Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nem lesz a Szigetszentmiklós József Attila telepi HÉV megálló mellett köz wc! Az Önkormányzat megint becsapta az embereket!

2018. július 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Bár 2016 karácsonyakor úgy ment minden Szigetszentmiklósi karácsonyozni és újévezni, hogy Szigetszentmiklós József Attila telepen a Ráckevei HÉV legforgalmasabb megállójának közelében köz wc lesz mára kiderült, hogy nem lesz és a Szigetszentmiklósi Önkormányzat hazudott az embereknek!

 

2015 nyara! A Buckai Szövetség Egyesület nyakába vett három HÉV vonalat a Csepelit, a Ráckeveit és a Szentendreit, hogy megszemlélje az ott látható és tapasztalható állapotokat! Célunk volt, hogy a felméréssel elősegítsük az 1974 óta létező tervet, amely összeköti egyszer a főváros alatt a Csepeli, a Ráckevei és a Szentendrei HÉV-et és amelyet Észak-Déli Regionális Gyorsvasútnak neveznek ezentúl úgy kezeljék és úgy újítsák fel, hogy minden lépés egy majdani nagy beruházást elősegítsen!

 

A felmérési állapotok közül elsőként a Ráckevei HÉV-vel, mint hazai HÉV-vel és a Budapest környéki HÉV vonalak leghosszabbikával kezdtünk! A vonal során nem a régiség, az elhanyagoltság és a töredezettség volt az első, ami a figyelmünket felkeltette, hanem az, hogy egy 1 óra 20 perces vonal mentén a megállóknak nincs igazán köz wc-je! Az, hogy az összes megálló, azt övező fák, bokrok, betonfalak és épületek körbe vannak pisilve és kakilva s olyan állapotokat mutatnak, mint amilyenek az Ókorban a nagy városok lehettek, amikor az emberi ürülék az út közepén folyt el!

 

A legszörnyűbb élmények egyike a Ráckevei végállomás alúljárója, amelyből árad az amónia szag és az, hogy egyes kisgyermekes szülők gyermekük tisztába tevésére a 6 személyes külön fakkokba kényszerültek! Nem igazán európai kép és nem igazán európai színvonal!

 

A fentiek arra késztettek bennünket, hogy azonnali változást kérjünk és köz wc-ket! Köz wc-ket a Ráckevei Hév vonalára és köz wc-t annak legforgalmasabb megállójába Szigetszentmiklós József Attila telepre!

 

Az ígéret megvolt! A hely is megvolt, amely nem a BKV és nem is a MÁV területe! Megvoltak a tervek és minden megvolt 2016 decemberébe! Aztán nem történt semmi! Hallgattak a kérdésről!...

 

2018 Június 5-én a közmeghallgatáson úgy döntöttünk megkérdezzük! Azt mondták írásbeli választ kapunk! Csodák csodája meg is kaptuk! Ebben a köz wc kilátástalannak tűnik, mert a HÉV üzemeltetőhöz teendő wc nehezen megoldható, kivitelezhető! Vélhetőleg a levélíró nem tudta, hogy 2016-ban hogy álltak a tervek! Vélhetőleg nem tudta, hogy a HÉV fenntartójának a kijelölt helyhez akkor nem volt semmi köze! Csak az Önkormányzatnak volt köze! Egyszerűbb lett volna leírni, hogy: Kedves Szigetszentmiklósiak! Az Önkormányzat ismét hülyének nézett és becsapott benneteket! Mosolyogjatok és örüljetek!

 

A vicc az egészben az, hogy a köz wc nem probléma fejlett államokban! Olyan helyeken ugyanis tudják, hogy az emberek olyanok, akiknek lehet szükségletük, melyet el kell intézniük! S vicc az is, hogy ezt még tudták a rendszerváltás előtt Magyarországon is! Akkor még volt, ha nem több, de minimum megállónként egy pottyantós wc! De fejlődtünk! Összecsinálhatjuk magunkat e fejlődések szerint!

Mit mondjunk? Köszönjük?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8314113375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása