Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós A történelemben sose vezetett jóra a hatalmi arrogancia

2018. január 27. - Buckai Szövetség Egyesület

 Tisztelt Nemzeti Fejlesztési

Minisztérium!

Tisztelt Polgármester Úr!

és

Kedves további címzettek!

 

Az elmúlt években már oly sokszor tettünk fel kérdést a Szigetszentmiklósi Önkormányzatban fellelhető viszonyokkal kapcsolatban. Oly sokszor tettünk fel kérdést, mert nem értettük, hogy történhettek azok, ahogy és amiket mi láttunk megtörténni.

 

Hogyan történhetett az, hogy valaki kifizeti a vezetékes víz csatlakozást és ne kapjon érte, azaz a pénzéért semmit? Hogyan történhetett meg, ha maguk le is írták, hogy a talajvíz ivóvízként való felhasználásra alkalmatlan és nem megengedett kategória?

 Hogyan történhetett az, hogy valaki kerítést akarjon cserélni ugyanazon a nyomvonalon és az Önkormányzat belekössön és vegzálja ezért? Hogyan történhetett?

 

Hogyan történhetett az a szégyen meg, hogy a város kapott az Uniótól 4,770 milliárd forintot, hogy egyik legsúlyosabb szennyezését kitakarítsa és az nincs kitakarítva csak a talaj lett megforgatva?

 

Hogyan történhetett az, hogy egy olyan beruházás, mint a Bucka csatorna nem tudott eljönni súlyos hibák, utca elöntések, hibás szennyvízfordítók, kerítés bedöntések és egyéb lakosságra mért katasztrófák nélkül? Hogyan történhetett az, hogy az erre fordított közpénzt és az elszámolás tiszta átláthatóságát az Önkormányzat nem szándékozik biztosítani? Hogyan lehetséges az, hogy nem jön ki a matek és minél jobban belemegyünk egyes elemzésekbe annál több a kérdőjel?

 

Hogyan történhetett meg az meg, hogy míg más városokban a testületi ülés délután a lakosok által is elérhető időpontban van élő és online közvetítéssel, addig Szigetszentmiklóson délelőtt van, online közvetítés nincsen és minden arra hajaz, hogy a lakosság, azaz az akit a testületnek képviselnie kellene, ha képes lenne képviseletre ne tudhassa meg és ne tájékozódjon arról mi történik itt és mi történik ezeken?

 

Hogyan történhetett az meg, hogy a testületi ülésekről tájékoztatást adó Lakihegy Rádió, DunaMédia TV és Kisváros Újság, valamint az olykor vágatlan internetre is felkerülő felvételek között ellentmondás van, méghozzá feloldhatatlan és hatalmas? Hogyan lehetséges az, hogy aki ott volt ezeken a testületi üléseken, majd meghallgatja vagy elolvassa ezen propaganda termékeket azt mondja: „De hát nem is ez volt! Én ott voltam! Nem is ezt éltem meg!”

 

Hogyan várhatják el, hogy csendben maradjanak az emberek, amikor látható, hogy a testület rossz, rémes döntéseket hoz vagy hazugságoknak ad teret? Nincs hozzászólási lehetőség! S nincs arra se mód, hogy a lakosság éjjel-nappal tüntessen a várospusztítás, az közszolgálat helyett önszolgálatot megvalósító testület ellen!

 

Hogyan várhatták el, hogy amikor az ÉCSVCS Kft arról számolt be, hogy az újabb 50 millióért azt csinálja, mint eddig, akkor ne mondjuk el az igazságot, hogy:No de hát eddig se csinált semmit!” Hogyan várható el, hogy miközben a város víz alatt van minden esőzés idején és jól láthatóan Szigetszentmiklóson nincsen csapadékvíz elvezetés aközben tapsoljunk ahhoz, hogy van egy a csapadékvíz elvezetésért felelős cég, amelynek valós tevékenysége egyszerűen nem lelhető fel! Hogyan várták el, hogy tapsoljunk ahhoz, hogy ez a cég nem hajlandó valós tartalmú válaszokat adni az ezzel kapcsolatos kérdésekre? A városi viszony igazolható! Minden lakó és itt élő tapasztalja! Hogyan nem vették észre? S miért nem akarják észrevenni?

 

Hogyan várhatták el, hogy szótlanul maradjunk, amikor Önkormányzati cég esetében a vezető és a bevételt megtermelő legkisebb alkalmazott fizetése között 16-szoros szorzó fedezhető fel? Nem civil és nem is a vállalkozási szférában, hanem egy Önkormányzati cégnél! Hogy lehetséges az, hogy információink szerint az ARIES Kft cégvezetője egy hónap alatt annyit visz haza, mint egy egyszerű alkalmazott 16 hónap alatt? Nem érzik ezt méltánytalannak? Nem érzik ezt aránytalannak? Nem érzik ezt igazságtalannak? Nem érzik ezt gyomorforgatónak?

 

Hogyan gondolhatták, hogy ellehet fogadni, hogy Szigetszentmiklós részt vegyen egy Stadion építésben, melyből határidőre annak 50 %-a se készüljön el? Hogy egyes hírek szerint a földben lévő dolgokat is teherautók taposták meg, így ha valaha az a beruházás befejeződik, melyre vonatkozóan engedjék meg azt a megjegyzést, hogy nagyon nem így tűnik, akkor a munkálatok nem a félbe hagyástól folytatódnak, hanem valamit vissza kell bontani és újra le kell rakni! Hogyan gondolták, hogy bárki eltudja fogadni, hogy azért, mert mindez az országban egyedülálló módon nem épült fel, úgy tűnik a pénz nincs meg, az alvállalkozók nincsenek kifizetve hibás lesz az EMMI, Szigetszentmiklós teljes lakossága és Szigetszentmiklós vállalkozói? Hogyan gondolták azt, hogy az az ígéret, mely szerint 2017. November 15-át követő 2 héten belül a beruházás el fog indulni nem lesz számon kérhető és nem fogjuk számon kérni? Ugyanis Tisztelt Önkormányzat ott azóta se történt semmi a táblák levételén kívül! Amíg maguk azon a bizonyos testületi ülésen nem bólintottak rá a teljes örültségre és képtelenségre addig az Önkormányzatnak talán nem is volt sok felelőssége! Addig ez a meglehetősen durva történet csak testületük GB elnökéhez és az Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre vezetőjéhez, Potoczki Tamáshoz kötődtek, de azóta amióta elfogadták le se moshatnák, hogy az Önkormányzat ehhez bizony asszisztált!

 

Tényleg ott fogunk tartani, hogy mi

leszünk az ország egyetlen olyan

városa, ahol a TAO pénz eltűnt és

Stadion fel sem épült?

 

S akkor arról még ne is beszéljünk, hogy milyen egyéb rémisztő hírek terjengnek szerte a városban erről a klubról és persze a beruházásról!

 

Azt gondolták, hogy az embereknek szó nélkül kell tűrni, hogy nem is akarnak utat szélesíteni a Csépi úton a Katasztrófavédelemnél? Azt gondolták, hogy megértjük, hogy Önök lesajnálják, hogy ott a közlekedés kész életveszély?

 

Erre kértek felhatalmazást? Önök azt csinálnak, amit akarnak? Mi meg nyeljük le? Erre kell a Kúria döntésére hivatkozás, a provokátorok testületi üléseken lévő és jól látható jelenléte? Ehhez kellenek a rendőrök, melyeket Önök most letagadnak, de melyeket megörökítünk csak azért, hogy soha többé ne tagadhassák le, hogy ilyen eszközökkel élnek!

 

Megkérdeztük egyébként Szigetszentmiklós Rendőrkapitányát, hogy miért vannak ott rendőrök, ha megjelenik Egyesületünk elnöke? Terroristának minősül, veszélyes bűnözőnek? Van eljárás ellene? De a kapitány Úr azt mondta nincsen ilyen! Eszerint csak hatalmi eszköz! Eszerint csak félnek tőle. Félnek, hogy az igazsággal szembesíti Önöket. Mert azzal szembesülni Önök nem szeretnek! Mitöbb nem szeretnék megmutatni sem! Nyilván ezért rángatták el a svindlijeiktől az olykor előforduló Minisztériumi ellenőröket. De mint tudjuk például a Körös utca vastörmelékkel való leszórása esetében nem ment! Lebuktak, hogy mit is tettek!

 

 

Tisztelt Önkormányzat!

 

Amit Önök csinálnak az nem csak lakosságellenes, de van rá egy fogalom: Ezt hívják hatalmi visszaélésnek! Nem gondoljuk ugyanis azt, hogy a rendőrök véletlen jöttek volna, mert mi láttuk, ott voltak! Nem gondoljuk azt, hogy véletlen lett szükség testületi ülésekre valakik által alkalmazott provokátorokra! Provokátorokra, akik alig várták, hogy valamilyen téren álproblémát csináljanak és műbalhét gerjesszenek! Miért voltak ott, ha nem Önök hívták? S ha nem Önök hívták mégis ki hívta volna? Szerintünk ebben Önök a ludasok! Véleményünk szerint ez az Önök erődemonstrációs próbálkozása!

 

Úgy erődemonstráció, ahogy egyes lakók csak titokban mernek minket támogatni! Titokban, mert féltik az állásukat és féltik gyermekük tanulmányi előmenetelét is! De kitől féltik? Szerintünk ez egyértelmű! Szerintünk Önöktől féltik! Szerintünk Önök a lakosság egy részét, mivel nincs valós teljesítményük és a város csak pusztul, hát megfélemlítik!

 

Ezt mutatja talán az is, hogy amikor tárgyalásra hívnak egyes lakosokat olyan ügyben, amiben tudva levőleges, hogy az Önkormányzatnak nincsen igaza egyre és egyre nagyobb delegáció és tömeg fogadja őket a Polgármesteri szobában! Mi értelme lenne ekkora tömegnek, ha nem arra megy ki a játék, hogy a lakó a tömeg láttán ijedjen meg és rettenjen meg? Szerintünk ez a célja! Szerintünk más indoka aligha lehet!

 

A történelem bebizonyította milyen korok azok, melyekben valaki csak rosszat tett a lakosságnak, rábízott területet pusztított és vissza élt hatalmával! Ezek a korok olyanok, mint Németország az 1930-as 1940-es években! Olyanok, mint Oroszország Sztálin alatt, vagy Magyarország Szálasi, Rákosi idejében, s olyanok, mint amilyen ma Észak Kórea lehet!

 

Sosem éltek sokáig az ilyen hatalmak, az ilyen rezsimek! Sosem tudta a nép elviselni, hogy vezetőik ennyire semmibe vegyék őket és érdekeiket! A népek sosem bírták elviselni, hogy valakik ellenük tegyenek erre jogosító felhatalmazás és az ő megkérdezésük nélkül!

 

A történelemben mindig így volt! A történelem ismétli önmagát! S ez alapján ez így is lesz ezután!

 

Tényleg arra vágynak, hogy úgy járjanak, mint Chaucescu? Egy diktátor, aki népsanyargató volt és, akit egyszer a saját népe elkapott? Ez minta? Ez a példakép?

 

Nem kellene ezt újra gondolniuk?

Nem kellene, de sürgősen valamit és valamin

változtatniuk?

 

Megtisztelő válaszukat előre

is megköszönjük!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Január 25

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7313608959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása