Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csépi úti óvoda: Tényleg drágább lesz a támfal, mint az óvoda épülete?

2017. május 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Szigetszentmiklós egyike azon szerencsés településeknek, ahol egyre több a kisgyermekes család és ezáltal egyre több a kisgyermek! Nálunk nem arról kell gondolkodni, hogy vajon lesz-e gyermek egy csoport indításához, hanem arról, hogy az újabb és újabb csoportokat, az újabb és újabb gyermek tömegeket hova és hogyan helyezzük el becsülettel és tisztességgel! A kormányzati előírás szerint, mely alapján óvoda köteles minden 3. életévét betöltött gyermek (igaz itt azért nagy kérdés, hogy engedhető-e óvodába, ha szobatisztaságát még nem nyerte el) arra készteti városunkat, hogy újabb és újabb óvodákat építsen, illetve óvodák után nézzen.

 

Polgármester Úr, mivel nem közgazdász nyilván nem tudja, hogy mi a gazdálkodás fogalma! A gazdálkodás fogalma úgy hangzik, hogy a gazdálkodás a szűkösen rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználására irányuló tevékenység.

 

Szerencsére városunk Pest megye harmadik vagy negyedik leggazdagabb települése, így a rendezésre álló erőforrások nem szűkösek, de szerencsétlenségünkre ez a városon egyáltalán nem látszik meg, hiszen a város romokban hever.

 

De legyen bármennyi is az erőforrása, akkor is a leghatékonyabb felhasználására kellene törekedni! Óvodák terén, merthogy azok létesítése szükséges ismerjük a Sas utcai óvoda történetét, ahol két óvoda áráért bérlünk egy óvodát 15 évig euró alapon, amely sosem lesz a miénk. S már napjainkban a Csépi úti óvodáról is rémhíreket kapunk!

 

Polgármester Úr! A Csépi úti óvoda, mint nyilván Ön is tudja egy futó homokhegy mellé épülne, amely futó hegyen lakások vannak és épületek, emiatt támfal kell! Tényleg nem volt Bucka szerte egyetlen egy másik ingatlan sem, ahova ez ne kellene? Annyival olcsóbb volt az ingatlan, hogy még ez is belefér? Tényleg ott tartunk, mert egyes meg nem erősített források szerint ott tartunk, hogy a támfal az óvoda épületénél többe fog kerülni? Miért jó ez nekünk? Vagy most szembesültek ezzel és bármibe képesek beleugrani tervezés és számolás nélkül, felkészületlenül? Esetleg az ingatlan volt tulajdonosa valakinek a valakije, amiért nem számít a város és annak költségvetése, de neki kedvezni kell? Miért volt jó nekünk ez? S Szigetszentmiklóson miért minden ügy ilyen és ehhez hasonló szörnyű kérdőjelektől, megdöbbentő adatoktól, információktól hemzseg? Miért nincs egyetlen olyan projekt sem, amelyre azt lehetne mondani ez rendben megy becsülettel és tisztességgel?

 

Polgármester Úr! Nem tudjuk Ön, hogy van vele, de mi szeretjük ezt a várost! Elszörnyülködve szemléljük, amit az Ön időszaka során eddig műveltek és most művelnek vele! Polgármester Úr! Ön látja ezeket? Vagy elhiszi azt a dajka mesét, hogy minden rendben? Esetleg tudja, hogy így van, de nem érdekli sem a probléma, sem annak megoldása, sem a város, sem az itt élő emberek?

 

Megtisztelő válaszát mihamarabb

várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 6

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9812486501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása