Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZSZM: Képviselőtestületi ülés - A gyalázat folytatódik - hosszú, DE ÉRDEMES ELOLVASNI

2016. március 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Nem várt a Buckai Szövetség Egyesület túl sok mindent, de a mai nap során sor került a Szigetszentmiklósi Önkormányzat valaha volt egyik leggyalázatosabb képviselő testületi ülésére, amely után nyíltan kijelenthető a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a világ legcinikusabb, leghazugabb és leglakosságellenesebb Hivala! No nem azért, mert verekedés vagy csúnya szóváltás történt és nem is azért, mert a Szövetség egy „kedves jóakarója” a Szövetség kamerájának pót memória kártyáját a zárt ülés alatt eltüntette, hanem azért, ami a szavak és intézkedések mögött bújt meg, illetve azért, amit azok jelentenek!

A képviselőtestületi ülésnek, persze a Szövetség is megadta az alaphangját, hiszen rögtön kezdésként az Egyesület a 2015 November 25-én tapasztalt hallatlan, a valóságnak teljesen ellent mondó, hazug eseményeket tapasztalva kiosztotta a HANTA DÍJ-at, melynek 3 díjazottja volt, de persze a díjról és a díjazottakról később írunk!

A testületi ülés a jegyzőkönyv hitelesítő elfogadása és a sürgőségi napi rendi pontok felvétele után rögtön zárt üléssel kezdet, melynek során a testület javaslatot tett az Önkormányzat melletti óvoda vezetőjének kilétére és természetesen ebben semmilyen meglepő dolog nem volt, hiszen aki eddig volt az is maradt! Ezt követően a József Attila Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Tagintézményének vezetői pozíciójáról volt szó! Itt a testület egy szimpatikusnak tartható, de eddigi intézményvezetőt javasolt vezetőként a KLIK-nek és Ő Szabó Lídia volt!

Ezután a szociális ellátásokról szóló napirendekről volt szó! Ezek tekintetében egy-két észrevételen kivételével gyorsan túlsiklott az Önkormányzat, mintha a szociális ügyek kérdése és a szociálisan hátrányos helyzetű emberek mivolta nem is lenne olyan fontos! Ahogy a gyermekvédelmen is a testület furcsa módon átfutott. Ha figyelembe vesszük, hogy éppen a mai napon tárgyalta a Fővárosi Ítélő tábla a Szigetszentmiklósi gyermekkínzási ügyet és ez nem az egyetlen ilyen jellegű botránya az utóbbi időben a városnak akkor ez legalábbis több, mint meglepő!

Kíváncsian vártuk mindemellett a társadalmi és sportszervezetek támogatásával kapcsolatos napirendi pontokat! Gondosan figyelemmel kisérve az indulatkezelési problémákkal küzdő, ma egyébként díjazott és kivételesen önmagát viszonylag visszafogni képes képviselőt! Hiszen tudtuk, hogy ő érintett és láttuk is, hogy támadásra kész, ha bántja valaki az ő arany tojást tojó tyúkját! Ma azonban ezt nagyon senki sem bántotta!

Majd futólag az ARIES „Nonprofit” Kft-re tértünk át.  Itt a Kft szerződési vállalásainak fedezetét biztosította az Önkormányzat, de arról nem esett szó, hogy a vállat vezetője milliós nagyságrendű havi fizetést visz haza, miközben az alkalmazottak 60, 70, 80 ezer forintot. Ahogy senki sem mesélt arról, ami 2010-ben történt és amiről majd részletesen mesélünk egy RETRO rovatunkban! 2010-ben ugyanis pár Szent Miklós úti épület az ARIES Kft-ről mint hő központról leakart válni és az ekkor az Önkormányzat által hívott „független szakértő” magából kikelve ordította, hogy miért éri meg az embereknek 3-szor, 4-szer annyiért az ARIES Kft-nél maradni és, hogy ez miért gazdaságos! Közel hasonló volt az érvelés ahhoz, mintha egy 200 Ft-ért megszerezhető kilós kenyérről valaki magából kikelve magyarázza, hogy az nem jó, hanem a 800 Ft-os jó, mert az a mi gyermekünk!

A 2016. évi szúnyoggyérítésen is hamar túlsiklottunk! De tudták, hogy ez mennyibe kerül? 31 millió forint a teljes térségben, amelyet azért biztosítanak, hogy utána kiterhelhető legyen a környező településekre és Szigetszentmiklósnak csak 2,2 millió forintos érték  maradjon! Jól értették a Szigetszentmiklósi 2016-os szúnyoggyérítés minimum 2,2 millió forint!

A további két napirendi ponton hamar túlsiklottunk, amíg el nem jött az a napirendi pont, amely sokak biztosítékát kiverte! Ez a napirendi pont a 14-es és a Fenntartható közlekedésfejlesztésről szólt Pest megyében. A napirendben sor került annak megbeszélésre, hogy a Szebeni utcához megint járda és útrendezés kell! Persze biztosan szükség van rá, de ott azon kívül, hogy van egy iskola, Sportcsarnok és Óvoda nem lakik senki sem! Elképesztő, hogy döntéshozóink egy-két kivétellel nem gondolkoznak azon, hogy talán kellene útrendezés és járda olyan területekre is, mint például az Üdülő sor (ezt mondjuk felvetették) vagy a Bucka! Ugyanakkor helyesen előkerült az elképesztő pazarlás is, amelyet úgy hívnak intelligens buszmegálló! Nos ez annyira intelligens, hogy az első három is egyes források szerint 9, de más általunk látott dokumentációk alapján nem kevesebb, mint 14 millió forintba került! Ráadásul sem esőtől, sem széltől, sem semmitől nem véd meg! Barabás Botond (független), Jaksa-Ladányi Emma (LMP), valamint Jószai Attila (FIDESZ - álellenzék) képviselők is szót emeltek ennek értlhetetlenségéről! Szigetszentmiklós város pályakezdő, szakmai szerénységgel és tudással nem rendelkező közlekedési szakértője azzal védekezett, hogy nem közlekednek tömegközlekedési eszközzel a képviselők, így nem tudhatják azt, hogy miről beszélnek! Meglátása szerint az intelligens buszmegállók, amelyek további beszerzése minimum 3 millió forint nagyon is beváltak és jók! Az önmagát közlekedési szakértőnek nevező, de a közlekedési tudástól jól láthatóan távol álló fiatalember válasza  indulatoktól sem volt mentes, melyre vonatkozóan a több borzalmas eseménybe is beleálló Polgármester csitítani szerette volna, de úgy tűnt ez a mai napon lehetetlen! Ugyanakkor a Hájas Róbert Sándor elmondta, hogy a buszmegálló árának nagysága szubjekciónak tekinthető és ezek a buszmegállók nem drágábbak, mint bármely más buszmegálló! Nos ez nekünk felkérés a táncra, hiszen utána fogunk járni, illetve már kaptunk válaszokat is, amelyek kedves „szakemberünk” mondataival nem azonosak! Ugyanakkor HRS felvetette azt is, hogy az intelligens buszemgállók megtervezésekor például a KIS BUCKA BUSZOK  nem jártak még a Szebeni utcára és ez kapacitásbeli problémákat okozhat! Aki ismeri a kis Bucka buszokat és tudja, hogy milyen egyéb nagy busz jár még ide az csak annyit mond: Ha csöndbe maradtál volna, bölcs maradtál volna!

 Barabás Botond képviselő ugyanakkor itt felvetette, hogy ezen pályázati pontban lehetett volna közösen vagy külön is pályázni a Gyártelepi zebra kialakítására. Mint ismeretes ezzel a kérdéssel a Szigetszentmiklósi Önkormányzat nem foglalkozik, csak Szigethalom és a civilek próbálnak segíteni! Talán az is ismeretes, hogy Szigethalom, ha a dolgok úgy alakulnak, akkor a zebrát elfogja hozni, de jól láthatóan odafigyel erre a kérdésre és úgy észleljük, hogy emberséges! Szigetszentmiklós, pedig nem! A megvalósítás egyébként a Gyártelepre települő intézményközponthoz tartozó esetleges felüljáró megépülésétől függ információink szerint! Lehet kevesen emlékeznek rá, de a kérdéshez való hozzáállása a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak azért is több, mint felháborító, mert egy 2016 február 3-án történt balesetben 3 lány próbált az úton átkelni. Az egyik átért, a másiknak csontja tört, a harmadik, pedig akinek felépüléséért mindennap imádkozunk a csonttöréssel is, de az intenzív osztályon kötött ki 15,5 évesen! Szorulhatna a Szigetszentmiklósi Önkormányzatba egy picit több emberség!

A következő jelentős napirendi pont a Bucka csatorna! Ebben a kérdésben az Önkormányzat a mai nap során talán a leggyalázatosabb kártyákat húzta elő! Az első és legfontosabb, hogy Buckai Vízesek élharcosának, Hajnal Erzsébetnek nem adott szót! Sőt! Kifejezetten és külön mondatban a szót megtagadta képviselői felvetés ellenére is! A polgármester kifejtette, hogy minden létező módot kihasználva és munkatársai tájékoztatása alapján Hajnal Erzsébet kifutott az időből! Itt többen nem tudtuk megállni szó nélkül, mert természetesen ez nem igaz! A Polgármester kifejtette továbbá azt is, hogy a Fővárosi Vízműveknél kijárta, hogy Hajnal Erzsébet újbóli vízcsatlakozási díjának kifizetésére részlet fizetési lehetőséget biztosít! Csakhogy Hajnal Erzsébet a vízcsatlakozás díját korábban kifizette és nem fizetethet senki sem kétszer ugyanazért! Azt mostmár meglátásunk szerint és a rendelkezésre álló dokumentációk alapján ingyen és bérmentve Hajnal Erzsébetnek be kell hozni! Hajnal Erzsébetet egyébként társai is elkísérték, akik hasonló helyzetben vannak! A vita kialakulása után a Polgármester és Hajnal Erzsébet egy újabb személyes találkozóban maradtak, melynek időpontjáról és az ott történt eseményekről reményeink szerint Hajnal Erzsébet fog bennünket tájékoztatni!

A Polgárnester Úr ezt követően a sikeres Bucka csatorna porjektről beszélt Szontágh Úrra is támaszkodva! Itt kiemelték, hogy mintegy 2.800 ingatlantulajdonosból 2.200-nál már engedélyezési eljárások kezdődtek és / vagy le is zárultak a Bucka csatornára csatlakozásra! Megjegyezték azt is, hogy ez kiemelten jó arány! Azonban tudni kell, hogy 3.300 ingatlan az a 2.800! És természetesen a rácsatlakozásokat is megkérdőjelezzük, hiszen rengeteg az a probléma, ami számunkra ismeretes! Ezek függvényében a csatlakozási létszám és arány több,  mint kérdéses!  Ugyanakkor a Hivatal azt is kiemelte, hogy a csatlakozási arányokban való megfelelésben időt kért így a 75 %-os csatlakozási arány helyett, majd 92 %-nak kell megfelelni! Ez az arány azért is megkérdőjelezhető és szinte elérhetetlen, mert fennáll a Buckai Víz problémája, amelyet jól láthatóan megoldani se akar a Hivatal!

Az is jól látható ebben a kérdésben, hogy dr. Vántsa Botond, mint a Bucka Csatorna Viziközmű társulat vezetője több ezen kérdésben neki szegezett válaszra nem tudott válaszolni, illetve igyekezett kitérő választ adni! Illetve válaszai megkérdőjeleződtek és meg is cáfolódtak, amely nem csak a felkészültséget kérdőjelezi meg, hanem azt is, hogy vajon, mint társulati elnök mit is csinálhatott eddig!

A témához illően lezárása is a megdöbbentő kategóriába tartozik! Az ügyintézési problémákat felvető állítólagos képviselő, miután ezen felvetését a valótlan tényekkel igyekeztek megcáfolni ügyrendit nyomot és kérte a téma lezárását! Vajon miért? Vajon ez ellenzéki magatartás volt? Vagy Jószai Attila nem is ellenzéki, ahogy az már egy ideje sejthető?

Sok további napirendi pont után az újabb lényeges a KISVÁROS újság példányszámának növelése! Mi ennek örültünk volna, hiszen jót tett volna a madár tartóknak, hiszen tudtak volna mire potyogtatni a madarak, de sokkal jobban örültünk Jaksa-Ladányi Emma képviselő Asszony felvetésének! Jaksa-Ladányi Emma kifejtette, hogy az előterjesztésben a papír minőségének javítása is benne van fénylő színes papírra! Ezt követően elővette egy Németországi kisváros Önkormányzati újságát, amely fekete-fehér és amibe minden benne van, szemben a Szigetszentmiklósi Önkormányzatéval, amely bár színes, de tartalmatlan! Felvetését, hogy ilyen fekete-fehér újra hasznosított papírra nyomtatott újságnak talán több haszna van az volt a válasz, hogy a környéken található újságok színvonalát és kinézetét szeretnék meghaladni! A képviselő Asszony felvetését leszavazták és az így megtakarítható pénzt így nem lehet a város fejlesztésére, csak a Polgármester és sleppjének dicsőítésére fordítani! Persze jó drágán!

A Polgármester ezt követően 2015-ös munkájáról beszélt, amelyet mi egy szóval, úgy mint PUSZTÍTÁS tudnánk jellemezni, de természetesen ezt ő rózsaszín ködbe borulva másként látta és megköszönte munkatársai áldásos munkáját is! Ellenben Jaksa-Ladányi Emma képviselő Asszony a Pénzügyi osztály munkáját megköszönve, az Építési osztály munkáját megkérdőjelezte és az általunk is kritizált Városgazdálkodási osztály tevékenységét, pedig egyenesen felháborítónak tartotta!

 

További napirendi pontként kiderült, hogy 2016 Áprilisában közmeghallgatás lesz az Agglomerációs és Helyi közlekedés témájában!

A közmeghallgatás időpontja:

2016.04.29 (Péntek) 17 óra

 (Szigetszentmiklósi Önkormányzat földszinti nagy előadója)

A közmeghallgatásra vonatkozóan felfogjuk készíteni Önöket, hiszen Szigetszentmiklóson ennek külön gyalázatos hagyománya van! A közmeghallgatáson minden közlekedési társaság képviselője jelen lesz Fónagy államtitkár Úrral együtt! Azonban érdekes módon a Főváros képviselőit nem hívták meg, holott Szigetszentmiklós a Csepeli HÉV kérdésében nagyon is érintett! Reméljük ezentúl egyébként, hogy a Gyártelepi zebra élharcosai ekkor majd ott lesznek!

Az egyebek napirendi pontban ismét felvetésre került Hajnal Erzsébet neve, de a Polgármester ezt ismét elutasította!

Majd mindezek végeztével a képviselő testületi ülésnek vége lett és a bejelentések szerint „az önkormányzati alkalmazottak saját pénzéből” kezdeményezett Sándor, József, Benedek napos ünneplés és pezsgőzés kezdődött meg!

Hát ennyit tudunk beszámolni a Szigetszentmiklósi képviselő testület 2016.03.30-án tartott üléséről, amely a várost megint nem segítette elő, de megint megmutatkozott az az arc, amely miatt számtalan egyébként szalonképes és lelkes civil van megakadva: Hogyan fogja áttörni ezt a cinikus és hazug hálót, valamint hogyan fogja az Önkormányzati szándékkal szemben Szigetszentmiklóst a valódi fejlődés vonalára segíteni, hiszen túl fejlődött minket mindenki, azaz az összes környező település!

- CsCs –

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr768547126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása