Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Sok kérdés mellett: A Ráckevei HÉV nekünk fontos! De vajon csak nekünk fontos?

2017. október 16. - Buckai Szövetség Egyesület

 

 Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Ön és testülete, valamint hivatala számtalanszor hivatkozik elért eredményeire és jó teljesítményére a különböző szubjektív felületeken, ahol és amilyen formában él a propaganda! De számunkra ezek az állítólagosan elért eredmények teljes mértékben értelmezhetetlenek, hiszen azt látjuk, hogy az Ön rémuralmával a városban minden tönkre megy és eltűnnek a Szigetszentmiklóson valaha volt értékek!

 

Uram! Az Ön és testülete uralmával a Bucka-tó 4,7 milliárd forint elköltése mellett nem lett kitakarítva! A talajt megforgatták, de a szennyezés ott maradt! Hogy teljesítés nélkül a pénzt ki tüntette el azt mi nem tudhatjuk, de az, hogy nem lett kitakarítva képekkel bizonyítani tudjuk!

 

Uram! Ön erre a területre szórakoztató és élményközpontot ígért meg a tó kitakarítása mellett! De a területet egy ormótlan domb csúfította el egy értelmezhetetlen mértékű és értékű őrzési költség mellett. Ma már kimondhatjuk Ön és testülete becsapta az itt élőket és hazudott az embereknek!

 

Uram! Ön és testülete egy kis nehézségekkel tűzdelt, de pozitív beruházásként értékelte a Bucka csatorna beruházást. Ugyanakkor ezen beruházásként házrepesztéseket, kerítésbedöntéseket, vashulladékkal telített építési törmelékkel történő utca feltöltéseket, utca és házelárasztásokat, letagadásokat és számszakilag nem stimmelő, alátámasztatlan elszámolásokat hozott el. Ez, tehát nem egy pozitív beruházás kismértékű terhekkel! Ez Uram egy katasztrófa, amely nem fordulhatna elő egy normális városba! Ön és testülete, tehát ismét becsapta és hazudott az embereknek!

 

Uram! Mi nem hallottuk, hogy bármikor is kiállt volna Ön és testülete az egyre romló városi és város környéki közlekedési állapotok ellen vagy akár csak egyszer is a Kis-Duna megmentése, megóvása és védelme mellett! Olyannyira nem, hogy szűretlenül megy bele a Kis-Dunába a két lakótelep csapadékvíz elvezető rendszerébe folyó minden mocsok beleértve a kőolaj ipari termékeket is! Természetesen teljes mértékben szabálytalanul!

 

És… Uram! Ön nyilván tudja, hogy Szigetszentmiklósnak nincsen értelmezhető csapadékvíz elvezető rendszere, s hogy a város mindig víz alatt van, minden egyes esőzés idejében! De nemcsak víz alatt, hanem fertő ár alatt, amelyet például a Határ út esetében nem tudtak 7 év alatt sem megoldani. Beszélnek illegális rákötőkről és mindenféle hibásokról, de arról nem hogy 10 – 11 ezer emberre lett tervezve a rendszer, amelynek ma 40 ezer embert kellene elvinnie!

Uram! Önök fejlődő városról beszélnek ezek után? Olyan helyen, ahol ilyenek a körülmények, ahol az utak másfél sáv szélesek, járdátlanok és alapvető infrastrukturális fejlesztések nélkül adtak ki olyan építési engedélyeket olyan telkekre, ahol csak a ház fér el, de kert, garázs vagy kocsi beálló nem? Mi jót tettek Önök? És miért hazudtak ebben is az embereknek, miközben hatóságokat próbálnak megvezetni és igazságszolgáltatási szerveket? Azok a civilek a hibásak, akik megmutatják ezeket a körülményeket vagy azok, akiknek felróható, hogy mindezek ilyenek lettek?

 

Uram! Ön és Hivatala a Polgármesteri szobát és a Polgármesteri Hivatalt lakosok megalázására használja fel és jól nyomon követhető törvénytelen megkárosítására. Ott van például 2015 November 25-e. Ön a Buckai vizkárosultak létezését, mitöbb a problémát is letagadta! Hazudott az embereknek, hazudott a testületnek, hogy ezzel a problémával Önt senki se kereste! Felvételek vannak erről ne feledje! Aztán előkerült Hajnal Erzsébet és sorban utána a többiek! Kiderült, hogy Ön élő és létező embereknek vonta kétségbe a létezését, majd a problémáikat is! Mind ebben az ügyben, mind például a Csépi úti kerítés ügyében vagy más ügyekben nem minden alap nélküli az a vélemény, hogy Ön és hivatala kegyetlen és embertelen. Hány per is van folyamatban ma a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ellen? Hány per van folyamatban egy hasonló méretű, de normális város esetében? E számok Ön szerint miről beszélnek?

 

Ön szerint így viselkedik egy jó polgármester? Egy jó polgármestert, egy jó testületet ilyen ügyek lengenek körbe? Vagy erre is azt mondja, hogy 50 év problémáit nem tudja megoldani egy pillanat alatt, miközben Ön és testületi többsége ott csücsül és tehetne a városért, ha akarna tenni több évtizede?

Vagy vegyünk egy példát, amely jelen levelünk fő lényegi témáinak egyike:

 

Mint nyilvánvalóan Ön is tudja 2017 januárig tervben volt az, hogy az ország Olimpiát rendez 2024-be. Ez az Olimpia a Csepeli HÉV villamossá züllesztését jelentette volna az egyik esetben, amely hatalmas visszalépés és térségbeli közlekedési ellehetetlenítés lett volna, s az is terv volt, hogy a Ráckevei HÉV Közvágóhíd és Pesterzsébet között meg lesz szüntetve és felszedik a sineit!

 

Nyilván azzal is tisztában van, hogy hányan közlekednek Szigetszentmiklós és térségéből ezen közlekedési eszközökkel! Ahogy azzal is, hogy mit jelentett volna ez nekik! Ön és testülete kiállt mellettük? Tisztában volt ezzel a veszéllyel? Tiltakozott ellene? Esetleg nem is tudott róla? Vagy ami még rosszabb nem is érdekelte?

 

Csak mi harcoltunk a Szigetszentmiklósról a HÉV-ekért? Csak nekünk és a lakosságnak jelentett és jelent értéket?

 

Volt olyan dolog amiben valaha is kiállt az emberek mellett a 2013-as Lakihegyi árvízvédelem kivételével? Volt olyan, hogy ezért a városért valaha és valami jót is tett?

 

Vagy nap, mint nap elvárta a meg nem érdemelt tiszteletet és ha egy giga beruházás miatt összeomlott volna a környék közlekedése Ön akkor is boldog lett volna és soha sem volt Szabacsot ünnepel?

 

Megtisztelő válaszát

kérdéseinkre mihamarabb

várjuk!

Igaz van lehetősége az

igazságszolgáltatási szervek

előtt is kifejteni!

 

Szigetszentmiklós, 2017. Október 16

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1912994014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása