Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közlekedési kultúra megtanítására kérték a Buckaiakat a Bucka buszok esetében

2017. június 15. - Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka egyik legsarkalatosabb és központi témája a Bucka busz, amelyen annyian és annyian nap, mint nap zsúfolódnak és nyomorognak! Nem kérdés, hogy bővíteni, fejleszteni kell, no meg persze kapacitást növelni! Egyesek szerint azonban nemcsak ez a probléma!

A Buckai Szövetség Egyesületet nem régen többen keresték meg, hogy mint a terület érdekvédői próbáljuk a Buckaiakat jelenlegi közlekedési kultúrájuk megváltoztatására a Bucka busz esetében rávenni. Mint elmondták nem ritkán fordul elő, hogy ugyanazon a távon 5 – 10 percenként busz megy el, de míg az elsőn nagy a tömeg a többi szinte üres! Hiába kérik ilyenkor a lakótársakat, hogy tessenek páran az öt perccel későbbi buszt megvárni és akkor kényelmesen lehet elmenni sajnos ezeknek a kéréseknek olybá tűnik nem sok a foganata!

Mint elmondták sokan sírnak például a nagy busz elvesztése miatt, de a nagybusznál is úgy látták, ha előbb jött a kisbusz, akkor mindenki arra akart felférni, a nagybusz meg szinte kongott annyira üres volt.

Mi a Buckai Szövetség Egyesület részéről azért ennyire nem láttunk szélsőségeket! Azt azonban tapasztaltuk, hogy volt olyan eset, amikor minden közlekedő busz dugig tele volt! Most, hogy jön a nyár talán nem lesz gond a Bucka buszok kényelmével és nem találkozunk túlzsúfoltsággal. De ősztől az új tanév kezdetétől ismét felsejlik majd a hatalmas probléma! Ha közlekedési kultúra változtatásával kicsit lehet változtatni ezen persze segítsünk rajta, de azt reméljük mindenki érti és látja, hogy az egymás lábán, veséjében és hátában utazás nem tartozik a kényelmes kategóriába! Ezért mégtöbb busz megszerzésére, azok férőhely kapacitásának növelésére és a nagy busz vissza szerzésére mindenképpen törekedni kell!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4612598647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása