Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Buckai orvosi rendelő és a föld - Üres ígéret vagy tulajdonosokra erőltetett akarat? Mi lesz az ingatlantulajdonosokkal?

2019. február 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson a Polgármester földjére építendő kétes gazdasági hátterű és a Csepel-szigeti közlekedést romba döntő ipari park, valamint GB elnök által vezényelt soha fel nem épült 3,5 milliárdos TAO roncs árnyékában olykor-olykor kisebb, de lakossági szempontból jelentőseb ügyek is napvilágra kerülnek egy-egy elszólásból, csakúgy véletlen! Ilyen ügy a Buckába ígért első orvosi rendelő ügye!

A számtalan vita során, amely a Sámé hegyi Polgi mutyit körbe lengi 2019.02.20-án, a képviselőtestületi ülésen sok más mellett felmerült egy kérdés: Mi lesz a Buckai orvosi rendelővel, melyet pár éve annyira, de annyira bezengtek!

A válasz egyszerre meglepő és egyszerre megdöbbentő: Az Önkormányzat telekvásárlásba kezd! S ez zene lenne mindazok füleinek, akik ott nem ismerik a körülményeket!

Egyrészről hogyan vásárolnak telket, ha nincsenek előzetes tárgyalások, szándéknyilatkozatok és semmi sem? Honnan tudják, hogy ezek a telkek eladóak és mi lesz az eladó ingatlan tulajdonosokkal? Tudnak venni hasonlót? Veszítenek rajta? Aki mondjuk hitelből vette az ingatlant és plusz költsége származna emiatt annak mi lesz az így keletkezett plusz költségeivel?

Buckai orvosi rendelő kell, ez kétségtelen! Ugyanakkor helyes volt-e mindezt bezengeni, akkor amikor még kétségesek a feltételek és körülmények? Avagy az Önkormányzat és annak feje úgy tekint bármely Szigetszentmiklósi lakos telkére, mintha sajátja lenne és sajátként is rendelkezik vele? Simán és szimplán ráerőlteti másra az akaratát?

A Buckában a kérdés azért is kényes, mert az elmúlt évtizedekben lett volna lehetőség a dolgok békés rendezésére a Buckai kesze-kuszaságok felszámolásával egyetembe! Ugyanakkor a mindenkori Önkormányzat, beleértve a mostanit is nem törődött ezzel, hanem hagyta, hogy ész és koncepció nélkül teljesen beépüljön a terület és betömörüljön! Amikor, tehát a probléma kezelhető volt, s amikor lett volna terület, akkor nem érdekelte! De most amikor néptömegek vannak kint és sokan hitelekkel, akkor most nyomás gyakorlást akar nagyban és hirtelen! Vajon helyes ez?

Az orvosi rendelő kell, ez nem kérdés ugyanakkor, ha a miénk lenne bármely ott lévő ingatlan csak úgy adnánk el, ha a vételárból tudunk venni egy hasonlót, egy ugyanolyat függetlenül attól, hogy az Önkormányzat a megvenni kívánt területet mire is tervezi használni, s függetlenül attól is, hogy az egyes telkeken lévő házakat fölöslegesnek tekinti majdani tervei viszonylatában!

Reméljük  a döntéshozók nem lesznek erőszakosak, s a kérdést úgy oldják meg, hogy mindenkinek megnyugtató legyen! Hogy legyen orvosi rendelő, legyen az ingatlantulajdonosnak is jó és akkor talán majd a gyógyszertár is eljő! De ez még úgy látjuk egyenlőre távoli jövő!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3314644391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása