Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "VÁLASSZ Miklós"

2016. március 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt napokban Önök megszokhatták, hogy nap, mint nap jelentkezünk Szigetszentmiklós város egy-egy meghökkentő, megdöbbentő, át nem olvasott, át nem gondolt döntéshozói intézkedésével, határozatával, vagy olyan abszurd eseményével, amely ebben a városban megtörténve egyszerre lepi meg a szemlélőt és gondolkoztatja el! Ez a GROTESZK Miklós!

Mai részünkben a választások idejére csusszanunk vissza, amely egyes embereknek szinte  élet-halál kérdés és nem tudják egyszerű eseményként felfogni, vagy megélni! A szavazatszámlásokra felkészülve így találkozhat az ember olyan személyekkel, aki órákon keresztül az egymást metsző két vonal kinézetét magolja! :D Nehogy rosszat fogadjanak el az egynapos munka során! Félnek, hogy képesek ezt is elrontani!

A választás egy napját egyébként nem közismert, helyi lokálpatrióta emberként, hanem egyszerű közemberként és jó csapatban érdemes megélni, de persze minden választáson vannak hangulatjavító „terroristák”, amelyek önmagukat vélemény vezérnek nyilvánítva tudnak állítani megmosolyogtató dolgokat teljes meggyőződéssel! Például, hogy a Buckai Szövetség Egyesület elnöke, akinek egy szakadt Camping, majd később Mountain bike biciklinél nem volt többje álljon el a bejáratból a piros sportkocsival! :D A piros sportkocsinkat azóta is keressük, hiszen adunk az ilyen pozitív hírekre és ugye „az önkormányzati alkalmazottaknak mindig igazuk van”, de még nem találtuk meg!

Érdekes megélni ezentúl amikor több szavazó kör van minden egyes ember a bejárathoz legközelebb eső szavazó helységbe esik be és kérdezi meg, hogy az ő utcája szerint mely helységben szavazhat, aztán amikor egy segítőkész biztos kiül az utcanév jegyzékkel felkérésre a folyósora, amin az utca neve és a szavazó kör száma van írva, hogy segíthessen ki mely  helységben szavazhat, akkor pánik betegként rohannak ki a központból, hogy: Te jó ég! Egy szavazatszámláló biztos kiült a névjegyzékkel! Mármint amiben a szavazáson résztvevő személyek vannak! És eltudják képzelni, hogy ez így van vagy, hogy ezt bárki hagyta volna!... :D

A választások során tilos a befolyásolás, de vannak olyan emberek, akikkel egy szavazó körben még mosolyogni se szabad, mert szerinte az is befolyásolja a választót, miközben egy másik helységben az Önkormányzat portása azt mondja a választónak: Remélem arra szavaz, akire én gondolok! Vajon Önkormányzati alkalmazottként, a regnáló hatalom kegyeltjeként kire gondolhat? De persze az semmi!

Szigetszentmiklóson egyébként az Önkormányzat nagyon büszke a teljesítményére a valóságtól függetlenül! A valóság azonban az, hogy a szavazáson résztvevők aránya választásról választásra a helyi téren 30 % körül van! Ez azt jelenti, hogy a többiek bár nem elégedettek, de úgy látják nincs a kínálatban bizalmukra alkalmas! Így lehet az, hogy összlakossági viszonlatban 14 – 15 % támogatottsággal rendelkező emberek uralkodnak a városon, a problémákkal nem törődve teljes delériumban!

Vannak azonban, akik a választásokon fejtik ki külön véleményüket! Így a szavazó karikákból férfi nemi szervet rajzolva kifejtik, hogy mit szeretnének a döntéshozásba látni! Lehet, hogy nyertek? Míg mások már annyira kilátástalannak érzik a helyzetet, hogy plusz jelöltként Jokert, Batmant vagy Szűz Máriát beírva reménykednek a segítségben! Egyenlőre sajnos még nem segítettek és nem mentettek meg minket!

De ahogy szokták mondani, ha összefogunk és arra érdemes embereket választunk, akkor van remény fejlődni! Ha nem, akkor majd egyszer hátha Szűz Mária mégis megszán minket!… :D

- CsCs -  

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr68516962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása