Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Egy város ahol ünneplik a nem létező dolgokat.

2017. szeptember 04. - Buckai Szövetség Egyesület

Szabacs, Jeti, Loch Ness-i szörny, Radai roseb, árja faj, sárkány, hableány, boszorkány mind-mind olyan dolgok, amelyet egykoron valakik, valahol kitaláltak, nagyon kutattak, kultuszt teremtettek, ünnepeltek, mitöbb azt is mondták, hogy történelmét kutatták és mindezek hagyományt teremtettek! De vajon helyes-e ez?

Amíg nem veszik komolyan, addig semmi baj sincsen, hiszen úgy kezelik, ahogy mondjuk egy bohóc ünnepet! A gond, akkor van, amikor már komolyan veszik és azt hiszik, hogy valaha is létezett vagy létezik! Embereket vegzálnak ezért és kitiltanak vagy véleményéért, a dolgok valóságának rámutatásáért.

Akkor van baj, ha emberek bántani is képesek másokat mindezért! Ha vallási alapon kezelnek ilyeneket és elvakultan követnek valamit, ami sosem volt, most sincs és a jövőben sem lehet rá számítani! Sötét történelmi időkben tudjuk képesek voltak hasonlókért emberi életet is kiontani! De ugye nem sötét történelmi korszakokat élünk már megint?

Tudjuk persze, hogy az emberi elme mennyire szeretne hinni valamiben. Tudjuk azt, hogy keresi a követhetőt, a szerencsést, a jót, az elfogadhatót, de a valóban megtörtént dolgokban is vannak ilyenek! Mind a világon ugyanis voltak valaha szorgalmas emberek! Szigetszentmiklóson is voltak ilyenek! S mind a világon voltak szegények, akik a kreativítással élték túl mindazt, amiben hiányt szenvedtek! Szigetszentmiklóson is léteztek! Buckainak hívták őket! Csakhogy míg Szigetszentmiklóson a nem létező Szabacsnak ünnepe és állítólagos hagyománya van, addig az, ami valóban megtörtént (Bucka történelme) el van tűntetve és le van tagadva! Hogy történelmi bűn e ez? Szerintünk igen! Hiszen egyetlen valóban megtörtént dolog se tagadható le vagy taposható el. És ne feledjük: Attól, hogy magyar népviseletbe táncoltatunk egy kitalált valamin embereket, attól, hogy megjelenik egy régi Ikarus busz, amellyel bárki egy kört tehet még nem lesz valódi az, ami sosem volt és sosem történt meg!

Avagy:

Éljen Szabacs, Nessi és a Radai roseb! Győzzön, ha tud újra Superman és legyen jaj a banyának, aki már megint állítólag rosszat tett! Ja és egy bohóc ünnepen, akár a Szabacsi napon ünnepeljük ezt meg!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8712802344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása