Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újabb információt kaptunk a Bucka-tó őrzéséről

2016. február 18. - Buckai Szövetség Egyesület

A tegnapi napon sok más hír mellett a Bucka-tó őrzéséről, indokairól és számairól adtunk tájékoztatást Önöknek, melynek hatására a mai nap során újabb információkat kaptunk! A neve elhallgatását kérő informátorunk elmondta, hogy bár az előterjesztésben nem teljesen egyértelmű, de a 8 millió forintos őrzési díj nem egy, hanem 6 hónapra szól! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat ugyanakkor minderre csak eddig 16 millió forintot költött!

Feltette a kérdést, hogy ennyi elköltött összegből már az összes monitoring kutat szemmel tartó térfigyelő kamerákat lehetett volna venni, ahelyett, hogy a kutak elmérgezésének állítólagos veszélyére hivatkozással csak a Bucka-tóra kiterjedő élő erős és 24 órás őrzést biztosítanak, holott a környező utcákban is vannak kutak, ahova nem mennek ki. Miért hát így?

Az is nagy kérdés továbbá, hogy ha már a talajforgatás és a vállalhatatlan munkálatok tényének elleplezését szolgálja ez az őrzés-védés - márpedig mi úgy látjuk képekkel is bizonyítható módon, hogy így van -, de mégis 24 órás a szolgálat, akkor hol van a munkások számára kialakított mobil wc, illetve melegedő helység, amely kötelezően előírt munkáltatói kötelezettség lenne ilyen szolgálat esetén? Mint az is nagy kérdőjel, hogy vajon hol is vannak ezek az őrök, mert ő többször arra járva nem látta őket!

Tudomásunkra jutott ezentúl, hogy ez az őrzés semmilyen formában sem a beruházás része! Az Unió nem fogja visszafizetni, tehát ezt továbbiakban is az Önkormányzatnak kell állni! Mégis honnan van egy nehéz költségvetéssel rendelkező, de  mégis gazdag városnak erre pénze, s az őrzés milyen olyan dolognak szolgál a leplezésére, amelyről még nem is tudunk?

- CsCs -

BSZ elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr728402176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása