Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

NAGY LEVÉL: Szigetszentmiklós - Mik a Szigetszentmiklósi Önkormányzat alkalmazotti állományának valós felvételi követelményei?

2016. július 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Jegyző Asszony!

 Tisztelt Jegyzői Kabinetvezető!

 Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

 Tisztelt Miniszterelnökség!

 

A Buckai Szövetség Egyesület, mint helyi lokálpatrióta, városát és területét szerető, azért tenni és fejleszteni akaró társadalmi és érdekvédelmi szervezet számtalan esetben kapcsolatba kerül a Szigetszentmiklósi Önkormányzattal, azok alkalmazottjaival, osztályvezetőivel, ügyintézőivel! Ezen ügyintézések során pedig számtalan esetben fogja a fejét, hogy már megint kikkel került szembe!

 

Ezért oly elképesztő számunkra, amikor egyes Minisztériumok, Hivatalok vagy szervek azt írják és azt mondják forduljunk vissza az Önkormányzathoz, s nem tudják, mivel nem élték meg a Szigetszentmiklóson fellelhető elképesztő ügyintézési módot, hozzáállást és tapasztalatot. Ahogy talán jóhiszeműen azt hiszik, amikor elolvassák, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzatra mennyi és milyen a panaszunk, hogy minden bizonnyal túlzunk és nem is lehet olyan szörnyű! Pedig nem tudják, hogy visszafogjuk magunkat, mivel szégyennek tartjuk, hogy pont a mi városunkba fordulnak ilyen események elő! Az események így az általunk bemutatottaknál is sokkal szörnyűbbek!

 

S az elképesztő ügykezelések mellett még vannak amik sokkal elriasztóbbak és elképesztőbbek: A szakmaiatlan, alapvető összefüggéseket átlátni képtelen, esetleg helyismerettel vagy alapvető emberi empátiával, együtt érzéssel, humánummal nem rendelkező válaszok, s hozzá nem értések!

 

Egyik másik már annyira döbbenetes, hogy felmerül a kérdés:

 

A Szigetszentmiklósi Önkormányzatba

 mik lehetnek a felvételi követelmények?

 

Hogy értsék miért ez a kérdés szeretnénk felsorolni pár példát a teljesség igénye nélkül:

 

Kovácsné Sz. Lenke – A Bucka csatorna és Bucka-tó koordinálásért felelős egyik munkatárs:

·        Egymásnak ellentmondó információk és álláspontok kommunikátora mindkét projektben! Bármely megkeresésre adott válasza semmit mondó, szakmaiatlan és azonnal megcáfolható!

 

·        A Bucka csatorna projekt során az elterelő közlekedési lehetőségeket keresve közli, hogy a terület meghatározó közlekedési eszközeiről (Buckai buszok) fogalma sincs merre mennek pontosan és egy kört mennyi idő alatt tesznek meg! Mindezt úgy, hogy kiemelt feladata volt már akkor is a Bucka csatorna kezelése!

 

·        Általa egyetlen probléma, egyetlen csatornával kapcsolatos észrevétel, Bucka-tó ki nem takarítását érintő kérdés, panasz nem oldódott meg! Soha és semmilyen téren e két témában nem segítette elő az ügymeneteket!

 

·        Több esetben jól látható és fellelhető, hogy nem érti az ügyekkel kapcsolatos alapvető kérdéseket és nem látja át az alapvető összefüggéseket.

 

Hájas Róbert Sándor – Közlekedési szakértő

 

·        300 millió forintos értékben semmire se jó, de nagyon szép buszmegállónak nevezett díszekkel akarja ellepni a várost! Ezek méretük és kialakításuk miatt sem esőtől, sem széltől, sem semmitől nem óvnak meg! Továbbá nem nyújtanak nagy várakozó tömegeknek védelmi lehetőséget!

 

·        Busz létszámot növelt miközben kapacitást csökkentett! 2 kisbusz és egy nagy busz helyet. A nagybuszt kiszedette  és hozott újabb két kisbuszt a helyére! Ezzel a Buckai közlekedést körönként minimum 47 fős kapacitással csökkentette, mely fel sem tűnt neki és a tömegnyomor miatti panaszokat sem érti!

 

·        A közlekedési koncepció alapvető szarvas hibáit és tárgyi tévedéseit se vette észre! Nem tűnt fel neki, hogy bicikli tárolót Gyártelepre hiába akar a koncepció, ha már van és ugyanez a helyzet a Massányi út lakótelepet az Ipari parkkal összekötő gerinc úttal is! Az sem tűnt fel neki, hogy a LIDL nem a Csépi úton, hanem a Csepeli úton van, s így a Csépi úton semmi baj sem lehet a LIDL lámpákkal.

 

·        Nem nézte meg és nem ismeri a Bucka közlekedési szokásait és körülményeit! Úgy akar egyírányúsítást, hogy nem látja annak összefüggéseit, hogy a jelenlegi közlekedési kultúrát is figyelembe véve, ahol a sebességkorlátozó táblát csak a rendvédelmi szervek jelenlétéig ismerik a közlekedők a frontális ütközések veszélyének kivétele nagyobb bátorsághoz, sebesség fokozáshoz, s végezetül járdátlan utak mentén halálos balesetekhez vezet!

 

·        Városi szinten felelhető tapasztalataink szerint, beleértve azt is, hogy köznyelvek alapján mások szellemi termékét akarta a buszmegállók terén is sajátjaként szabadalmaztatni, valamint a mi KISDUNA busz tervünket, annak levédése előtt akarta „szakmailag véleményezni” (álláspontunk szerint a tervvel a kezében saját ötleteként bemutatni), úgy látjuk, hogy saját ötlete, kreatívitása nincs, másik ötleteiből, harcaiból szeretne élni!

 

 

Álláspontunk szerint az illető még ha van is papírja róla (nem tudjuk) nem ért a közlekedéshez!

 

Kaló Éva – Városgazdálkodási és Beruházási osztályvezető:

 

·        Álláspontja szerint a Határ úti zebra a József Attila telepi HÉV megállónál van! Ezzel nemcsak azt bizonyította be, hogy a helyszínt nem ismeri, de a térképet sem!

 

·        Osztályvezetői aláírója és előterjesztője a Kéktó elpusztítási tervnek, mely álláspontja szerint teljesen rendben van! Nem számít az, hogy ez a képviselői előterjesztés, melyet neki szakmailag kellett volna véleményeznie 40 ezer ember szabadtéri kikapcsolódási és szórakozási lehetőségét pusztítaná el!

 

·        Osztályvezetői előterjesztője a pocsolya nagyságú Bucka-tót átívelő 2009-es két sávos hídnak!

 

·        Osztályvezetői koordinátora volt a kudarcba fulladt Bucka csatornának, az el nem végzett Bucka-tó rekultivációnak, a Furcsa Föld körüli munkálatoknak! Minden egyes bizottsági és testületi ülésen felkészületlen, makog, válaszai rendre összefüggéstelenek, olykor zavart állapotot tükröznek!

 

·        Bizonylatokkal nem rendelkezve bátorságot vett olyan ember, lakos hazugnak titulálására, akinek bizonyítéka volt ügymenete, álláspontja, harca igazának bemutatásához, miközben Kaló Éva ugyanilyennel nem rendelkezett!

 

Dr. Dániel Dóra – Jogi referens:

 

·        Álláspontja szerint azért nincs szükség az orvosi ügyelet, a szakorvosi rendelőintézet, a körzeti orvosok és a mentők közötti egységes betegrendszer kialakítására, mert minden ember, mindig és mindenhova betegpapírjait magával hordja! Senkit meg nem bántva ez az érvelés hülyeség!

 

·        Amikor a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ingatlan nyilvántartását kérjük vissza kérdez, hogy a telkekre is gondoltunk-e! Már elnézést, de a telek nem minősül ingatlannak a jogi képzéseken? Esetleg a Szigetszentmiklósi Önkormányzatban van más fogalma az ingatlannak? Megint milyen buta visszakérdezés ez?

 

Finsztner Károlyné – portás, telefonközpontos:

 

·        Álláspontja szerint neki joga van eldönteni, hogy ki kapcsolható és ki nem! Hozzánk sírva és panaszkodva fordult egy lakó, hogy a villanybekötéshez kért segítségével (1 millió forintért akarta az ELMŰ bevinni neki) a portásnál fennakadt, aki közölte vele: Nem fontos az ügye! De egy hetven akárhányéves ember portásként, hogy vehet bátorságot ehhez?

 

·        Álláspontja szerint neki joga van egy választás során a szavazó számláló bizottságban azt mondani a választónak: „Remélem arra szavaz, akire én gondolok!” Miközben mindenki tudja milyen politikai beállítottsága van ás idős kora ellenére állását kinek is köszönheti!

 

Maár Jánosné – Pénzügyi osztályvezető:

 

·        A Buckai vizek vonatkozásában 32,5 millió forintot Önkormányzati pénzként mutatott ki és hagyta, hogy a testület ilyen eszközként költse el saját hitelei törlesztésére! Csakhogy ezek pénzek a Buckai Vízeseknek az a pénze, amiért semmilyen ellenszolgáltatást sem kaptak! Így magánpénznek minősülnek a befizetések, amelyek Önkormányzati vagyonként ki nem mutathatóak, fel nem használhatóak! Így sérült a Szigetszentmiklósi mindenkori költségvetés valós képe és vagyonkimutatása, mellyel többek között a számvitelt és a közgazdaságtant, valamint számtalan törvényt rúgott fel! Ráadásul erről tudnia kellett, hiszen jegyzőkönyv készült Fodor Antalné Dr. korábbi Polgármester ciklusának idején egy olyan testületi ülésről, ahol a Polgármester a pénzbeszedések leállítására hívja fel a figyelmet, mivel az víziközmű társulat nélkül (12 évig ilyen időszak volt a Buckában) törvénytelen. Hogyan számolhatott el, hát törvénytelenül befolyt pénzeket Önkormányzati vagyonként?

 

·        A Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok nyilvántartását nem tudja kiadni! Válaszai alapján az is megkérdőjelezhető, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat egyáltalán rendelkezik-e ingatlan nyilvántartással és tárgyi eszköz kartonokkal, analitikával.

 

Polgármester titkárnője:

 

·        A kapott leveleket véleményezi, abba beleolvas és azokat nem tudja értelmezni! Jogot érez arra, hogy Ő eldöntse, hogy azt átvegye avagy se!

 

·        Folyamatos valótlan legendákat gerjeszt a jegyző titkárnőjével együtt Önmaga fontosságáról, a megélni vélt, de kitalált sérelmeiről, mellyel saját jelentőségének szeretne érvényt szerezni! Ezek nélkül talán nem is érezné magát meghatározónak, elfogadhatónak vagy teljes egésznek!...

 

Tisztelt Jegyző Asszony!

Tisztelt Jegyzői Kabinet vezető!

 

Maguk szerint a most felsoroltak normális dolgok? Tessenek mondani hogy sikerült ilyen embereket, alkalmazottakat találni? Mik voltak a felvételi követelmények, kritériumok? Biztos ők voltak a legjobbak?

 

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Minisztériumok!

Tisztelt Miniszterelnökség!

 

Kérjük nézzék meg a Szigetszentmiklósi Önkormányzat felvételiztetési eljárását, s bár egy más független szervezet alkalmazási módszereibe nem szólhatnak bele, de tanáccsal élhetnek! Szeretnénk kérni ezen tanácsokat!

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 Szigetszentmiklós, 2016 Július 13.

 Tisztelettel:

                                                                                             Csizek Csaba

                                                                                  BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr698885034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása