Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

BUCKA: Elszennyezve az egykori vízbázisok és hadi kútak földjén!

2016. május 12. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület a tegnapra már nagymértékben felcsúcsosodó történelemhamisítás és utóbbi idők egyre keservesebb vezetékes víz harcain felbuzdulva az alábbi tények alapján megkereséssel fog élni a Miniszterelnöki Hivatal és egyéb Minisztériumok és Hivatalok felé:

 

A Bucka a második világháború idején és azt megelőzően is Szigetszentmiklós egyéb területeivel együtt a Főváros és környező településekre nézve vízbázis volt! Sőt egyes feljegyzések még vízbázisnak tekintik ma is! Területén hadi kutak helyezkedtek el, amelyről meg kellett itatni az éppen arra járó hadseregeket, s amelyek rajta vannak a mindenkori hadi térképen, ezáltal tilos őket betemetni! Hogy csak egy ilyen kutat megemlítsünk, amely azóta is fellelhető az nem máshol található, mint a Csépi út 161-ben. A terület egykori gazdája és tulajdonosa a második világháborút úgy élte túl, hogy miután meglőtték a lábát a Szlovák fronton hazaküldve a saját kertjében kellett vállalnia a katonai szolgálatot. Feladata a kút őrzése, tisztán tartása és hadseregek megitatása volt!

 

A kérdés már csak az, hogy a Honvédelmi Minisztérium és egyéb helyek őrzik-e a hadi kutakról szóló feljegyzéseket! Hogy kapott-e bírságot, netalántán börtönt az a Csepel Autógyár vezető, akinek utasítására a Bucka-tó élő vízfelszínének jelentős része a kohósalakkal, egyéb ipari hulladékkal, a Bucka jelentős és további része, pedig olajos géprongyokkal fel lett töltve? Mégpedig úgy, hogy a terület, mint írtuk vízbázis és hadi kutak területe! Ráadásul a Bucka-tó vize és a Buckai talajvíz egy! Ebben például 40-szeres króm mértéket mutattak ki! S tudjuk ezt bár a Bucka-tó területén talajforgatás volt, de nem takarították ki!

 

Felmerül ugyanakkor az a kérdés is, hogy döntéshozóink vajon tudják-e, hogy a Bucka a víz tekintetében milyen terület volt, mi volt a jelentősége, mit tettek vele, hogyan szennyezték el és hogy ma ez az egykori víz ívásra, fürdésre, locsolásra alkalmatlan, bőrbetegséget okoz… Sőt! 6 éven aluli gyermekekre nézve életveszélyes! S ha tudják, akkor helyes-e, hogy a Buckai Vizeseknek, akik már egyszer kifizették a vizet nem viszik be a vizet, hanem elévülésekről, szó játékokról, elodázásokról beszélnek, illetve újra fizetésre szeretnének kényszeríteni az egykori befizetésekre történő keresztet vetés mellett?

 

Vajon szabad ezt hagyni?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr638709188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása