Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

BERUHÁZÁST SZEMLÉLVE: A Csépi úti járda

2016. február 28. - Buckai Szövetség Egyesület

A tegnapi nap során a Buckai Szövetség Egyesület oly sok hely mellett a Csépi úti járda felújítás állapotát is mikéntjét is megszemlélte! És az alábbiakat állapította meg:

"A Csépi úti járdafelújítás emelt szegéllyel nagyon széppé fogja tenni a területet, azonban két alapvető dolog van, amely meglehetősen furcsa:

- Az egyik alapvető dolog, hogy mintha a beruházás egyben járda keskenyítés is lenne egy olyan területen, ahol már volt járda! Így problémánk van azzal, hogy hogyan fognak elférni a babakocsis anyukák vagy a kissé teltebb emberek! Szerintünk nem szabadott volna keskenyíteni!

- A másik alapvető dolog, mint megannyi járdánál szerte a városban, hogy mit keres a járdán a villanyoszlop? Miért ne lehetne az akár az út másik oldalára tetetni, hogy az emberek normálisan tudjanak közlekedni? Persze tudjuk, hogy ára van, de hiszünk abban, hogy egy gazdag városban felelős gazdálkodással ennek az árát össze lehetne spórolni!"

A Buckai Szövetség Egyesületnek a helyszíni szemle során megint felvetették, hogy sokan azt hitték végre már zebra épül a Dosztojevszkij téren, ahol az út egyik oldaláról a másikra kell átmenni, hiszen a járda ott folytatódik! Ezentúl egyre hangosabbak azok a kérések is, amelyek a Boglya utca Vénusz utcai kijárata esetében a Csépi útra zebrát kérnek, hogy a Boglya utcaiak a Csépi útra ki tudjanak jönni!

Alapvetően gondoljuk úgy, hogy ezek nagyon is jogos kérdések! Ahogy az is, hogy a járdaépítés miért nem terjed ki azokra a területekre is, ahol ma még például a Csépi úton nincs járda. Mint már korábban is írtuk már az 1970-es években Buckaiak önként akartak járdát építeni a Csépi úton egészen a Bucka boltig saját pénzen és saját költségen, amelyet az akkori Tanács megtiltott! Azonban mind a mai napig úgy látjuk, hogy a Csépi úton a Narancs utcától a Bucka boltig, a Csónakos utcától a Gyökér utcáig igenis járda építhető! Ez, pedig biztonságosabbá tudná tenni a gyalogos, illetve bármilyen egyéb közlekedést!

 - CsCs -

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr578425594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása