Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lakosság és kisvállalkozások támogatása avagy népnyomorítás és induló vállalkozások ellehetetlenítése - Nézzünk utána az elmúlt 8 évnek!

2018. március 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Magyarországon, ha az ember a kormányzati médiát lesi annak alternatív valóságával szembesül! Mintha minden csodás, mintha minden szép lenne, s mintha visszatért volna minden magyar ember magába az Édenkertbe! De vajon így van ez? A magyar nép Édenkertben élő vagy agyon nyomorgatott nemzet lett?

 

Jelen cikkünkben az adózás világából hozzunk egy példát Önöknek, amely igazolható és megtörtént az elmúlt 8 évben!

 

Pár évvel ezelőtt az induló vállalkozások, ha áfa kört választottak és aszerint adóztak negyedéves áfa bevallóként indultak el. A negyedéves áfa bevallás azt jelenti, hogy ha valakinek ma 250 ezer forintnál több visszaigényelhető áfája van azt visszakérheti, persze ellenőrzés kockázatával! De a visszakérés után vállalkozását tovább finanszírozhatja és beruházhat! Egy induló vállalkozásnál ez a legkevésbé sem mindegy, hiszen nekik kezdetekben sokkal több a költség, a beruházás, a befektetés, mint amennyi a bevétel!

 

Aztán telt és múlt az idő megjelent az induló vállalkozásoknak a KOCKERD! A KOCKERD egy olyan bevallás vagy nyilatkozat, amely azt vizsgálja meg, hogy a vállalkozás veszélyt jelent-e az adózás világára! Reális e a működése és feltételezhető-e az, hogy keletkező adói meglesznek fizetve! Csakhogy a KOCKERD-et nem ügyfélkapun küldik ki, hanem postán! Így pedig a vállalkozás ki van téve a postás jó vagy nem jó munkájának! Ha nem válaszol, ha nem küldi be időben, akkor bírság, adószám törlés, cégmegszüntetés és az ügyvezető 5 éves eltiltása is lehet csak azért, mert mondjuk egy postás nem kézbesített? Persze felmerül a kérdés helyes-e kialakítani egy ilyen labiris környezetet!

 

De menjünk tovább! Úgy kezdtük, hogy régen egy induló vállalkozás negyedéves áfa bevalló volt azokkal a kedvezményekkel, amelyek arra voltak irányadóak! Egy jogszabály változás után azonban az induló vállalkozások havi bevallóak, a havi bevallókra irányadó visszaigénylési lehetőségekkel! Mit jelent ez? Azt, hogy míg korábban 250 ezer forintot meghaladó összegnél az áfa visszaigényelhető lett, addig most ez az értékhatár 1 millió forint lett! Kinek jó ez? A kis és kezdő vállalkozásoknak miben is segített ez? Igaz a minden csodás? Igaz a támogatás? Igaz az egyéb handa banda?  

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8013728854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása