Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Évi 6-7 millió kamerázásért, amit soha és sehova se használnak fel?

2017. november 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson néha az ember az eseményeket szemlélve őszintén elgondolkodik, hogy: Te jó ég! Ilyet is lehet?... És nincs semmi következménye se? De kezdjük az elején!

Ha az ember a közgazdasági suliban ül az első, amit megtanítanak neki, hogy a gazdálkodás a szűkösen rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználására irányuló tevékenység. De úgy tűnik, hogy vannak, akik ezt a fogalmat és ebben a formában valamiért nem ismerik! Vagy minek lehetne nevezni azt, amikor a helyi TV éves hatvan milliója és kamerája mellett van egy évi 6-7 milliós másik kamera, amit más vesz fel, más rögzít, az Önkormányzat fizeti és nem használnak semmire se?

S mielőtt azt hinnék túlzunk azelőtt megnyugtatjuk Önöket, hogy tényleg megkérdeztük, hogy a felvétel hova megy, mert mi megjelenéséről, elérhetőségéről vagy bármijéről semmit sem tudunk! Megkérdeztük azt is, hogy hogy néz ez ki? A kameraman felveszi a dolgokat majd bemegy az irodájába és szépen letörli vagy lementik valahova és tárolják? A tájékoztatás szerint valahol ezeket tárolják, de hol és minek azt senki se tudja és senki sem érti!

Összefoglalva csinálnak valamit, amit senki nem használ semmire, azt se tudják, hogy létezik és azt se hogy hol lehet, de ezért valakit fizetnek. Felmerülhet a kérdés, hogy ennek mi értelme?

Mi értelme, hiszen a felvétel alkalmas lehetne akár élő online adásra, hogy a lakosság követhesse kik, hogyan és miként döntenek róluk és sorsukról. Mi értelme, ha a döntéshozók félnek egy ilyentől és félnek attól, hogy egyszer napvilágra kerül a valódi stílus, hozzáállás, motiváció, s rájönnek a lakosok, hogy döntéshozóinknak nem számítanak se a városban élők, se a város maga? Mi értelme, ha más hajtja őket, s ebből kiemelkedik az egyéni érdek hajszolása a közérdek helyett?

Vagy mégiscsak van értelme és az a kameraman értéke?

Értéke lehet egy olyan embernek, akit a város úgy tart nyilván, hogy minden volt már csak akasztott ember nem? Hogy az MSZMP-től MIÉP-en át a JOBBIK-ig minden pártban szerepelt, s mikor rákérdeznek erre, akkor azt mondta, hogy kereste önmagát? Azért furcsa, hogyha hatvanon évesen még mindig nem lelte meg… Vagy nem?

Értéke lehet egy olyan embernek, aki amikor a Csepel Autógyár területén 2001-ben 10 ezer darab ciános hordót találtak és a lakosság pánikot kapva kirakta az ELADÓ táblákat pánikkeltésről beszélt és bevállalta, hogy beüljön egy hangosbemondós autóba és a sérült ciános hordok, a talajba szivárgásuk ellenére ebből az autóból azt hangoztatta, hogy: „Nyugodjon meg a tisztelt lakosság nem erre fúj a szél!” ? Ergo a ciános hordók ott és úgy maradhatnak, ahogy és ahol vannak! Szerinte nincs azzal baj! (Még szerencse, hogy a lakosság ezt nem nyelte le és nyilvánosságot használva médianyomással elvitette).

És értéke lehet-e egy olyan embernek, aki 2009-ben támogatta, hogy a Kéktó legyen beépítve, amely szabadtéri és kikapcsolódási helye minden Szigetszentmiklósi lakosnak vagy környéken élőnek?

Értéket jelent-e, hogy ha valaki csinál egy szennylapot Miklósi Újság néven, melyet a mindenkori hatalmon lévők ellenfeleinek szánalmas mocskolására használ fel? Értéket jelent-e, ha több esetben csak azért nem lett feljelentve, mert a cikkek olyan szánalmas színvonalat képviseltek, hogy nem a mocskolni kívánt kiszemeltre vetettek rossz fényt, hanem a cikk megírójának szánalmasságára világítottak rá. Érték-e például abból vezércikket csinálni, hogy egy nyolcvanas években született ember csattogós lepkét kergetett 89-be, ezért ne beszéljen a rendszerváltásról? Érték-e pláne annak függvényében, hogy abszolút nem járt utána a témának és, ha még eszményi sugallatot akart ezzel adni, még az sem volt alátámasztott és az sem volt igaz?

Kell-e nekünk 6 – 7 millióért soha fel nem használt felvételeket, kameramant fizetni? Kell-e annak függvényében, hogy az egyetlen pozitív élmény, amelyet megéltünk vele kapcsolatban, hogy polgári temetéseket csodálatosan tud megszervezni, levezényelni és megtartani?

Van-e ennek értelme vagy Szigetszentmiklóson a közpénz egyeseknek már csak olyan, hogy könnyen jött, könnyen ment?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr613292223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása