Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Kudarc tér - Annyira rossz, hogy már szinte jó!

2017. február 03. - Buckai Szövetség Egyesület

A rendkívüli időjárási körülmények és elázások ellenére is nagyon sokan fordultak a Buckai Szövetség Egyesülethez a Szigetszentmiklósi ma Nemzeti Összefogás terének csúfolt valójában Kudarc térként ismeretes közterülettel kapcsolatban.

 

Mint ismeretes a tér keletkezése Trianoni emlékműnek adna az eredeti szándékok szerint otthont! Az emlékmű anyagát elvileg a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, mint gránitot Argentínából szerette volna hozatni, végül egy sírkövesek által harmadosztályúnak minősített valami sikeredett!

 

A talapzatban egy tíz soros felírat található. A feliratot soronként 70.000 Ft-ért helyesírás ellenőrizték az akkori határozatok szerint. Így csak erre 700.000 Ft-ot költöttünk és „csak” 3 súlyos helyesírási hiba van benne!

 

A felíratnak számtalan értelme van, de a legfőbb értelem szerint a nagy Magyarországi vidékek mindegyikéből van elhelyezett föld a talapzatban és a tölgyfa tövében! A tölgyfa voltaképpen egy tölgyfácska volt, amely ma nem igazán lelhető már fel!

 

A tér kialakítása ezentúl persze szép és már nem bántja a szemet a kezdetben fordítva (zöld – fehér – piros) feltett zászló se! Egy kudarcnak ítélhető eseménynek, Trianonnak állít emléket egy kudarcoktól és hatalmas bakiktól övezett területen!

 

A lakosság egy része azonban azt mondta ne bántsuk, hogy így sikeredett! Ez már szerintük annyira rossz, hogy ilyen baki akár turista látványosság is lehet, így a Bumburnyák (Ádám Jenő zeneművész szobra sikeredett sajnos ilyen elégé nem őt idézőre) és a Tivornya (ezt az Önkormányzat üdvözlő szobornak nevezi mégis jobban hajaz egy támolygó részegre, aki a Síró kocsmából esett ki) ez lehetne a harmadik hely ahol szórakozottabb emberek megörökíthetnék magukat egy elfuserált valami mellett!

 

Átgondoljuk ezt a javaslatot!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9312180998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása