Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csépi úti kétlyukú híd: Meddig nézegetjük, hogy autók szorulnak be?

2017. január 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Polgármester Úr!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

 

 

Az elmúlt időszakban, ahogy Önök talán láthatták és tudhatták is egyre több áldozatot szedet a Szigetszentmiklósi Csépi út bejárataként is szolgáló kétlyukú híd. A híd, amely alá nap, mint nap szorulnak magasságukat nem megfelelően felmérő teherautók és gépjárművek természetesen évtizedek óta van ugyanott és ugyanazon a helyen! De míg régen, ahogy Önök is láthatják a sártengerben álló Bucka egyik fő bejárata volt, ahol alig laktak, addig ma már szilárd útburkolat, nagy átmenő forgalom vezet át alatta egy olyan helyre, ahol ma 10 ezren élnek. Igaz! Amikor földút volt a híd alatti magasság sokkal nagyobb is volt! Azóta történtek feltöltések, történtek aszfaltozások!

 

Változtak hát az idők és változtak a körülmények, de mintha nem változtak volna ezeknek megfelelően az infrastrukturális feltételek és főként a figyelmeztetések!

 

Ahogy a helyszínre érkezve talán Önök is láthatják a híd magasságára egy tábla figyelmeztet. Egy tábla, amely talán mégsincs éppen a megfelelő helyen, mégsem látja el megfelelően funkcióját, mert mint a mellékelt ábra is mutatja, sokan nem látják meg, sokan nem veszik észre!

 

Természetesen nem kétséges az, hogy az ilyen jellegű balesetekért legfőképpen az a hibás, aki magasságát nem megfelelően méri fel, de mégis úgy látjuk és úgy gondoljuk, hogy a hatóságoknak, az Önkormányzatnak és a HÉV-et üzemeltetőnek is valamit tenni kellene ellene. Ha azzal számolunk ugyanis, hogy napi szinten két autó beszorul és legyen az autónként beszorulás kára 2,5 millió forint, akkor naponta mintegy 5 millió forint kár keletkezik! 30 napos havi átlaggal számolva már 150 millió forintnyi kárról beszélünk! Éves szinten pedig a kár mértéke akár lehet 1 milliárd 825 millió forint.

 

És ebben az esetben csak lakossági kárról beszéltünk! Nyilvánvaló azonban az, hogy a folyamatos beszorulások a híd szerkezetének sem tesznek jót! Az egyre gyakoribb jelenség idővel a híd szerkezetét is a feszegetés miatt meggyengíti, amely ezáltal cserére szorul, és mi úgy tudjuk, hogy azért az sem olcsó.

 

Éppen ezért arra kérjük a Tisztelt Hivatalokat és érintetteket, hogy a Csépi úti két lyukú hídnál valamilyen szintű figyelmeztető kapuk felállítására törekedjenek! A figyelmeztető kapukról, akár érzékelők is lelóghatnak, amelyek hangjelzést adnak ki magukból, ha valaki nem megfelelő magassággal érkezne! Nyilván még ez a hangjelzés is halkabb, mint annak a törésnek és zuzásnak a hangja, amely a beszoruláskor elhangzik, illetve van!

 

Külön beszámolót és elszámolást kérünk továbbá azoktól a képviselőktől, akiknek itt kezdődik a képviseleti körzetük. Elszámolást kérünk így az ügy érdekében tett tevékenységéről Dr. Vántsa Botondtól a Bucka egyik képviselőjétől, aki nem mellesleg a város alpolgármestere és a városi közút táblázásért felelős Plastiroute Kft jogásza is, valamint elszámolást kérünk Kövesdi László képviselőtől, Pénzügyi Bizottsági vezetőtől, aki e területtől másfél utcányira lakik. Részletes beszámolót kérünk attól az embertől, aki a város közlekedési szakértőjének vallja magát, de aki véleményünk szerint a közlekedéshez, mint olyanhoz egyáltalán nem ért! Tudni szeretnénk, hogy mit szeretnének tenni a további károk megelőzése, a kétlyukú híd néven fellelhető közvagyon megóvása érdekében!

 

Tudni szeretnénk, hogy eddig mit tettek! Tudni szeretnénk mik a valóságok és mik azok, amik végre már nem ígérgetések! Mert az ígérgetések egyáltalán nem érdekelnek bennünket!

 

Látni szeretnénk, hogy a Bucka egyik központi bejáratával végre már és ténylegesen foglalkoznak, nem úgy régen, hogy ezen a ponton a csapadék víz is megakadt és olyan mély víz keletkezett, hogy a behajtó autónak csak a teteje látszott ki a víz alól. Évtizedek kellettek, amíg végre a vízelvezetés a kétlyukú hídnál meg lett oldva! A beszorulások esetében nem kellene, hogy várjunk évtizedeket!

 

Megtisztelő válaszukat és mihamarabbi intézkedésüket immáron nagyon várjuk!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 23

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1312148377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása