Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csepel sziget közlekedési állapota okán: Csepel-szigeti válságkezelő közlekedési kerekasztal létrehozására kérjük Csepel-sziget összes településének összes polgármesterét!

2018. július 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Önkormányzatok!

Tisztelt Képviselő testületek!

Tisztelt Polgármester Urak és Asszonyok!

 

 

Jelen pillanatban közel, s távol sincsen választás sehol! Így nyugalmi helyzetben és nyugodtan foglalkozhatunk azokkal a problémákkal, amelyek valóban vannak és fennállnak Csepel-sziget esetében! Ezen valós problémák közül, pedig a sziget közlekedése az egyik legkiemeltebb!

 

Mint Önök is tudják jelenleg mintegy 200 – 240 ezer ember él a Csepel-szigeten, s ebből 70 ezer ember Budapest XXI. kerültében, azaz Csepelen. Az elmúlt években és évtizedekben  a lakosság létszáma a rendszerváltáskori 3 –szorosa, 4-szerese, 5-szöröse lett szinte változatlan kijárati lehetőségek és infrastrukturális körülmények mellett! Csepel-szigeten így rendszeresek a dugók az M0-ás környékén, a Csepeli úton, a II. Rákóczi Ferenc úton, a Taksonyi hídnál, a Gubacsi hídnál, a Kwassay hídnál és Gyártelep környékén

 

 is. Nyugatra csak északon vannak kijáratok, s bizony az M0-ás hídja a legdélebbi nyugatra vezető kijárati pont, miközben keletre se sok a híd, s délre pedig egyáltalán nincs!

 

Vannak olyan települések, amelyek a történelmi közlekedési és infrastrukturális állapotukat egyáltalán nem kezelték az elmúlt években és évtizedekben, miközben ember tömegeket eresztettek saját területükre! Így váltak egykor 20 perces utak 1,5 és 2 órás utakká! Ezek közül Szigetszentmiklós és közlekedési válsága duplán aláhúzandó és kiemelendő! Ugyanakkor vannak olyan települések, amelyek pedig egyetlen útra építettek! Ha az beáll és bedugul, akkor a településre és a településről történő közlekedést ellehet felejteni!

 

Álláspontunk szerint ez a helyzet már annyira súlyos, hogy kell hozzá egy minden Csepel-szigeti Önkormányzatból és civilszervezetből álló válság stáb! Álláspontunk szerint kell az, hogy a mindenkori kormánnyal szemben egy erős önkormányzati és civil szerveződés kifejezze, hogy itt és ebben a kérdésben nagy a baj és nincs lehetőség további várásra, további majdokra!

 

Álláspontunk szerint a közlekedés terén kezelni kell, hogy Csepelen semmilyen vasút tologatása a közlekedést ne akadályozza, hogy a Galvani híd és egyéb kijárat megépüljön és megvalósuljon!

 

Szintén álláspontunk szerint szükség van Halásztelek Dunát átivelő hídon keresztül történő becsatolására a 6-as és 7-es út kezdeti körforgalmába!

 

Álláspontunk szerint szükség van egy Majosháza – Szigetcsép – Tököl – Százhalombatta útvonalra és azt segítő hidakra, hogy, aki keletről megy nyugatra vagy fordítva az ne hatalmas kerülőkkel közlekedjen!

 

Álláspontunk szerint szükség van egy déli hídra, amely a szigetet délen a Duna nyugati partjával köti össze, melynek hatására lehetőség van a könnyebb Pécsre, Dunaújvárosba vagy Balatonra történő Csepel-szigeti indulással bekövetkező közlekedésre és indulásra.

 

Álláspontunk szerint szükség van arra, hogy a Csepeli HÉV az Auchan szigetig ellegyen hozva és ott hatalmas parkolók okán könnyű szigeti bejutás legyen biztosítva a belvárosba! Álláspontunk szerint ha ez megvan, akkor mindezt tovább kell tervezni Szigetszentmiklós és Halásztelek között Lakihegy érintésével egészen Szigetszentmiklós Gyártelepig, majd Tököl Pesti úti lakótelepéig! És csak nekünk több további tervünk van! Beleértve a Csepeli és a Szigetszentmiklósi gerincút összekötését vagy a Kis-Dunai hajózás újjáélesztését és egyéb alternatív közlekedési lehetőségek megkeresését is!

 

Kérjük fontolják át a kerekasztal

megalapítását, működtetését és az

azon való részvételt is!

 

S reméljük megértik, hogy ennek a kerekasztalnak kell bármilyen jellegű  a közlekedést generáló beruházást mindaddig megakadályozni, amíg a közlekedés problémája jelentősen pozitív irányba nem változik és nem javul.

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Július 12

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1014109921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása