Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Határ úti fekália ár: Ki fizet kinek és ki hárítja el?

2017. augusztus 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Fővárosi Vízművek!

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

 

 

Számtalan esetben az elmúlt 7 évben írtunk hivatalról hivatalra és kértünk segítséget a Határ úti fertőző fekália ár ügyében! Hol az Önkormányzat lakosság ellenességét nem leplezve kente a felelősséget a lakosságra azt a lehetetlen és teljesen abszurd választ adva, hogy un. illegális rákötésekkel lehet ekkora áradatot okozni, hol ráfogta a rendkívüli időjárásra nem törődve azzal, hogy van az évnek számtalan időszaka, amikor ezzel a szörnyűséggel bárki, aki erre jár naponta, két naponta, hetente, két hetente néz szemben! Ilyen gyakran Szigetszentmiklóson márpedig nincs rendkívüli időjárás vagy, ha van, akkor szeretett városunk egy katasztrófa sújtotta terület.

 

Mielőtt azonban bárki a katasztrófa sújtotta terület hamis illúziójába rángatná magát el kell mondanunk, hogy a kialakult állapotokért nem a környezet, nem a természet, hanem a mindenkori és mérhetetlenül felelőtlen városvezetés tehet, aki nem jött rá arra, hogy egy 10 – 11 ezer fős városra és kapacitásra tervezett csatorna fővezeték 40 ezer embert nem bír el!

 

Persze először voltak mellébeszélések! Voltak, hogy majd az Önkormányzat szakértői tudják ezt. De a szakértőknek 7 év kellett ahhoz, hogy megmondják azt, amihez nekünk pár perc kellett és pár pillanat!

 

Hoztak zsalukőből csillapítót! Szabály írja elő, hogy zsalukőből nem épülhet csillapító! De az Önkormányzatot nem érdekelte és 40 milliót költött arra, ami összeomlott egy esőzés alatt!

 

Polgármester Úr! Ez kinek a felelőssége? Ki fizeti vissza a városnak? Ki hozza helyre? És a városnak miért kell az emberi butaságot és hozzá nem értést fizetnie?

 

Továbbá:

 

Polgármester Úr! Annyiszor ígérték, hogy majd építenek egy elkerülő vezetéket! Lehet erről tudni? Vagy ez is Andersen mese, mint megannyi, amit Önök korábban más ügyekben is tettek?

 

… és jöjjön akkor a legfontosabb kérdés:

 

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Fővárosi Vízművek!

 

Bármikor, amikor megkérdezzük a Fővárosi Vízműveket a Határ úti fekália árról azt mondja és azt írja, hogy az elhárítást ő végzi el, a hálózatot ő méri fel, miközben nem is az ő feladata! Ez tényszerűen igaz! Ez az ÉCSVCS Kft feladat lenne, hiszen ő felelős a csapadékvíz elvezetésért!

 

Csakhogy, ha a Fővárosi Vízművek végzi el, akkor kap-e pénzt érte? Avagy ez kompenzálás az arcpirító szerződésre, amelyet a Fővárosi Vízművekkel megkötött az Önkormányzat és aminek értelmébe ajándék áron, évi 500 ezer forintért rendelkezhet, mint bérlő a hálózat felett, miközben minden bevétel és horribilis, túl árazott csatlakozási díj őt illeti meg? Ha igen és ezt elvégzi az ÉCSVCS Kft helyett, akkor az ÉCSVCS Kft megint mit csinál? Miért nem válaszol a tevékenységéről érdemben? Miért beszél mellé folyton-folyvást és minden esetben? És, ami még fontosabb! A tavalyi 110 millió forintot, ami a mérlegben szerepel hova és mire költötte el?

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Augusztus 4

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3212731402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása