Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Két éve jártuk be az Észak-Déli Regionális Gyorsvasút meglévő szakaszait! A fentartó és a menetrend változott, de a körülmények nem!

2017. szeptember 03. - Buckai Szövetség Egyesület

2015-ben, tehát 2 évvel ezelőtt járta be a Csepeli, a Ráckevei és a Szentendrei HÉV Főváros alatti összekapcsolásáról híres Észak-Déli Regionális Gyorsvasút meglévő szakaszait a Buckai Szövetség Egyesület. Azóta az üzemeltető, fenntartó neve és a menetrend megváltozott kismértékben, de a körülmények és az elmaradások nem.

 

2015-ben még azzal a lendülettel kezdte meg a Buckai Szövetség Egyesület a 3 érintett HÉV vonal állapotának felmérését, hogy a körülmények megismerésével, rögzítésével már olyan változásokat eszközöljön minden érintett részen, amelyek egy majdani nagy projekt elhozatalát segítik elő! Ki gondolta volna, hogy ami akkor BKK – BKV tandem alá tartozott az mára már MÁV-HÉV lesz? Ki gondolta volna, hogy nem egészen egy évre rá, már nem felújításokon gondolkoztak sokan, hanem a Csepeli HÉV esetében a megmentésen, a Ráckevei HÉV esetében pedig azon, hogy az Olimpia miatt ne legyen Erzsébetig visszabontva! Ki gondolta volna, hogy egy év arról szól, hogy megőrizzük azt ami van és hogy az az egy év nem a fejlődéssel telik el?

 

2015-ben még azon gondolkoztunk, hogy a HÉV vonalak mentét amikor végig jártuk nem nagyon találtunk illemhelyeket! Hogy Európa szívében napjaink korábban a bokorban, a kocsmában vagy sehol sem intézhetik az emberek kis vagy nagy egészségügyi szükségleteiket és dolgaikat! Azon, hogy hogyan ne legyen a hiány miatt minden körbe wc-zve, hogy a babákat ne a HÉV-en, a padon kelljen pelenkázni, hanem kulturált helyen. 2015-ben még azon gondolkoztunk, hogyan lesz egy megálló szép és rendezet! Hogyan lesz akadálymentes és éke a vonalnak vagy az adott településnek! 2016-ban, pedig azon, hogy akármilyen is, de van és ne vegyék el, ne szüntessék meg!

 

Amit két éve elterveztünk az 2017-ben folytatható újra! 2 év után térhetünk vissza a wc hiány megoldásának, a pályák felújításának problémájára és kérdésére, ahogy arra is, hogy fokozottal a pályák hogyan hosszabbíthatóak meg és milyen szerelvénye kellene, hogy eljöjjenek! A fokozattal szónak nagy a jelentősége! Nem hisszük, hogy van annyi pénz, amennyiből rögtön és mindent lehet, de hisszük azt, hogy lépésről lépésre elérhető minden! Elérhető a pályák felújítása, a wc-k telepítése, a Csepeli és a Ráckevei HÉV egyesítése és első szakaszban Kálvin térig történő bevitele. Aztán lehet bővíteni délen és lehet menni állomásról, állomásra a Főváros alatt is míg egy napon, nem kizárt, hogy távoli napon kialakul, egyesül és egységes lesz a rendszer!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5812801376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása