Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A függetlenség nevében: Rendőrségi bejáratban politikai díszoklevél!

2017. november 03. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület 2017 November 2-án a Csepeli Rendőrkapitányságon járt, amikor is a bejáratnál a recepcióval szemben egy politikai díszoklevéllel szembesült a Csepeli Polgármester által szignózottan a Rendőrkapitányság 100 éves fennállásának tiszteletére. Egy száz éves fennállás tiszteletének elismerése bármely intézmény számára kitüntető lehetne, kivéve annak, amely egy azok közül, melynek függetlennek kellene lennie. Függetlennek a politikai hatalomtól, függetlennek az önkormányzattól és függetlennek bárkitől annak érdekében, hogy objektív intézkedésekről, szakmailag alátámasztott vizsgálatokról és befolyás mentességről beszélhessen!

 

Képzeljük el: Egy adott Önkormányzat bűncselekményt követ el vagy vezetői törvénytelenségek garmadájába esnek kaphatnak a törvénytelenségek sértettjei objektív vizsgálatot olyan nyomozó szervektől, igazságszolgáltatási résztvevőktől, akik politikai jellegű és önkormányzattól kapott kitüntetésekkel dicsekednek? Lesz kivizsgálása az ügynek? Mellé állnak a sértetteknek az igazságszolgáltatási szervek?

 

De jöjjünk vissza csak hozzánk a Buckába és Szigetszentmiklósra! Az elmúlt években a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az Önkormányzattól rendőrautót, számítógépet és miegymást kapott, de közben ugyanezen a kapitányságon egyetlen az Önkormányzat elleni feljelentés sem jutott el bírósági szakba és egyetlen egy ügy tekintetében sem került sor felelősségre vonásra, nyomozásra és kivizsgálásra az elmúlt 25 évben! Hogyan lehetséges ez?

 

Ha és amennyiben a Buckaiak ellen az Önkormányzat súlyos jogsértéseket követ el, akkor az Önkormányzat által költségvetésileg megsegített igazságszolgáltatási intézmények, amelyeknek függetlennek kellene lennie valamiért és valamiképpen, de az Önkormányzat vonatkozásában és egészen véletlenül semmilyen szabálytalanságot sem fedeznek fel! Legalábbis mi ezt tapasztaltuk és ezt is éltük meg.

 

Ha belegondolnak előző írásunkba, mely az (i)gazságszolgáltatási rendszer kissé furcsa viszonyairól szól, s melynek során nem írhatjuk még le, hogy hol is történtek a valós történeteken alapuló súlyos esetek, események, s hozzátesszük ezeket a finanszírozásokat és kitüntetéseket, akkor jól láthatjuk, hogy nagyon nagy baj van a rendszerben. És jól láthatjuk azt is, hogy ideje egy törvénymódosításnak, mely szerint: Adott település nyomozó és igazságügyi szervei ne nyomozhassanak olyan ügyekben, melyekben az adott település önkormányzata, önkormányzatának vezetése, cége vagy alkalmazotti állománya bármilyen formában érintett! Ne nyomozhasson, ne intézkedhessen azért, hogy a kivizsgálás független lehessen!

 

Félre értés ne essék! Nagyon jó és fontos dolog támogatni és finanszírozni a rendőrséget, az ügyészséget vagy a bíróságot! A szűkösen rendelkezésre álló erőforrások mellett ez a támogatás kifejezetten tud hasznos is lenni! Ugyanakkor, ha ez befolyásol egy ügyet, egy nyomozást vagy tövényesség érvényesülését az lehet, hogy az adott Önkormányzatnak jó, de az is biztos, hogy össz társadalmilag vagy igazságba vetett hit tekintetében nem rendelkezik hasznossággal semmilyen értelemben sem!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9413161158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása