Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Környezetvédelmi szervezetektől kérünk segítséget A Lakihegyi fakiirtás, természetkárosítás és egyedi élővilág elpusztítás ellen

2018. június 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Greenpeace!

Tisztelt Levegő Munkacsoport!

Tisztelt egyéb környezetvédelmi szervezetek!

és

Kedves további címzettek!

 

 

 

Szigetszentmiklóson mintha valami nem stimmelne! Mintha árterületen a gát közelében talajmegfogó több évtizedes és egészséges fákat irtanának ki, s változtatnák meg teljes mértékben az élő környezetet. Csak eddig mintegy 20 – 25 fát sikerült kipusztítani, melynek hatására madársereg köröz kétségbeesve és bogár invázió indult meg a környező területek fele!

 

A területen még legalább ugyanennyi és ugyanilyen nagy fát szeretnének kipusztítani, amely az itt lévő élővilágra nézve visszafordíthatatlan!

 

Ráadásul itt egy MOL vezeték is elmegy, melyre elrendelték, hogy nem szabad megközelíteni 23 – 23 méterre. Mégis mintha a fákat efölött rángatták volna! Mégis mintha efölött dózeroltak volna!

 

Az ott élő lakosság mérhetetlenül fel van háborodva! S mi is már levelet írtunk a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak, a Pest Megyei Kormányhivatalnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Köztársasági elnöknek és Hivatalának, az Alapvető Jogok Országgyűlési biztosának és Hivatalának! Kérdést tettünk fel a MOL-hoz és a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósághoz! De szeretnénk az Önök segítségét is kérni! Hova tudunk még fordulni? Hogyan tudnánk a megmaradt értékek megóvását elérni? Hogyan tudnánk a fairtást megállítani és hogyan tudnánk a környezetpusztításnak véget vetni? Ebben kérjük a segítségüket!

 
 

S előre is megköszönjük, ha

segítenek!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Június 9

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9214034542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása