Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Csépi úti óvoda Ez az újabb füstbe ment terv?

2018. április 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Az elmúlt 1 – 1,5 évben számtalanszor adtak arról hírt, hogy Szigetszentmiklós Alsóbucka városrésze végre megkapja első önálló Önkormányzati óvodáját a Csépi útra, miután a Sas utcai óvoda csak egy jó drága bérlemény, így nem tekinthető tartósan és fixen annak.

 

Az óvoda ingatlanjának tekintetében információink szerint egy az Önkormányzatnak kedves és már más ingatlan adás-vételi ügyletbe korábban is kapcsolatba hozott személy ingatlana lett kiszemelve, majd megvéve!

 

Az ingatlan egyedi tulajdonsága, hogy egy jó nagy homok hegy van mellette, s rajta ingatlanok, épületek, amelyek bármikor megindulhatnak a leendő óvoda területe fele, ezért hogy ez ne következzen be egyértelműen támfal kell.

 

Korábbi leveinkben megkérdeztük a Tiszelt Hivatalt és a Polgármester Urat is, hogy a támfal drágább-e, mint amennyibe maga az óvoda épülete és beruházása kerülne. Erre írták Önök azt, hogy nem. Most első körben azt kérdezzük meg, hogy a leendő óvoda beruházása és a támfal építés költsége egyenlő mértéket mutat-e vagy a támfal építése megközelíti-e az óvoda építésének várható költségét? Ez az oka az elbukott első pályázatnak? S ha ez az oka, akkor hogyan oldják meg ezt a kérdést a második pályázatra? Egyáltalán a második pályázat hol tart? Ugyanis nagy a csend!

 

Van egyáltalán a Csépi úti óvodának még realitása? Esetleg ez is egy üres ígéret, alap nélküli reménykeltés és hitegetés? Úgy, mint ahogy annyi minden volt a Buckában korábban is! S úgy, mint ahogy annyi üres ígérgetés van ma is? S végezetül nem lenne-e mégegy kérdésünk: Észre vette-e a Tisztelt Önkormányzat, hogy városunk gyermekeinek egy része konténer óvodába jár és mindenféle ide-oda tákolt, átalakított iskolának „ideiglenesen” létrehozott termekbe és épületekbe? Észre vette-e azt, hogy amikor 2008-ban és 2009-ben kimondta, hogy a gyermeklétszám növekedése a városban ideiglenes, akkor nem látta a realitást és hibás döntéseinek következményeit Szigetszentmiklósi gyermekek ezrei viselik?

 

Úgy gondolja-e a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, hogy a Csépi úti óvoda keretében megengedhető a tisztán látás mellőzése, a beruházás elhúzása, s a kialakult problémák elkendőzése? Ha igen, akkor felelős döntéshozónak tartja-e magát? Ha igen, akkor mit tesz azért, hogy a probléma minél átláthatóbb módon és minél gyorsabban megoldott legyen?

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

Köszönjük!

 

Szigetszentmiklós, 2018. Április 3

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6413803256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása