Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "A tivornya"

2016. április 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Önök már megszokhatták, hogy nap, mint nap jelentkezünk Szigetszentmiklós város legmeghökkentőbb, legmegdöbbentőbb eseményeivel, amelyet azok elkövetői vagy elhozói biztosan nem gondoltak át vagy nem olvastak el! Ez a GROTESZK MIKLÓS!

Bár ma már jelentkeztünk a Groteszk Miklós egy részével kivételesen rendkívüli résszel is jelentkezünk! Egy olyannal, amelyet már sokan vártak, hiszen Szigetszentmiklós egyik legmegmosolyogtatóbb és elgondolkodtatóbb mindmáig megtekinthető produktuma! Persze nem mondhattuk meg, hogy benne van az előre tervezett részekben!

2014 Novemberét írjuk! Bár annyi probléma van a városban mégis megtudjuk, hogy üdvözlő szobrot fogunk kapni! Ez a szobor egyesek szerint Bíró Lajost, városunk nagy fiát ábrázolja és a Kudarc téri emlékmű kivitelezője lesz az elkészítője ennek is! Tudják! Akinek 10 soros felíratott sikerült 700 ezer forintért megcsinálni 3 súlyos helyesírási hibával… Ilyen előszelekkel persze éreztük ez is rendkívüli produktum lesz!

Rendkívüli produktum, mert például Bíró Lajos szegény sosem volt Szigetszentmiklós nagy fia! Se nem itt született és nem is itt halt meg! A híres biológus és botanikus, aki számos fajt fedezett fel, mindösszesen pár évig sikerült egyáltalán ebben a városban élni! De hát, ahol a Polgármester egy Szabacsi napon saját magát ünnepelteti aligha juthat idő a valódi történelemre!

Ráadásul szegény szobor a legkevésbé sem hasonlít Bíró Lajosra! Sokkal inkább egy a Síró kocsmából kitántorgott borgőzős emberkére, aki éppen támolyog! Persze mindig is tudtuk, hogy döntéshozóink delériumban élnek, amelynek hatására Szigetszentmiklóson mindent rózsaszínbe látnak, de nem azt nem gondoltuk volna, hogy ezt igyekeznek ábrázolni is!

Vajon mit gondolhatnak, akik ide érkeznek? Szigetszentmiklóson a tántorgó részegek élnek, akik kúsznak, másznak és borgőzös ábrázattal tudatuknál sem léve gügyögnek? Vagy több, mint 10 millió forintért miért pont egy ilyen szoborral várjuk őket?

Egyébként a szobor szép! Pontosan illik a Zwack Unicum gyára, a Soproni Sőrgyár vagy valamely borvidék központi épületének bejárata elé! Ott nyugodtan üdvözölhetnék ezzel a betérőt!

- CsCs –

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr738556826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása