Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Köszönetnyilvánító koszorúzást tervezünk azok tiszteletére, akik 1956 márciusában a jeges ártól megvédték Szigetszentmiklós, a Buckát és Csepel-szigetet is!

2018. október 07. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület megemlékezést tervez az 1956 márciusi jeges ár okán azok tiszteletére, akik az áttört Tassi zsilip után megvédték Szigetszentmiklóst, a Buckát és Csepel-szigetet!

 

Számtalan ünnep van országunkban, amely a nemzetet és a nemzeti hőstetteket ünnepli meg, de kevés olyan, amely kisemberek nagy tetteiről emlékezik meg! Az 1956-os jeges ár, amely egy nagyon hideg tél utáni hirtelen olvadás, majd jégfeltorlódás hatására okozott iszonyú katasztrófákat a Tassi zsilipet hatalmas nyomás alá helyezte, amely nem is bírta ezt a terhet! Úgynevezett kisemberek hatalmas munkájára és erőfeszítésére volt ahhoz szükség, hogy a Bucka, Szigetszentmiklós és Csepel-sziget jelentős része a Kis-Duna felől ne kerüljön víz alá, ezzel is házakat, veteményeseket és értékeket tönkre téve! Az ő munkájuk és a Kis-Dunai gátrendszer, melyről egyesek sajnos megfeledkeztek védett meg minket és értékeinket! Úgy gondoljuk, hogy emlékük legalább egy koszorút, egy fejhajtást igenis megérdemel!

 

Sőt! Még valamit! A valami az, hogy megtudjuk, hogy hogyan állnak a Kis-Duna menti védelmi rendszerek! Hogy megtudjuk, hogy hasonló katasztrófánál, amely persze sose legyen minket Buckaiakat, Szigetszentmiklósiakat, Csepel-szigetieket mi véd meg! S oda figyeljünk erre a védelemre!

 

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2814286813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása