más nem volt benne!... Ez az Amerikai büfé története! :D

Ja igen! Később lehetett ott birka pörköltet, szendvicseket és italt is kapni!

- CsCs -

BSZ elnök

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr688556636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása