Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Választ kaptunk a Kormányhivatal Népegészségügyi osztályától: Nem feladatuk az orvos szakmai múltjának ellenőrzése, csak szakképesítést ellenőrzik le!

2017. június 16. - Buckai Szövetség Egyesület

2017 május 31-én a Szigetszentmiklósi Önkormányzat képviselő testületi ülésén Szigetszentmiklós egyik legnagyobb betöltetlen praxisának betöltése volt a kérdés! Mint kiderült és azóta Önök is számtalan helyen olvashattak erről a betöltésre egy olyan orvos várt, akit nőgyógyászként betegei zaklatásáért függesztett fel a Magyar Orvosi Kamara. Ha akkor és ott egy képviselő nem keres utána és nem ismeri fel, akkor ma Szigetszentmiklósnak lenne egy betegeit zaklató orvosa és számtalan méltán felháborodott lakója! De szerencsére felismerte és így elkerültük mindezt!

Ugyanakkor az eljárás során, hogy egyáltalán a testület elé kerülhetett számtalan helynek és intézménynek a jóváhagyása és a hozzájárulása kellett! Emellett számtalan kérdés is merült fel, hogy hogyan mehetett át és hogyan nem vették észre ezeken a helyeken! Ennek egyike, amelytől választ kaptunk a Pest Megyei Kormányhivatal Szigetszentmiklósi kirendeltségének Népegészségügyi osztálya!

Az osztály álláspontja szerint nekik nincs joguk és nem is feladatuk az orvos jelöltek múltjának utána menni, vagy például a jelölt után az interneten, a google-n keresni. Nekik csak egy joguk van: Utána nézni, hogy az orvos megfelelő szakképesítéssel rendelkezik-e. Minden másra nincs joguk, hiszen megilleti az orvost jogainak tisztelete!

Az orvos jogainak tisztelete rendben is lenne, ha ez a betegek jogaira káros hatással nem lenne! De mivel van számtalan kérdés merül fel és számtalan aggodalom, hogy kit, mit és mikor szabadíthatnak a magyar egészségügybe és embertömegekre anélkül, hogy arról bármit tudni lehet?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2912601127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása