Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉHEZ: BOTRÁNY! Az építési osztály durva történetei! Szigetszentmiklóson mindent lehet?

2018. szeptember 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

A Buckai Szövetség Egyesület döbbenten szemléli a Szigetszentmiklósi Önkormányzat működését és azon belül az építési osztály ámokfutását és tevékenységeit is.

 

2009! A Buckában több hónapra vonatkozóan építési tilalmat rendeltek el, miután a rohamtempóban felépülő házaknak, az oda költöző embereknek nem álltak rendelkezésre az infrastrukturális feltételek! Tudja! Többek között az utak, a járdák és mindazok, amik ma sincsenek! De az építési tilalom ellenére és éppen ebben az időszakban épült a legtöbb ház, a legtöbb minden fel! Mintha az építési tilalom és moratórium dísznek lett volna! Hogy hol volt az építési osztály? Ha jó indulatúak vagyunk azt mondjuk az ablakba, ha rossz indulatúak és helyet adunk az építési vállalkozók terjedő legendájának, melyről nem tudjuk, hogy igaz-e, akkor ott ahol vastag borítékot osztottak! Kétségtelen tény ugyanakkor, hogy ezzel akkora kárt okoztak, melyről nem tudjuk a Bucka kifogja-e heverni valaha és egyszer! Mindezt persze a törvényesség nevében! A törvényességet tisztelve! Minden bizonnyal…

 

Helyi építési szabályzat! Az a valami, ami előírja, hogy mit és hogyan lehet felépíteni Szigetszentmiklóson no és persze a Buckában! És az a valami, ami olybá tűnik Szigetszentmiklóson dísznek van! Ezen szabályzat alapján ugyanis biztosan nem lehetne olyan házat építeni, ahol a telken csak ház fér el, de kocsi, kocsibeálló, garázs, kert nem! Olyan házat, ahol az ingatlan tulajdonosok gépjárműveikkel a járdázatlan és így szűk utcák mentén parkolni kénytelenek, ahol ráadásul még lővész árok mélységű vizesárokkal támadná meg az Önkormányzat őket, miközben már sokkal modernebb és alternatív lehetőségek is léteznek! Mindez történt Önök és az építési osztály szerint törvényesen, mert a Hivatal nagyon ismeri a törvényeket és a Szövetség, a civilek, meg a lakosság az nem! Mitöbb! Jogilag ezek a civilek és a lakosság teljes mértékben le van épülve! Hát hogyne!

 

Árvízvédelem! A Helyi Építési Szabályzat szerint árterületen nem szabad építeni és építkezni! De Önök lakhatási engedélyt adnak egy olyan ingatlannak, amelynél a 2013-as ár idején az emeleti ablakból folyt ki a Nagy Duna (például a Laguna utca számtalan ingatlana) és bontási határozatot kérnek más hivataloktól azokra az ingatlanokra, amelynél soha eddig nem volt egy csepp Duna vize sem! Bontási határozatot olyan telkek, olyan épületeire, amelyek nem jelentenek akadályt az árvíz vonatkozásában és minden más szabálynak megfelelnének! Van például kert, kocsi beálló és garázs is! Vagy az zavarja Önöket, hogy itt a felépítés normális és nem túlzsúfoltan abnormális? Ismerve az Alaptörvényt is hogyan lehetséges az, hogy Önök ilyen ingatlanokat megtámadtak? Hogyan lehetséges az, hogy közben más hivatalokra mutogattak? Hogyan lehetséges az, hogy Ön olyan emberekkel dolgozik, akik magyar ember magyar mondatait magyar emberként nem értik, megpróbálják félre magyarázni és akiken a szövegértés, mint alapvető műveltségi elem teljes hiánya látszik? Hogyan hivatkozhatnak olyan emberek bármilyen törvényességre, akiknek gondjuk van a szövegértelmezéssel?

 

Tudjuk, hogy mindenkoron vannak olyan emberek, akik pozitív diszkriminációnak köszönhetik azt, hogy iskolai végzettséggel rendelkeznek, de Uram az Hivatalának egy osztályvezetőjét Dunaharasztiról, mint valaha volt legtehetségtelenebb embert kipenderítették! A másik osztályvezetője Szigethalmon szerepelt le! A közlekedési szakértője egy valamihez biztosan nem ért: a közlekedéshez! Nem érzi ezt kissé kellemetlennek? Sértőnek érezni, ha azt mondanánk, ha az lenne a véleményünk, hogy Szigetszentmiklós lett azon emberek gyűjtőhelye, akik máshova nem kellenek? És akkor még a Budaörsre elment és onnan nyüszítve visszamenekülő munkatársáról nem is beszéltünk!

 

Polgármester Úr!

 

Szigetszentmiklós felülnézeti térképét az jelemzi, ami az egész várost és a vezetést is: Az ős káosz! Sehol hasonló körülmény nem fedezhető fel se közel, se távol!

 

 

Polgármester Úr!

 

Ilyen településen és ilyen állapotok mellett, a lebontott Kis Dunai gátrendszer ismeretében, melyet Önök csak homokdombnak néztek, pedig a területet védte volna meg, ha a Kwassay zsilip vagy a Tassi zsilippel valami baj van, miként volt 1956 márciusában tényleg komolyan gondolja, hogy törvényes az Önkormányzat működése, kiemelten annak építési osztályát figyelembe véve? Tényleg jól hallottuk, hogy ez osztály a szájára vette a törvény szót? Csúnya lenne, ha mondjuk egy országos média kíséretébe és kamera előtt feltennénk azt a kérdést, hogy ez az osztály csak az elmúlt 10 évben Szigetszentmiklóson és Szigetszentmiklóssal mit tett? Csúnya lenne, ha ugyanezen kamerát kivinnénk a helyszínekre?

 

S engedjen meg mégegy kérdést: Ön és hivatala mindezek tudatában kit is képvisel? Képviseli az embereket? Ezek a dolgok olyannak tűnnek? Mi lett Szigetszentmiklóssal? Mi lett az egykoron jobb sorsra hivatott településsel? Hogy képzelte ezt Ön? Hogy képzelte az Építési osztálya és annak vezetője? Hogy képzelték a bedőlt 3,5 milliárdos TAO Stadiont? Hogy képzelték az 1 milliárd forint értékű Önkormányzati telek használhatatlanná tételét? Hogy lehetséges, hogy mindezek függvényében Ön a felelősöktől nem határolódott el? S, hogy lehetséges, hogy mindaz, ami az elmúlt évek során és évtizedekben történt eme településen megbocsáthatatlan módon és alig helyrehozhatóan azok után Ön még mindig hivatalában van?

 

Mindegy milyen zászló mögé bújik Ön! Mindegy milyen zászló mögé bújik a testülete! Mindegy milyen zászló mögé bújik az építési osztálya! Mindegy! Mert amit tesznek ideológiától függetlenül lakosság és Szigetszentmiklós ellenes! S nem vagyunk biztosak abban, hogy rendelkeznek-e azzal a képességgel, hogy felfogják annak súlyát mit, miként és hogyan követtek el!

 

Polgármester Úr!

 

Mikor áll ki? Mikor kér bocsánatot? Mikor mondja el, hogy félre értelmezte Ön is és az építési osztály is a szolgálatot?

 

Megtisztelő válaszát

mihamarabb várjuk!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Szeptember 11

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3214235213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása