Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Házelnökhöz fordulva: A tisztességes tárgyaláshoz való jog okán van e jogszabályok esetében olyan, aki azt számonkérje, azt betartassa? Ha nincsen és senki sem illetékes, akkor van-e a jogszabálynak értelme, hiszen nincs ereje?

2019. február 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Ház!

Tisztelt Dr. Kövér László Házelnök Úr!

 

 

Minden magyar és Magyarországon élő embert megillet a tisztességes tárgyaláshoz való jog az Alaptörvény ide vonatkozó előírása szerint! Megilleti az, hogy olyan bíróság elé álljon, ahol a bíró egyenlő távolságot tartva tőle és az ellenérdekű féltől lehetőséget ad a bizonyítékok feltárása, az érvek elmondására és a tanuk meghallgatására. Minden embert így megillet az is, hogy csak ezek után és ezek mérlegelése után szülessen döntés, amely lehet bármilyen, de objektív dolgokra alapozottsága a lényeg! S minden embert megillet, hogy a tárgyalás során őt ne illesék indokolatlanul megalázó, jogtipró körülményekkel, amelyek a tárgyalásra, a lényegre való koncentrállás lehetőségét szüntetik vagy szüntetnék meg!

 

Ezt egyébként nemcsak az Alaptörvény írja elő, hanem az Európai Emberjogi Egyezmény, melyhez Magyarország is csatlakozott! Ennek szellemére épül a Bírói Jogállásról szóló törvény és benne a bírói eskü is! Arra, hogy a bírónak mindenféle befolyástól mentesnek, objektívnak, pártatlannak és függetlennek kell vagy kellene lennie!

 

Tisztelt Házelnök Úr!

 

Mi van, ha ezt és ezeket a jogszabályokat nem tartják tiszteletbe? Mi van, akkor ha a tisztességtelen tárgyalási körülményekre történő panaszt összekeverik a fellebbezés intézményével? Azzal az intézménnyel, amely a döntés milyenségére reagál és nem a körülményekre? Mi van, akkor ha a körülmények tisztességtelenek? Ki az illetékes? Ki kérheti számon és kihez lehet fordulni? Ki kérheti számon, ha az OBH azt írja ő nem illetékes! Nem illetékes az adott Járásbíróság, ahol megtörtént ilyen, ahogy nem illetékes felettes szerve az őt felügyelő Törvényszék sem! Nem illetékes az Alapvető Jogok Országgyülési Biztosának Hivatala! Nem illetékes egyetlen jogvédő szervezet sem! Olybá tűnik ebben az esetben Magyarország a nem illetékes emberek hazája lett! S, ha senki sem illetékes, akkor ki kéri számon a jogszabályt, amelyet az Ön által vezetett házban meghoztak? Ha nem kéri számon senki sem, akkor mi értelme, hogy van? Miért vesződtek Önök azzal, hogy meglegyen alkotva?

 

Másként kérdezem: Mint Ön is tudja Szigetszentmiklós Járásbírósága 2 éves! Az az intézmény, amely eleddig tisztességtelen tárgyalási körülmények miatt 32 különböző feljelentést tudott összeszedni és ehhez jön még az enyém! A bíróság keretében az egyik bíróról kiderült, hogy az elé járuló két fél egyikének újságába cikket jelentetett meg úgy tudjuk pénzért, de nem jelentett be elfogultságot, s nem közölte hogy egyébként az ügy egyik oldalával összefonódik! Ezen a bíróságon meglehetett csinálni azt is, hogy közlik az egyik félről, hogy ő szavahihetetlen, s miközben ezt nem támasztják alá semmivel sem, erre hivatkozással megtagadnak az ügy során tőle mindent, amivel igazát bizonyítani lehetne! Ezen a bíróságon az önvédelmet 150.000 Ft-ra büntetik az egyik oldalon és az ügyvéd az ellenérdekű felet kurva anyázó mondatát nem hallják meg a másikon! Ezen a bíróságon az eljáró bírósági titkár feltehet 5 megvezető kérdést az egyik félnek, s fel van háborodva, amikor a kérdést az egyik fél kikéri magának! Ezen a bíróságon a bíróság melletti kiállást lehet úgy értelmezni, mint a bíróság megsértése, s tollba mondhatja a bírósági titkár, hogy mit mondjon az ellenérdekű fél ügyvédje a jegyzőkönyvbe! Ezen a bíróságon előfordulhat olyan jegyzőkönyv melynek tanulsága szerint az egyik fél alanyt, állítmányt nem ismerő személy, aki értelmetlenül beszél, valamint olyan jegyzőkönyv is, amely teljes mértékben szelektív! Látrejöhet olyan jegyzőkönyv, amely véletlenül kifeljetette az eljáró bírósági titkár törvénysértéseit. S mindez nem a döntés, mindez a körülmény! Az a körülmény, amely ha a tisztességes tárgyaláshoz való jognak van ereje, akkor nem fordulhatott volna elő soha se! Az a körülmény, amelybe mint írtam ebben az országban senki sem illetékes! Ugyanakkor, ha a tisztességes tárgyaláshoz való jogban senki sem illetékes, akkor nincs valójában joga tisztességes tárgyaláshoz a magyar embereknek!

 

Elnök Úr! Ez a helyzet? Nincs joga tisztességes tárgyaláshoz a magyar embereknek? Ha mégis van, akkor ezt ki tartatja be a bírók önállóságának tiszteletben tartása mellett természetesen?

 

 

Megtisztelő válaszát azt hiszem sokunk

nevében előre is megköszönöm!

 

Szigetszentmiklós, 2019. Február 28

 

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr414659641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása