Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: Helyes az, ha egy város, egy térség, egy régió közlekedési káoszban van?

3. rész

2017. december 03. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Előző

 

Mert Tisztelt Hivatalok kérjük tájékoztassanak arról, ha rosszul gondoljuk, de mi úgy tudjuk egy Polgármesternek, egy testületnek az a feladata, hogy szolgálja a közjót! A Szabadidő Központ elpusztítása, a város közlekedési káosza, pedig nem közjó, hanem köz rossz!

 

Ahogy köz rossz, hogy a Bucka útjai járdátlanok! Hogy az emberek kénytelenek járdátlan, kétirányú, de másfél sáv széles utak mentén közlekedni úgy az életveszélyben, hogy a testület egyirányúvá akarja tenni azokat, ezáltal a sebességet fokozva! A sebesség fokozása a szembe irányú forgalom miatti gátlás eltűnését jelentené és biztos halálos áldozatokat! A mi testületünk képes lenne erre emberi életekkel sem törődve!

 

KÉP

 

Nem számít az emberélet a Csépi útnál a Katasztrófavédelemnél sem! Igaz, hogy az egymással szembeni oszloperdővel tűzdelt kanyargós útszűkület esetében kész életveszély a gyalogos vagy a biciklis közlekedés, de a testület, amikor megtudta, hogy mennyibe kerül egy villanyoszlop arrébb helyezése, akkor azonnal azt mondta ez nem kell! Azt mondta, hogy ne járjanak arra az emberek, meg hogy természetes forgalomlassító ez így ezért változtatás nem kell!

 

KÉP

 

Természetes forgalomlassítás baleset és életveszéllyel? S hiába mondjuk nekik, hogy kössenek az ELMŰ-vel barter ügyletet és biztosítsanak reklámfelületet! Nem! Csak azért sem!

 

Ahogy nincs útfejlesztés gyakorlatilag a városban sehol sem! Csak azért sem! De ingatlan eladása úgy, hogy szemétdomb tetejére, úgy hogy a telken csak a ház fér el, de kert, kocsi beálló és garázs sem! Na az van!

 

KÉP

 

 Aztán, hogy hogyan közlekednek majd az emberek? Az kit érdekel? Épít eléjük az Önkormányzat vizesárkokat, hogy az autókkal utcára kényszerített ingatlantulajdonosokat inzultálhassák és veszekedhessenek velük!

 

Tisztelt Hivatalok, Minisztériumok és Vezetők!

 

Hosszúra nyúlt ez a levél, amely bemutatja Szigetszentmiklós és környékének közlekedését és szörnyűségeit! De Önök is így bánnának a lakossággal? Így bánnának az itt élő emberekkel? Vagy törődjünk bele, hogy mi Szigetszentmiklóson és Csepel szigeten élők már semmit sem érünk és ha az Önkormányzaton, a Polgármesteren múlik, akkor a kialakult körülményekbe nyugodtan belepusztulhatunk? Mit és hogyan tegyünk, hogy képesek legyünk ennyi szörnyűségen és ennyi rosszon felül emelkedni? Mi nem akarunk bántani senkit! Szeretnénk élni és élhető körülmények között élni! Szeretnénk azt, hogy ha úgy civilként, mint lakosként ránk juttatnak pénzt, akkor azt racionálisan használják fel környezetünk és lakókörnyezetünk fejlesztése érdekében! Nem úgy, mint a Szigetszentmiklós közlekedési koordinátorának csúfolt ember, aki inteligens buszmegálló néven 3 db semmire se jó,  semmitől meg nem védő, de szép buszmegállót hozott el annyiért, amennyiért 24 db használható és esőtől, széltől mindentől megóvó buszmegálló jött el a szomszéd településen!

 

KÉP

 

Nem úgy, hogy közlekedés fejlesztés címszóval elvesznek egy nagybuszt a Buckában buszforduló építése helyett, s adnak helyette számtalan kisbuszt, ahol nyomoroghatnak az emberek!

 

KÉP

 

Tudják mi Szigetszentmiklóson ilyen testület és Polgármester mellett nem érezzük azt, hogy ember számba vagyunk véve! Szigetszentmiklóson szerintünk egyetlen lakó sincs ember számba véve! Mert, ha ember számba lenne véve a Polgármester szólt volna 2016 áprilisában Dr. Fónagy János államtitkárnak a közmeghallgatás során, hogy az utak szélesítése nem ér rá minden ezzel ellentétes vízíó ellenére! Ha számba lennénk véve a Polgármester és hivatala kiállt volna a Csepeli HÉV villamossá züllesztésének ötlete ellen, mert az az ötlet tekintve, hogy a déli villamos vonalakon a szigeten kívül nem fért volna el ártott volna Csepel szigetnek, Szigetszentmiklósnak és az 50 másodpercenkénti, 1 percenkénti főút keresztezések az így is válságban lévő közlekedést ellehetetlenítették volna! Kiállt volna a Ráckevei HÉV Közvágóhíd és Pesterzsébet közötti felbontásának ötlete ellen, mert az is ártott volna minden itt lakónak és ennek a térségnek! Nem hagyta volna, hogy a Bucka a Brazil pavellákhoz hasonló túlzsúfolt nyomor negyed legyen! De mivel nem számítanak nekik se az emberek, se a civilek így hagyta és semmit sem tett ellene!

 

Tudják miközben mi kisemberek és civilek igyekszünk városunkért tenni! Elhoztuk például a Boglya járatot, mely december 1-én indult el és azóta is rengeteg embert szolgál, és rengeteg emberen segít,

 

KÉP

 

valamint a Határ úti zebrát, melyért 3 évig harcoltunk és melynek hiánya miatt emberek haltak meg,

 

KÉP

 

arra kérjük Önöket, hogy szánják meg ezt a várost és ezt a térséget és segítsenek az itt élő embereknek!

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 2

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

VISSZA AZ ELSŐ RÉSZHEZ

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9513420653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása