Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Helyi Építési Szabályzatról szóló közmeghallgatást tartottak Szigetszentmiklóson - 2. A Csepelt is érintő Sáméhegy

2018. április 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Előző cikkünkben tájékoztattuk Önöket arról, hogy a vasárnapi országgyűlési választásokat követően 2018 április 11-én a Helyi Építési Szabályzat keretében közmeghallgatást tartottak Szigetszentmiklóson. Míg az egyik téma, melyet éppen az előző részben ki is fejtettünk a Bucka, addig a másik téma jelen cikkünk témája, a Csepelt is érintő Sáméhegy!

 

A Sáméhegy az M0 Szigetszentmiklósi és Halásztelki lejárója között az autóúttól északra elterülő ma még ipari és egyéb tekintetben feltáratlan, de Csepellel határos terület. Gyakorlatilag egyetlen út megy rajta keresztül, amely a gerinc út Szigetszentmiklósi szakaszát Leshegyen át a II. Rákóczi Ferenc úttal köti össze úgy, hogy ez az út egy hídon keresztül az M0-ás felett is elmegy! Az építési szabályzat javaslata szerint ennek az útnak lenne lecsatlakozása az M0-ásra, amely azt jelenti, hogy itt is lenne egy lejáró.

 

Mi azonban úgy tudjuk, hogy ennek hátsó szándéka van! Mégpedig Sáméhegy feltárása és ipari területté tétele, mellyel Szigetszentmiklósnak tovább nőne az így sem kis iparűzési adóbevétele közvetlenül Csepel szomszédságában! Egyes források szerint ennek az elképzelésnek köszönhető, hogy egyes Lakihegyi ingatlanok esetében építési tilalmat rendeltek el, s olybá tűnik bár ez fellesz oldva az ingatlanok vonatkozásában átminősítések következhetnek!

 

Álláspontunk szerint ezzel több probléma is van amellett, hogy persze jó dolog, ha egy városnak minél nagyobb adóbevétele van!

Az egyik probléma az, hogy újabb forgalmat generálna, miközben a szigetről pont a kijáratokkal van a baj és a közlekedéssel. Újból azokra az utakra vezetne rá, amelyek már így is sokszor bedugulnak és túltelítettek! Tehát az M0-ra és a II. Rákóczi Ferenc útra, miközben nem beszél arról, hogy mikor segítik elő a gerinc út felső északi részének befejezését, amely a Szigetszentmiklósi gerinc utat, a Csepeli gerinc úttal kötné össze egy gyorsabb forgalmat és kijutási lehetőséget előidézve és elősegítve!

 

Álláspontunk szerint újabb ipari terület megnyitása és forgalom generálása nem tanácsos addig, amíg a jelenlegi közlekedési problémák és kijutási lehetőségek nem oldódnak meg! Szerintünk első a gerinc út és egyéb menekülő útvonal építése és csak utána jöhet a Sáméhegy ipari terület! S ez talán nemcsak Szigetszentmiklós, hanem a teljes Csepel sziget és Csepel érdeke is egyben!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9213827608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása