Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség: Mi a pozitív értelemben vett vitákban hiszünk!

2016. június 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Az aki napjaink világában azt mondja, hogy környezetében mindig, mindennel és mindenkor egyetértet az vagy soha nem mondta ki és nem mondta el saját álláspontját, vagy nem mond igazat. Az emberi életben alapjaiban véve a más-más álláspontok önmagukból erednek, hiszen minden ember más-más környezetből érkezet, más-más élettapasztalatokkal, impulzusokkal és szemléletekkel! Ezzel nincs is baj! Sőt!

 

A különböző álláspontok ütköztetése érvek és ellenérvek mentén, s az ez által kialakuló pozitív vita sok mindent és sok mindenképpen előre vihet! Hiszen másik álláspontot és szemléletet vesz fel, amely így sokkal szélesebb körű látást ismeretet és szemléletet nyújt! Ez azért is fontos, mert senki sem tévedhetetlen! Még mi sem! Például annak idején azt hittük a 38-as, 238-as járatok érkezése az addigiaknál rosszabb lesz, de tévedtünk, mert jó lett! Ezt, pedig el kell ismernünk!

 

Ugyanakkor be kell látnunk, hogy nagyon sokszor találkozunk olyan emberekkel, akik sok mindent szeretnének és egyszerre megoldani. Olyan emberekkel, akik mindenbe beleolvasnak, de mivel rohannak és sok dolguk van ezt csak felületesen teszik meg! A felületes olvasás - például, hogy ott szerepel az én nevem és ott szerepel egy negatív szereplő neve is, akkor biztosan összemostak – téves szemléletekhez, gondolatokhoz és parttalan vitákhoz vezethet, amelynek természetesen sose lesz vége és, amely jó érzésű embert csak felörölhet, miközben egy ilyen olvasási szokásokkal rendelkező személlyel szembeni vita nem viszi előre a dolgokat és igazán sehova se vezet!

 

Így szívesen látjuk azokat az embereket, akikkel bár nem egy a véleményünk mégis meg tudják indokolni érveiket és elhatárolódunk, elvonulunk azoktól az emberektől, akik csak nagy hanggal, érvek nélkül, de hangzatosan próbálják mások tudtára adni, mitöbb erőszakolni saját nézeteiket! Pláne ha ezt teszik mindenen és mindenkin keresztül!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr228856784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása