Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Balesetveszélyes és lassan összeomlik Szigetszentmiklós egyik legfőbb turisztikai látványossága? A hely, amelyről 2014-ben még választási ígéretek szóltak!

2019. január 18. - Buckai Szövetség Egyesület

2014-ben nem egy választási füzetben szerepelt az, hogy tovább fejlesztjük Szigetszentmiklós egyik turisztikai látványosságát, az annyi családnak, gyermeknek kikapcsolódási lehetőséget nyújtó és gyönyörű környezetben, a Kisduna mentén elhelyezett Tanösvényt!

 

2014-ben nem egy választási füzetben szerepelt az, hogy nemcsak tovább fejlesztjük, hanem ki is bővítjük dél, azaz a Taksonyi híd felé és no így lesz majd Tanösvény 2!

 

2014-ben nem egy választási füzetben megígérték biztosítják az 1970-es években eladott Kisduna jobb lakossági elérését!

 

Legyinthetnénk is egyet, hogy oda se neki újabb üres választási ígéret, újabb választási év, amely mézes madzaggal lett elhintve!  S legyinthetnénk, hogy újabb hazugság, amely egyes politikai szereplők lételeme!

 

DE

 

2016-ban eladtak egy Kisdunai lejárót! Úgyhogy még kevesebb lett a terület, ahol az ember a Kisduna környezetében gyönyörködhet!

 

2017-ben kiderült, amelyet addig is sok mindenki tudott, hogy Szigetszentmiklós szűretlen szennyezést folyat a Kisdunába, miközben azt mondták egyes vezetők számukra fontos a Kisduna tisztasága! S persze nem számít, hogy Natura 2000-es terület!

 

2017-ben az is kiderült, hogy az egyik szennyező kifolyó éppen a turisztikai látványosságnak számító Tanösvény mellett árad bele a vétlen környezetbe! Ahogy az is kiderült, hogy az ingatlant, amely alatt kifolyik az Önkormányzat magán kézbe akarta adni! Tegyük fel a kérdést: Vajon felelősséget akartak hárítani?

 

Aztán 2018 és 2019-ben kisgyermekes családok kerestek meg bennünket! Fotókat is küldtek, hogy a Tanösvény fahídjainál hát finoman szólva is rémisztő a helyzet! Elkorhadt fahidak, meggyengült szerkezetek, lötyögő és durva állapotban lévő elemek! Ha jobban megnézzük bizony itt-ott már baleset és életveszélyes!

 

S az emberben hamar felmerül a kérdés amilyen elhanyagolt a város annyira elhanyagolt egyik legfőbb turisztikai helye? Amennyire nincs gazdája a városnak, annyira nincs gazdája a Tanösvénynek?

 

E természeti csodának ígérgetés helyett itt lenne az ideje, hogy ácsok essenek neki és megerősítsék a szerkezetet! Itt lenne az ideje, hogy restaurátorok nekiessenek a tábláknak, a padoknak és azt helyre hozzák, hogy régi szép fényét vissza nyerhesse! De Tanösvény 2 ígéret, miközben a Tanösvény sincs megbecsülve? Ugyan mondja meg valaki, hogy minek?

 

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr714571268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása