Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nem járul hozzá a Volánbusz semmihez se Gyártelepen?

2017. március 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Megkezdődtek a munkálatok és lassan elkészül a zebra két település Szigethalom és Szigetszentmiklós határán, Gyártelepen. A két település együttes pénzének a Szigethalmiak aktív kiállásának is köszönhető zebra azonban elgondolkodtathat bármely embert! Első körben arról, hogy vajon tényleg a zebrát finanszírozni csak e két településnek kellene? Nincs itt valaki olyan, akinek a zebra elkészülte kifejezetten gazdasági érdeke? Persze az egészségmegőrzés és a baleset megelőzésen kívül!

S ha jól körül nézünk és elgondolkozunk, akkor de bizony van! S ez nem más, mint  a Volánbusz!

Az érintet szakasz, - ahol tavaly kislányokat ütöttek el, melyből az egyik kórházba, kómába került, majd felébredt és lassan – lassan gyógyul, reményeink szerint felépül - azért oly veszélyes és azért oly kritikus, mert emberek tömege siet a buszhoz, hiszen ott van a Volánbusz. A Szigethalmi üzemigazgatóság számtalan busznak végállomása, átszállási lehetősége és e állomásnak hatalmas a forgalma és jelentősége!

Persze mondhatjuk azt, hogy kétszer egy sáv, hatalmas átmenő forgalom és a környék összes településén a lakosság létszáma drasztikusan megemelkedett, de itt és ezen a szakaszon bizony az emberek a buszhoz sietnek!

Márpedig a Volánbusz tudomásunk szerint semmit nem járult hozzá a zebrához anyagilag vagy ahhoz, hogy legyen!

Ez pedig tovább is gondolkoztatott bennünket! Nem régen átadták a Szigetszentmiklósi Járásközpontot, amely a Volánbusz Szigethalmi központjától nincs messze és pár száz méterre helyezkedik! Egyik központi része az egykori 38-as busz végállomása, amelyet a Volánbusz Szigethalom – Halásztelek – Csepel vonalként üzemeltet. A buszt hamar a régi végállomásról megszüntette és bevitte az így is túlzsúfolt területére! Csakhogy ehhez nem biztosított semmit se! A régi 38-as végállomást pedig sorsára hagyta és az enyészetnek! Csak az intézményközpontnak köszönheti, hogy lett valami vele!

Utána! A Járásközpont miatt a környéken parkolási lehetőség hiány van! A Volánbusz állomása melletti kisközben megszüntettek egy áruházat (konkrétan lebontottak) és a helyén parkolót voltak szívesek kialakítani! A kialakított parkoló a Volánbuszé és szinte mindig üres, miközben a Volánbuszosok tudnak parkolni fő épületük előtt belülről és kivülről is, tehát nem is lenne szüksége arra területre! Mégis miért és hogyan kaphatta meg? Miért nem adja át a köznek, ha úgysincs rá szüksége? S őszinte kérdés, miközben más téren a Volánbuszt nagyon is tiszteljük, hogy Szigethalmon miért nem járulnak hozzá valamihez, bármihez? Miért csak vannak és élvezik mindennek az előnyét, miközben semmit sem tesznek érte?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2912360081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása