Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egy 110 - 120 éves Singer varrógép veszélybe? Ha a helytörténeti múzeumba kerülne, mert Buckai eltűnne?

2017. szeptember 16. - Buckai Szövetség Egyesület

A tavalyi év során a Buckai Szövetség Egyesület már beszámolt arról, hogy idős emberek Buckai régi emlékképeket vittek a helytörténeti múzeumba Szigetszentmiklóson, melyek másnapra eltűntek! Ma egy kora alapján 110 – 120 éves és a Bucka életében hatalmasat alkotott Singer varrógépet féltenek, őriznek és kérnek  mindenkit arra, hogy oda ne adja a helytörténeti múzeumnak, mert ott lesz vége a ma is működő muzeális értéknek!

 

Szigetszentmiklóson egyesek megengedik maguknak, hogy az általuk kedvelt és kitalált történeteken kívül (ilyen például Szabacs is) semmi se kerüljön elő vagy essen róla szó! Ugyanezek az emberek, mint a mellékelt ábra mutatja történelemhamisításuk terén a valós történelmi emlékek megsemmisítésétől sem riadnak el! Amikor azt mondjuk, hogy ebből nem kérünk és fontos, hogy legyenek ünnepek, de valóságon és tényleges hagyományainkon alapuló ünnepeink pontosan erre utalunk! Egyben azért fogunk küzdeni, hogy nekünk Buckaiaknak legyen saját helytörténeti tárhelyünk, ahol megmutathatjuk egyszer kik is vagyunk és mi is a valós történelmünk! Ja! És mi a valóságra nem kérünk 14 milliót évente, hiszen a valótlan Szabacsra „városatyáink” évente ennyit költenek!

 

Továbbá mi nem fogjuk megmosolyogni és kinevetni a valódi történelmi emlékeket, nem úgy, mint "városvezetőink", akik annyira lenézik a Buckát, hogy amikor megemlítjük, hogy Buckai történelmi emlékek, akkor megmosolyognak és kinevetnek bennünket, mintha bármi és bármilyen téren is vicces, megvetendő vagy szánalmas lenne!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

(A kép illusztráció! A Buckai Singer gép a képen láthatóhoz nagyon hasonló)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7612870242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása